• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Milia, i na Ciebie przyjdzie kolej, zobaczysz :) dacie radę :) ~~~ :)
Iwasku, no właśnie ile szpitali, tyle opinii i przepisów, dlatego warto popytać w tym, w którym zamierza się rodzić :)
Fifka, o matko! nie wiedziałam, że położne chodzą wcześniej do ciężarnych, u nas z tego co wiem, to po porodzie i się umawia min 2 godz przed jak ma być :)

No i kupiłam sobie żel na te moje krzyże - Dicloziaja :) mam nadzieję, że ciut ulży :)

reklama
Iwasek...u mnie jest odwrotny problem...moj M. pod tym wzgledem super...gorzej ze mna...no ale po hsg sie okaze czy damy rade naturalnie czy zostanie nam in vitro...no ale jakby nie bylo to damy rade...:rofl2:

Często tak jest ze lekarze nie dają szans na dziecko a tu nagle CUD! Albo jest wszytko w porządku a dzidzi nie ma... :-( Dzieci same przychodzą na świat i wiedza kiedy ma być ich czas.

Dagne ja zostałam poinformowana ze położna przyjdzie przed porodem, ale ja myślałam ze przed samym przyjściem maluszka a nie w 6 miesiącu! Powiedziała ze według NFZ położna powinna przychdzić raz w tygodniu ale że to bez sensu to tego sie nie praktykuję..

Ostatnia edycja:
Wzajemnie Magdalenko;-)
Kurcze już któraś pisała że siedzi i szuka produktów na allegro,mam to samo:-). Za to znalazłam tanio (79,99)laktator avent i przesyłka za darmo:) Maniaczka się ze mnie robi:-D

To ja pisałam i Fifka!! :-) ja jestem wręcz maniaczką Allegro!!!

Z tymi aventami to trzeba uważać, bo nie wiem, czy bierzecie do szpitala laktator (nam na szkole rodzenia polecili wziąć, bo nigdy nie wiadomo, a lepej pobudzić laktację, niż sztucznym mlekiem karmić), a jeśli tak to trzeba zapytać czy pozwalają z takich firm jak Avent, Lovi, TT, bo one nie mają certyfikatu sprzętu medycznego, a praktycznie wszędzie w szpitalach go wymagają. U mnie np można mieć Medele, bo ma dokument, że jest to firma medyczna i każdy jego sprzęt jest uznawany jako medyczny i dopuszczalny do użycia w szpitalu.
A co do allegro, to też jestem uzależniona hehe :) i mam kilka rzeczy w zakładkach, które chcę kupić po pierwszym :)

Ja chyba kupię ten, bo go widziałam na własne oczy (jak demonstrowała położna):
Medela Laktator ręczny Lactaset - Ceneo.pl
Wiadomo, że czasami trzeba odciągnąć, bo ja nie zamierzam tylko siedzieć w domu, ale i wychodzić z Malutką :) jakoś wydaje mi się, że czułabym skrępowanie, gdybym musiała wyciągnąć cyca (o ile uda mi się karmić piersią, czego bardzo chcę)

Hahaha, ja właśnie robię tak samo... oglądam, zapisuje do zakładek to co mi wpadnie w oko a np nie mam kasy na chwilę obecną i czekam do wypłatki a potem heja!

Haj dziewczyny!

Boże przed chwilą nawiedziła mnie położna!! :szok: a u mnie taki nieporządek...

Kurcze, no to mnie zaskoczyłaś... już teraz doczytałam, ze Ci napomknęli, że taka wizyta będzie miała miejsce ale to się gdzieś zgłaszałaś wcześniej czy jak??? Bo skąd oni to biorą?? Czy ze względu na szkołę rodzenia?>>?

A ja tak jak z Wami się pożegnałam, tak się położyłam i zasnęłam i obudziłam jakieś 20 minut temu :-p a tak jakoś mnie głowa teraz boli ale ogólnie czuje się o niebo lepiej, bo wcześniej to taka jakaś wypluta byłam

Mi mówiono że o wiele "lepiej" jak problem jest po stronie kobiety bo da się z tym coś zrobić a z żołnierzykami bywa trudno i z róznym efektem. Będzie dobrze zobaczysz. A co Ci wykryto jeżeli mozna wiedzieć ocvzywiście.

Nie... Magdalena ja byłam po prostu na saaamym początku ciąży u rodzinnej lekarz z jakimś przeziębieniem i powiedziałam ze jestem w ciaży. Po wizycie lekarz zawołała położną i ona wypisała mi taką orientacyjną kartę. To było jakoś w czerwcu i wtedy ona mi mówiła ze przed ciążą do mnie zajrzy, ale to jakoś bliżej porodu.

Ja też byłam w czasie ciąży chyba 3 razy u ogólnego ale nic takiego nie miało miejsca więc podejrzewam, ze u mnie będzie podobnie jak u Dagne... dopiero przyjdzie ktoś po narodzinach.

Jejku ja jestem zakochana w tych spodniach, już na początku ciąży je oghlądałam ale był przeceniony tylko rozmiar 36 a reszta były drogie :-( a teraz nie mam kasy bo muszę jeszcze buty kupić :-( http://moda.allegro.pl/sale-mama-licious-vasili-jeansy-ciazowe-30-l-i1880042287.html

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry