• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
ael: nie smuć się malutki popłacze, ty go utulisz do cyca i będzie szczęśliwy i zapomnin o tym ze bya igiełka :tak:

slepp: a to powodzenia w sobote, a ja w poniedziałek ide takze taz licze ze pokaże co tam ma i będzie taki śmiały jak tatuś ;-)

fasolka: ja to na początku chciałm dziewczynkę bardzo, od mniej więcedj 8 tyg. zaczęłam mówić ON więc nastawiłam się ze to będzie chłopiec, chociaż tak po cichu gzieś tam w myslach to tez marzy mi się dziewczynka, także co mi juz nie powie wyjdę z gabinetu zadowolona, a mąż albo będzie się cieszył- jak okaże sie chłopioec albo będzie wył z radości jak dziewczynak bo on tak ch 49% dzi 51 % :-)

Ostatnia edycja:
Fifka czy Twój Konradek też ma tak często czkawkę?? Bo ja ostatnio strasznie często zauważam i to tak, że cały brzuch mi podskakuje. Bo do tej pory po prostu odczuwałam w środku, że mu się czka a teraz widać gołym okiem

Bardzo często... aż mi go czasem szkoda bo czuję jak się biedny denerwuję... czka i wykonuję bardzo gwałtowne ruchy... No ale to dobrze, bo czkawka ćwiczy mu przeponę żeby miał siły krzyczeć i oddychać :tak: Konrad czasem ma tą czkawkę po parę(naście?:baffled:) razy dziennie...

Ja laktator mam Aventa ręczny. W szkole rodzenia położne mówiły ze najczęściej się sprawdza i podobno jest naprawdę dobry. Ja ogóle jakoś jestem przekonana do tej firmy. Butelki też Aventa kupiłam :tak:

Lamia, ale mnie nie ma przy nim i sobie sama teraz siedzę i ryczę. Chociaż mogę wykorzystać i położyć się chociaż na pół godziny... :-(

Kocica ja mam ręczny, też jak Fifka słyszałam, że lepsze są ręczne. Ale wiadomo tyle opinii ile ludzi. Tylko lepszy ręczny naciskany z pompką niż z taką gruszką jak przy ciśnieniomierzach.

A co do butelek. Dokupiłam na początku grudnia butelkę antykolkową z czujnikiem temperatury oraz ze smoczkiem w kształcie zbliżonym do sutka z Tommmee Tippee i powiem wam jest niesamowicie zadowolona z tej butelki. O niebo lepiej młodemu się pije z tej butelki niż z Aventa. Może w Avencie za długi był smoczek i Wiktor mi się często krztusił, a z TT jest naprawdę dobra butelka. I bardzo pomaga czujnik temperatury.

Fifka no właśnie Oliwierek też tak ma... że czka i jednocześnie się wierci niesamowicie!

A co do laktatora to ja dostałam od kuzynki ale takie bardzo prymitywny!! Tzn. na pewno da się nim ściągać pokarm więc spakowałam go do szpitala i zobaczymy czy faktycznie się przyda, jeśli tak to kupię sobie coś lepszego

Ja mam właśnie cały komplet butelek z TT. Myślę, że to jest ta sama pułka co AVENT tylko TT ma miększe smoczki!

ja sie zbieram kochane do wwki, bede w czwartek:-) w czwartek tez ide ze swoim na wizyte do Novum...3majcie kciuki, bo ja tez juz bym chciala rozmawiac o laktatorach:-):-)
buziaki i milego dnia:-)

Znalazłam artykuł na temat opryszczki w ciąży. Wkleję fragment tak dla przestrogi, jakby którąś z was też dopadła w ciąży.

Podczas ciąży może się uaktywnić utajony wirus opryszczki. Gdy wirus przedostanie się do krwi dziecka, może to mieć poważne następstwa - nawet doprowadzić do zgonu. Zakażenia wewnątrzmaciczne w pierwszych miesiącach ciąży grożą poronieniem lub nieprawidłowym rozwojem (na przykład małogłowie, wodogłowie, małoocze). W ostatnich trzech miesiącach zakażenie może prowadzić do przedwczesnego porodu. Najczęściej do zakażenia dochodzi jednak podczas porodu (85 procent przypadków).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry