reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Karolina również gratuluje 7 mcy bez nałogu :) fajna sprawa :D
No ja jestem pod stałą kontrolą najlepszych kardiologów (klinika w Zabrzu - miałam tam kiedyś zabieg) ale zawsze człowiek się trochę martwi :] Dobrze przynajmniej że lekarz powiedział że nie ma problemy na ciąże :)

A miałam taki fajny przypadek - opowiem Wam :D
Byłam w wakacje u kardiologa żeby sprawdzić serducho i popytać o ciąże :] chodzę jak wcześniej napisałam do kliniki do Zabrza (cała Polska się tam leczy i czeka się pół roku na wizyte) i Pani dr powiedziała że jest ok i że możemy spokojnie się starać tylko mam być w pierwszych trzech mcach koniecznie na kontroli i rzuciła tekst "ja wiem że wyda się śmieszne to co powiem ale najpierw niech Pani sie zapiszę na wizyte a potem stara się o dziecko" :| z tego względu że nie wcisną Cię tam na wizyte a czeka się min pół roku. Wyszłam i mówię o tym mamie a mama mówi "to na co Ty czekasz? idź zapisz, najwyżej przełożysz" no więc poszłam i mam wizyte na 13 grudnia :] Jeszcze miesiąc temu rozmawiałam z mężem i mu mówię że zadzwonię tam i przełożę sobie o 3 mce tą wizyte bo szkoda marnować moje miejsce jak tyle ludzi czeka.. A mój mąż nie pozwolił i powiedział żebyśmy jeszcze poczekali, bo on czuje że będzie fasolka :D I tak myślę że mama i mąż mi to przepowiedzieli :D i chyba wszystko zapisane jest w gwiazdach ;)

reklama
Dziewczyny dostałam eska od Martusi

Pisze, że już dokumenty podpisała, czeka na anestezjologa, potem talbetka i czekanie. Wszystko może trwać i do jutra. Mocno was Wszystkie ściska

Witam z rana,
Biedna martusia.. Tak się cieszyłam jak zaszła.. Eh.. No nic, trzeba przetrwać i wierzyć że a) nigdy nam się nic zlego nie przytrafi, b) JUZ nigdy nam się nic złego nie przytrafi.

A gdzie się podziała dziurka? Na wystaranych też milczy..

Napisałam jej że bardzo mocno ją ściskamy i myślami jesteśmy z nią i żeby pisała kiedy tylko ma życzenie to przekażę wam.

Sleppy żona moja Dziurka znaczy się zajmana ostatnio jest :)

reklama
A spojenie łonowe to nic innego tylko te kości między nogami i wzgórek łonowy. I ewidentnie czuć, że kości bolą, a nie dół brzucha

No już wczoraj sobie wygooglałam. i faktycznie to ązdne kosci bolą mnie wnętrzności pod brzuchem.. ale to tak ze nie jestem w stanie wyjść nawet na spacer bo po kilkuset metrach zgina mnie wpół. Mam skurcz całego podbrzusza i ból który odbiera oddech.... A i jeszcze jedno mnie martwi ale to opisze w odpowiedzi do Atanka.

fifka co do zmiany ginka to niewiem ja mam jednego od 18 roku zycia na nfz i + taki ze usg robi ale mowi ze ma super sprzet a wcale niema bo ostatnio to powiedział ze amelka mlodsza o ponad 3 tyg a 2 tyg wczesniej byłam na polowkowym i powiedzial ze niecale 2 tyg i widzisz porownanie... a zlaszcza jak pytalam sie kiedy mowi plec to on mowi ze kolo 33tyg bo wczesniej sie nieda... wiec wiesz mi... gdybym nie miala do niego sentymentu i wejsc ze dzieki temu ze pracuje w słóżbie zdrowia to bym musiala czekac w kolejce do niego po 3 -4h a tak max30minut.
a 2 jest na nfz ale z pakietu medicover i on za to wogle usg nie robi bo mowi ze starcza te specjalistyczne na ktore wysyla do specjalisty u nich w placówce... i tylko podusi po brzuchu palce 2 wlozy i mowi wszystko oki rosnie prosze przyjsc za 4 tyg...

Mnie martwi też taka jedna rzecz, ze czytając fora i mądre książki jest napisane ze ja powinnam mieć dno macicy na dwa palce od pępka. A u mnie nie dość ze wyraźnie widać to jeszcze czuć ze mcica jest na wysokości koło 32-35 tygodnia! Baa jak usiade wlekkim zgarbieniu to mały jest w stanie kopnąć mnie w żebra! Ostatnio siedzac przed komuterem to wsadził noge między pierwsze a drugie.... czyli jest bardzo wysoko. A według usg mój bąbelek jest mniejszy niż te moje 27 tygodni (tak mniej więcej o tydzień) a wcześniej na usg połówkowym u tej drugiej gin u której byłam też zauważyła tą samą zależność... że macica wskazuję na starszą ciąże niż jest w rzeczywistości.

No więc zastanawia mnie to czy ta "duża" macica nie jest powodem bóli odbdrzusza...

martocha: bardzo mi przykro że 2gi lekarz potwierdził, trzymaj sie mocno, i nie załamuj, najważniejsze ze razem z męzem macie siebie to pomoze wam przetrwać

dziewczyny jakos się źle czuję, nie wiem jak to opisać ,jestem rozdrażniona, ciężko mi oddychać , no okropnie się czuję jakiś mam niepokój , nie wiem sama

Chciałam napisać że jesteś w ciaży i złe samopoczucie to normalka, ale kurcze przeczytałam posty niżej i stwierdzam ze masz jeszcze bardziej nieodpowiedniego lekarza niż ja. Moja to przynajmniej pilnuje wyików i zawsze mi coś daje jak jest coś niepokojącego. Kochana jak najszybciej udaj się o innego gina i powiedz o tej sytuacji, bo tak być nie może...

Kanapkę od teściowej wzięłaś? Co Ty śpiącej królewny nie oglądałaś ;-)?
Ja dzisiaj wyglądam jak chodząca tragedia, a to z racji tego, że mnie w nocy dopadła bezsenność. Najpierw spałam od 21 jak nie na kanapie przed TV to na karimacie na podłodze. Poszłam do wyrka o 24, totalnie zaspana, ale jak się przykryłam kołdrą to sen szlak trafił.

Hahahahahahaha dobre z tą "śpiącą królewną" :-D Ty jak coś palniesz to... palniesz XD

Hej dziewczyny.

qrcze jak ja Wam zazdroszczę tych stresów o fasolki i samych fasolek też Wam zazdroszczę :)

ja czekam dzisiaj na wyniki badań- LH,FSH, TSH, estradiol, ft3 i ft4- ciekawa jestem co będzie. A czy może któraś wie kiedy powinno się je robić, bo pani mi powiedziala, że na początku cyklu i ja sie zastosowałam. :)

pomyslalam sobie także, że z kompletem dokumentów pójde do gina i zobaczymy co mi powie- może clo na owulkę? :-D

Hej kochana! A napisz coś więcej o sobie! Jak dłuho sie staracie itp? Ja ze swojej strony serdecznie witam na forum!!

Dziewczyny dostałam eska od Martusi

Pisze, że już dokumenty podpisała, czeka na anestezjologa, potem talbetka i czekanie. Wszystko może trwać i do jutra. Mocno was Wszystkie ściska

Heh biedna... :-( A tak ostatnio myślałam sobie że już dawno żadnych nieszczęść nie było... że wszystko tak ładnie się układa...

Do góry