• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lamia krew i mocz powinno się robić raz w miesiącu minimum. Ja mam nawet co dwa tyg. ale to z powodu cukru.
Daguniu ja też sobie nawet nie umiem wyobrazić tego. Cieszę się każdym ruchem tak jak i Ty.

reklama
Ja mam morfologię i mocz tak jak Iwasek piszę raz w miesiącu, a nawet częściej wypada bo mam wizyty u ginekologa co 3 tygodnie i zawsze muszę donieść aktualne wyniki.
Co do testu z sodą to nie robiłam i nigdy nie słyszałam o tym... tzn wczoraj od Atanka pierwszy raz ale nie wiem kiedy jest na dziewczynkę ani na chłopaka.

ma_gdalena: no ja też dopiero od Atan to usłysząłam i z ciekawości sprawdziłam, bo ja mam przeczucia ze chłopiec, a z tego testu rzekomo wychodzi dziewczynka, bo mi sie nie zapieniło ,a miało :-), tak dla zabawy chciałam sprawdzić, bo jakoś nie wierzę ;-)

o to mój lekarz się ociąga nie daj mi skierowania, musze mu przypomnieć - a to zły gin :-)

Upomnij się upomnij! ;-) ja robiłam tylko test z wahadełkiem dzień przed USG, na którym się mieliśmy poznać płeć no i wyszło, że chłopak i mi i mojemu mężowi a na drugi dzień USG potwierdziło, ale równie dobrze to może być tylko i wyłącznie zbieg okoliczności. Ja też miałam od początku przeczucie, że będzie chłopiec i jak widać się nie myliłam... :-p
Idę się położyć bo mało co spałam, rozmawialiśmy z mężem do 3 w nocy a o 7.30 już pobudka i jakoś tak oczęta mi się zamykają :-) Zajrzę do Was wieczorkiem! Miłego popołudnia

Wzajemnie Magdalenko;-)
Kurcze już któraś pisała że siedzi i szuka produktów na allegro,mam to samo:-). Za to znalazłam tanio (79,99)laktator avent i przesyłka za darmo:) Maniaczka się ze mnie robi:-D

Z tymi aventami to trzeba uważać, bo nie wiem, czy bierzecie do szpitala laktator (nam na szkole rodzenia polecili wziąć, bo nigdy nie wiadomo, a lepej pobudzić laktację, niż sztucznym mlekiem karmić), a jeśli tak to trzeba zapytać czy pozwalają z takich firm jak Avent, Lovi, TT, bo one nie mają certyfikatu sprzętu medycznego, a praktycznie wszędzie w szpitalach go wymagają. U mnie np można mieć Medele, bo ma dokument, że jest to firma medyczna i każdy jego sprzęt jest uznawany jako medyczny i dopuszczalny do użycia w szpitalu.
A co do allegro, to też jestem uzależniona hehe :) i mam kilka rzeczy w zakładkach, które chcę kupić po pierwszym :)

Ja chyba kupię ten, bo go widziałam na własne oczy (jak demonstrowała położna):
http://www.ceneo.pl/437588
Wiadomo, że czasami trzeba odciągnąć, bo ja nie zamierzam tylko siedzieć w domu, ale i wychodzić z Malutką :) jakoś wydaje mi się, że czułabym skrępowanie, gdybym musiała wyciągnąć cyca (o ile uda mi się karmić piersią, czego bardzo chcę)

Ostatnia edycja:
Nam położna poleciła butelki i laktatory aventu. Ogólnie to Twoja sprawa jakiego używasz ,możesz korzystać z tyych które są na oddziale,przynajmniej tak jest u mnie. Ile szpitali tyle opinii:-)
Co do Allegro to właśnie u jednego sprzedającego kupiłam sobie troszkę gadżetów dla niunia i poduszkę do spania i akrmienia bo juz mi niewygodnie strasznie:)

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanko ciśnienie mi się waha ale w granicach tej normy ale zmierzyłam teraz i znów mam tętno ponad 100 czyli za wysokie. Ciekawa jestem czemu tak się dziać może a ciśnienie mam teraz 111/64 a tętno 105

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry