• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lamiav o skurczach sie nie wypowiem Bo ja skurcze miałam przez ostatnie dwa miesiące i to dość mocne... ale tego dnia kiedyurodziłam czułam się bardzo źle... skurcze też były ale i samopoczucie było do d... moja mama też tak samo mówiła, ze w dzień porodu bardzo źle się czuła.

No i gratuluję dotrwania do terminu!!! :-) Teraz mozesz w każdej chwili urodzić :tak:

Atanku
ekstra karuzela!! :-D podobo te wyświetlacze super skupiają uwagę maluchów :tak: Opaseczki też super!

Sleepy czekamy w takim razie na fotki zakupów!! :-D

U mnie nie można było wybrać sobie szpitala bez skierowania - mi załatwiła poród w tym szpitalu moja lekarz bo tam pracuję... no i ja jechałam na porodówkę to już z akcją porodową, więc żadnych zbędnych rozmów nie było....

A ja urwałam się z jednych wykładów i wróciłam do domu! Dostałam zliczenie i jestem szczęśliwa, jeszcze o 14 jadę znowu po kolejny wpis.

Mały dał tatusiowi popalić i co gorsza on nie umie jeść z butelki... :no: Niby zjadł 80ml... ale co z tego jak dalej płakał i szukał? Butle dostawał znowu i po paru łykach znowu płacz... przyjechałam do domu to od razu dałam mu pierś i po tej butli wypił wszytko co miałam w piersi :sorry2: teraz ulał większość bo zjadł za dużo... ale dla niego butka zaspokoiła głod ale nie potrzebę pobycia przy cycy. Podobno płakał cały poranek a dopiero teraz przy mnie cichutko leży i mi się przygląda...

Heh... przylepa... :*

Zjem obiad i zaraz jadę znowu...

reklama
Sleepy to w takim razie gin powinna Ci skierowanie na cc wypisać, zadzwoń na oddział i popytaj kiedy możesz przyjść na cc, ale z reguły ginekolodzy wypisują kiedy iść bo chcą wcześniej by robiono cc.
Ty z takim skierowaniem z samiuśkiego rana idziesz na Izbę, nie jedz bo wtedy zrobią Ci w tym samym dniu cc, ewentualnie jak będzie dużo rodzących to następnego dnia. Lekarz dostaje skierowanie i nic go więcej nie obchodzi, ma Cię przyjąć i tyle. Zrobią Ci tylko usg by się upewnić.

ael: brzmi super! tylko właśnie problem w tym, że mój gin ostatnio powiedział, że mam czekać aż się zacznie i wtedy jechać do szpitala. bez skierowania, tak po prostu bo wody odeszły.. Mnie taka myśl paraliżuje zupełnie.. Dziewczyny po cc "nieobróconych" mówiły że były wcześniej w szpitalu na konsultacji. to brzmi super, tyko nie wiem czy tak z marszu isc? na ip poprosic o badanie i termin bo mój lekarz akurat przezywa jakis kryzys, oszalał?:P

sleep odkryłam wczoraj dopiero że mam dobry cukier po, za to ziemniaki odstawiłam właściwie całkowicie bo mam straszny cukier wtedy, więc ja dziś duszonego kotlecika z karkówki jem z sałatką :)

fifka no masz przylepkę niezłą, ale niech się uczy że tatuś też dobry :)

w sprawie porodu ogłaszam że mogę rodzić ale po 12 maja :cool2: wcześniej się nie zgadzam ;)

to ja zarzucę pytanie jak moja mała była obrócona ostatnio już to może jeszcze się obrócić spowrotem?

Netka raczej mało prawdopodobne :tak: Nie w tym okresie ciąży ;-)

Co do Konrada to już wiem ze będe musiała wracać na czas karmień albo będą mi go przywozić do szkoły. To już nie pierwszy raz z tą butlą...

milka: no to dawaj te lody :-)

neciuszka: ja tez lubię mandarynki, a nie wiedziałm ze po ziemniakch cukier rośnie ,ciekawe czy to norma czy tylko ty tak masz
A co do obrucenia to róznie bywa, jak czytałam o tym to pisało ze niby do 36 tyg u tych co rodza pierwszy raz może sie jeszcze dzidziuś kręcić, ale tak mi się zdaje ze jak juz sie dziecko ułoży główką w duł to chyba ciężko mu się odkręcić

fifka:
oj biedny ten twój maluszek , nie ma to jak cycuś mamusi, może dla niego jeszcze za wczesnie na butelkę, ale po mału się przyzwyczai
Gratulkuję zaliczeń :-)

Ja znowu głodna, no kurde ile mozna jesć ??!!

reklama
On zje mleko z butelki ale i tak później szuka i płaczę... oboje z teściową nie mogli go uspokoić. Smok fe... butelka fe... a jak dałam cyca to już od godziny śpi sam w łóżeczku jak aniołek :tak:

Aaa Atanku super ta karuzela ze smerfami :-)

Netka to ty masz co jeść skoro tak :-D Ja nawet wolę ryz i kaszę od ziemniaków i makaronu :tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry