reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Magdalena po prostu nie chodzę... rektor powiedziała, ze w takiej sytuacji mi odroczą ewentualne egzaminy na późniejszy termin albopo prostu muszą mi zaliczyć ten przedmiot. Nieobecności mam usprawiedliwione i traktowane jakby ich nie było. Jakos musze sobie radzić...

reklama
Ja idę ten weekend ostatni raz bo tak sobie ustaliłam z wykładowcami no i mam parę zaliczeń ale będę się ruszać krokiem emerytki i robić wszystko w spowolnionym tempie, żeby się za bardzo nie męczyć

Fifka lez i sie nie ruszaj bo znow bedziemy sie martwic
a mnie boli podbrzusze rano lecialo teraz spokoj nie wiem czy nie zadzwonic jutro do tego drugiego gina zapytac czy bymnie nie przyjel on jest ordynatorem wiec chyba cos sie zna albo poprostu na 20 grudnia sie zarejestruje to by było po @ a pewnie przed owu co mowicie?

musze cos w koncu postanowic bo sie wykoncze juz na psyche mi siada moze w koncu inny lekarz czegos sie dopatrzy

20byłby 9dc zobacze jurto bede dzwonic

Ostatnia edycja:
Noo dziewczyny! Nic tylko was lać po dupie! W ogóle wszystkie denerwujące się ciężarówy! Ja przez 7 miesięcy chodziłam z nudnościami i wstępną gestozą i jakoś urodziłam dzień po terminie z OM i jest ok. Bo ja to się tylko na te nudności wkurzałam! A tak luz blues malina.

A jak czytam, że jedna wysprzątała cały dom, druga przełaziła pół dnia, trzecia narobiła się tego czy tamtego, a czwarta to już w ogóle ciężary podnosiła no to mam totalną ochotę wziąć wszystkie zamknąć w jednym pokoju i przywiązać co byście w ogóle się nie ruszały! Nawet do wucetu!!!
Byłabym wredna.

Myślcie w pierwsze kolejności o swoich dzieciach potem o sobie. Sprzątanie, zakupy, pakowanie etc może poczekać, może partner zrobić. Wy laba totalna.
Druga sprawa, intuicja, róbcie tak co wam intuicja mówi. Mówi, nie iść tam - nie idźcie, mówi nie sprzątaj - nie sprzątajcie itd. Mnie ta nigdy w ciąży nie zawiodła.

Nie po to tyle czasu KAŻDA Z WAS SIĘ STARAŁA! by teraz doprowadzać się czasem do tak poważnego i niepokojącego stanu. Nie udowadniajcie, że jesteście super kobietami. Bez tych wszystkich aktywności i tak jesteście! Nosząc w sobie cud.

Więc kurna siedzieć na dupie bo jak nie to moja wszechobecna miłość z powodu dzieciaczka dla was się skończy, a to będzie baaardzo niebezpieczne! (Magdalena może wam o tym zaświadczyć). A będę taka, będę do każdej dzwonić i opieprzać przez telefon! I przez was zbankrutuje!! Kurna nooo! A ja potrzebuje maniany na większe rozmiarowo ubranka dla Wiktora, ale nie dajecie mi wyboru -.-

Z innej beczki. Byliśmy u pediatry. Dostaliśmy receptę na kropelki do nosa i czopki (uspokajające) na kolkę i przeziębienia. No i maść do zrobienia na jego krostki na buzi. Normalnie wkurzona z apteki wyszłam i do małego powiedziałam, że jeszcze dyspensę na drugi miesiąc ma z chorowaniem, ale od trzeciego ma bezwzględny zakaz. A tak to wszystko dobrze, na szczęście katar nie zamienił się w coś gorszego, płucka czyste. No i waży już 5020 g, więc przekroczył barierę 5 kg :-D
I co wam powiem to wam powiem i weźcie to sobie do serca kompletując wyprawkę. Zrezygnujcie z gruszki do nosa, zainwestujcie w aspirator! Jest bombowy, a jak 2 dni temu użyłam pierwszy raz, powyciągałam tyle glutów, że młody nam spał przez 7 godzin ciągiem. Także aspirator Frifa, sól fizjologiczna i ewentualny katar szybko wam mija, a tak to można od czasu do czasu oczyścić nosek z glutków. No i w przyszłym tygodniu szczepimy :-)
A teraz młody tak śpi, że ja dostaje nerwicy...

zaraz wchodze na skarbka ;-)

Hej kobietki:)
Mam pytanko do mamuś i finiszujących. Kiedy i czy miałyście jakieś wycieki z piersi Ja nie mam nic...i zaczełam się troszkę martwić czy mam pokarm.

Są może jakieś wieści o SIL?????
kochana moze cie zmartwie choc niechce mi siar LECI OD 26tyg najpierw mala kropka na pizamie a teraz to kropka o srednicy centymetra ...

a ja po szkole rodzenia fajne kobiety choc ja najmlodza ;-) bo one po 30 i po 40 a tyg ciazy to jedna 28,29a reszta 30 tydzien ;-)ogolnie w grupie 4 kobiety ;-) zjadlam i leze na lozeczku a mezulek kupił niuni dwa pajace lecha nie wytrzymal ;-) powiedzial ze na gwiazdke dostanie by w brzuszku sie samotnie nie poczuc ;-) a dzis pierwszy dzien co razem w domku jestesmy i jaki on czuly i caluje i wogle mowi i jak tammoje piekne jaki on dzis milusi ;-)

Boże... wzięłam leki, leżże, pupa w górze... a mnie brzuch boli.... ja pierdziele... wszystko przez tego dentystę........ mam nadzieje ze macica wróci na góre bo znowu opadła.... :-(

reklama
Do góry