reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

wtorek - ogórkowa od wczoraj + łazanki
środa - paróweczki z pieczarkami w sosie pomidorowym
czwartek - barszczyk czerwony + reszta paróweczek
piątek - reszta barszczyku i pyzy z mięsem dla męża, dla mnie ruskie pierogi (mrożonka bo jak sprzątanie mieszkania to nie obiad, a pewnie znów na mnie to spadnie)
sobota - kurczak z ananasem pieczarkami i papryka z ryżem wydanie moje

reklama
o i ja bym pojadła pyzy z mięsem ale n ie chce mi się robic a kupczych nie jadam :eek: , musze pomysleć jak by to wykombinować z pyzami :-)
a kurczak z ryżem i ananasem to jadłam tylko w sałatce, a ty jak robisz jako danie ciepłe ?

Dziewczyny w starszych ciążach mam pytanie... liczycie wy ruchy maluchów? Ja zupełnie nie czuję takiej potrzeby... i nie wiem czy dobrze robię.... po prostu rano i wieczorem obserwuje maluszka a jako ze jest bardzo ruchliwy mam takie poczucie ze jak się rusza znaczy że jest okej! Jak wy robicie?

Ja podobnie jak Ty nie odczuwam takiej potrzeby bo czytałam, że tych ruchów ma być minimum 10 na godzinę w czasie kiedy dziecko jest najbardziej ruchliwe... u mnie to by było wieczorem i jakbym miała je wszystkie policzyć to 10 byłoby w ciągu minuty, więc się nie martwie a nie zdarzyło mi się jeszcze żeby przez cały dzień w ogóle się nie ruszył.

Fifka co do śluzu to ja również mam go strasznie dużo i bardzo gęsty, też mi się zdarzy, że pocieknie jak wstanę rano z łóżka ale żeby aż plamę na łóżku zostawić... :szok: dobrze, że zadzwoniłaś do ginekologa, mam nadzieję, że to nic poważnego ;-)

trzeba wypróbować, ja nigdy tego nie stosowała, w ogóle żadnych pomysłów na... nie stosowałam. Ja raczej sama wszystko tworze i dobieram przyprawy boje się zawartego w gotowcach syfu

u mnie bardzo często są makarony, różne rodzaje i kombinacje wszelakie

reklama
łe to wiadomo, ale ja nie stosuje żadnych kucharków, veget, magi, gotowych sosów jakoś nie mam przekonania. Czasem, ale rzadko kupuje takie sosy w słoikach, ale to może ze 2-3 razy w roku jak mam lenia totalnego.
A teraz nabrałam ochoty na zielone tagiatelle z wędzonym łososiem w sosie śmietanowym z nutka koperkową

Do góry