reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Moja ginekolog woli przepisywać tabletki niż próbować pomóc zajść w ciążę, takie mam wrażenie i w necie też takie info wyczytałam.
Ja też chciałam zmienić tabletki, ale bałam się przytycia i innych skutków ubocznych. Przy tych nie mam ochoty na przytulanie.

Moja ginekolog woli przepisywać tabletki niż próbować pomóc zajść w ciążę, takie mam wrażenie i w necie też takie info wyczytałam.
Ja też chciałam zmienić tabletki, ale bałam się przytycia i innych skutków ubocznych. Przy tych nie mam ochoty na przytulanie.
Więc miejmy nadzieję, że po odstawieniu będzie ochota na starania.

Ja jak brałam tabletki, to zmieniałam chyba ze dwa razy, z każdymi coś było nie tak, i trochę mi w organizmie namieszały, a przede wszytskim zeeeeero ochoty na przytulanki... także ja już się chyba nigdy a tabsy nie zdecyduję

ael.. jeżeli odstawię tabletki to najpierw chcę się nauczyć mierzyć tą temp. i badać śluz, bo nigdy wcześniej nie przywiązywałam do tego uwagi.. i ustalić jak długie mam cykle :-) ale przyjdzie czas na mnie też :-)

Ale niech sobie lubia o tym pisac, ale ze smakiem, a to co tu sie dzieje to jakies niesmaczne przegiecie ;/ ja i Amalfi tez wspomnimy czasem o lizaniu genitaliow, ale kuzwa nie czuje potrzeby zeby czytac ile kogos facet produkuje spermy, ile czasu trzeba czekac zeby wyleciala i czy jego pyta jest w stanie wybic zeby!!

czuje, ze ja niedlugo tez dostane bzykowstretu!!! I to od mojego ulubionego watku na forum! ;/

Magda to zmien ginke! Najlatwiej jest przepisac tabsy i miec w dupie.. :/ ona ma Ci pomoc zaciazyc, a nie jeszcze przeszkadzac... ;)

Aelreda juz wczesniej pisałam z takich czysto przyziemnych powodów, może w końcu studia skoncze i przeprowadzka nas czeka, poza tym może troche kasy odłozymy i tak czuje ze sie jeszcze psychicznie potrzebujemy nakrecić:)...zreszta w sumie sama nie wiem...
Magda ja tez sie bałam ze przytyje a jak odstawiłam to 2kg mi zeszły od razu i ogolnie samopoczucie mi sie poprawiło, stwierdziłam jest tyle innych spsobów na zabezpieczanie ze chemii łykac nie musze i widzisz przez 5 miesiecy skutecznie nam sie to udaje:)

Jaga, ja to piszę z humorem a nie z obrzydzeniem. Nie mam tego zamiaru. Prędzej mogłabym się zniesmaczyć przy opowieści o lizaniu jajek. Przecież jesteśmy ludźmi, a w końcu nic co ludzkie nie powinno nam być obce.

Magda, poczytaj na forum, bo można znaleźć kilka postów na temat badania śluzu czy mierzenia tempki. Ja poczytałam o śluzie, co nie co wiem, ale za specjalistkę się nie uważam. Co do gina, jeśli uważasz, że Twoj działa na twoją niekorzyść, bo tak można wywnioskować z Twoich poprzednich postów, to może warto zmienić. Lekarz dla kobiet starających się o dziecko powinien być przyjazny i pomocny a nie na odwal się.

Aelreda juz wczesniej pisałam z takich czysto przyziemnych powodów, może w końcu studia skoncze i przeprowadzka nas czeka, poza tym może troche kasy odłozymy i tak czuje ze sie jeszcze psychicznie potrzebujemy nakrecić:)...zreszta w sumie sama nie wiem...
Oczywiście, rozumiem. Wiem co czujesz, ciężka sprawa, tyle rzeczy na głowie i trzeba przesunąć starania. Tylko kochana byście nie przegapili ten etap, potem może ciężej.

Ostatnia edycja:
reklama
julieet zmienię, chociaż u mnie tam gdzie mam najbliżej zapisy są na 1,5 miesiąca naprzód. Tam gdzie chodzę teraz( w sąsiednim mieście) czuje się jak w prywatnej klinice nie ma kolejek, czysty gabinet, czysta i miła przychodnia.

Jaga- tyle że ja się nigdy jeszcze de facto nie starałam o dziecko, nie czułam takiej potrzeby, teraz widzę ,że znalazłam odpowiedniego partnera, widzę,że mu zależy, no ale muszę uszanować Jego decyzje,że chciałby z tym poczekać, poza tym jak któraś tu wspomniała (chyba amalfi) mój 24 latek to jeszcze dziecko, on bardziej chyba ucieszyłby się z PS3 niż dziecka ( chociaż kto wie) ja od 17 roku życia mieszkam sama, także do pewnych decyzji dorosłam szybciej.

Paluszek- ja z doświadczeń koleżanek trochę boję się brać, jedna brała to się zrobiła prostokątna :D nie było ani cycków, ani dupy ani bioder, wcięcia w talii nic ! widać.
Druga dostała agresora i ciągle chodziła nabuzowana :D inna narzekała,że ją mdli..
Ja wiem,że co organizm to inaczej..

Aelreda- No ja ją polecam jako ginkę do przepisywania tabletek i pomocy w antykoncepcji, co do ciąży itp. pamiętam jak dziś jak powiedziała, "dzisiaj miałam 5 ciężarnych, nogi rozkładają, a potem płaczą ,że je boli gniecie, że się porodu boją" a drugi lekarz to facet.. byłam u Niego kilka razy z czego zawstydził mnie tekstem ,że jestem zbudowana jak w atlasie do medycyny :D że wszystko na swoim miejscu ,że mała macica itp. więcej nie poszłam :D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry