• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Starania po raz pierwszy :)

natkusia: a ja tobie gratuluje 3 trym, to odpoczywaj duzo bo jak dla mnie to najgorszy czas w ciązy ze względu, na ciązki brzuch, bezsennosć i ogólne samopoczucie, ale za to dzidziuś się więcej rozpycha brzuch to faluje jak szalony no i coraz bliżej do dnia kiedy sie weźmie dzidziusia na ręce .
Jak sie czujesz w ogóle ?

reklama
Lamiav dobrze się czuję :-) czasami w nocy mam bolę biodrowo/miednicowe ale w dzień jest dobrze. I czuję kość tak jakby mi się spojenie łonowe rozchodziło.. mam nadzieję, że nie będę miała z tym problemu :sorry2: a Ty jak tam? Psychicznie przygotowana to przywitania dzieciątka? :-)

oj tak, juz czekam niecierpliwie, no i wyciszyłam sie i jakos sie mniej denerwuję niż jeszcze tydzien temu:-)
O mnie spojenie łonowe juz ze 2 miesiace boli jak czasami w nocy sie przekrecam to syczę z bolu .

Hejka dziewczęta:)

Nie pisałam ostatnio bo miałam spooooro atrakcji:D Od środy spotykam się ze znajomymi. Jakoś przez tą chorobę moją skumulowały się spotkania i od paru dni spędzam mnóstwo czasu poza domem. Co prawda, przez spacery, już nie pamiętam jak wyglądały moje kostki, ale jestem baaardzo zadowolona;) u nas pogoda nawet nie taka zła. Wczoraj tylko śnieg spadł, ale już dziś znowu słońce więc chce się żyć:D
Poza tym jestem bogatsza o skarpetki od znajomych z pszczółkami i żabkami. Takie fajne z grzechotkami:) Kupiliśmy wczoraj łóżeczko, materacyk, dwa komplety pościeli, leżaczek(mąż całkiem poważnie powiedział żebym na niego nie siadała- nie wiem czy wyglądałam na aż tak zaaferowaną nowym zakupem?:P) i rożek. Także jest super;)

Lamiav: Albo czytałam i nie pamiętam, albo nie czytałam- jak wizyta?:p Młodzież ustawiona do porodu?:)

Lamiav to wychodzi na to, że ten ból to normalne uff.. bo już zaczęłam się martwić :-) a masz jakieś przeczucia czy Malutka poczeka do terminu czy jednak wcześniej? Trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&! Kurde ale jestem podjarana Twoim porodem :-D

Cześć Sleepy :-) a dzisiaj sobie o Tobie pomyślałam ;-) no to ładną masz aktywność na sam koniec :-D a co! Korzystaj póki możesz :tak:

slyp: jak będziesz miała czas to pochwal sie fotkami zakupów
Usg mi nie zrobił tylko brzuch ręka wymacał i powiedzial że na jego oko to mała jest dobrze ułozona, ale bolesne były te macanki brzucha i przestał wiec 100% pewności nie ma. Powiedział że szyjka spłycona i skórcona, ale jeszcze nie ma rozwarcia
A ty jak sie czujesz, masz jakieś większe skurcze??
BO ja na wieczór czuję sie gorzej, mam nawet więcej skurczy takie uczucie akby mi cierpną cały brzuch , no i mi sie juz obniżył

natkusia: a no ja tez mysląłm ze to nienormalne żeby tyle mnie to bolało bo ile się będzie rozciągać :-).
Kobieto to pomysl jak ja się pale juz do porodu, :-D
A nie mam jakichś przeczuć, co prawda zdaje mi się ze do terminu nie doczekam ale tak naprawdę to nic nie wiadomo, tak mi przez mysl przeleciało ze w nastepnym tyg urodze :tak:

Ostatnia edycja:
Lamiav wyobrażam sobie :-) To jak szyjkę masz skróconą i pojawiają się skurcze to może się zacząć w każdej chwili :szok: no no.. jeszcze trochę i będziesz trzymać Małą na rękach :tak:

Sleepy a właśnie, jak tam wyprawka? Wszystko już gotowe?

Lamiav: powiem ci, że trochę podnosi mi ciśnienie fakt, że ty już lada dzień.. Kurcze.. następna już chyba ja, co?:P Jak to szybko leci.. Niesamowite. A czemu ten twój lekarz tak się broni przed usg? Fajnie że chociaż z "macanki" wychodzi że twoja księżniczka grzeczna i główką w dół siedzi:)
Zdjęciami się pochwalę jak przyjedzie łóżeczko. Jak mnie zaskoczą tak jak z fotelikiem to może i we wtorek:D
Skurczy nie mam. Młody jest tylko coraz silniejszy i jak się rusza to boli..

necia: pewnie myślałaś: "łaaał, jak miło jak nie ma tej sleepy na forum! od razu lepiej..";)
Wyprawka jest cała poza kosmetykami:) czyli wizyta w aptece i jesteśmy gotowi;)

slyp: no bo byłam w szpitalu na wizycie i tam nie ma w gabinecie usg, tylko trzeba czekać aż lekarz skończy przyjmować pacjentki potem iść na oddział połozniczy i tak dopiero jak jest się zapisanym w kolejce to robią - głupoie to jakieś. A chodzę do niego też prywatnie, ale teraz stwierdziałm ze nie bede juz kasy ładować wole zostawic sobie troce grosza na porodówkę bo chciałbym miec oddzielą salę i musze sie dowiedziec ile to kasy trzeba szykować jak dużo to nie bede płacic a jak jakos tak w miare to zapłace.

A no ty po mnie a potem to chyba neciuszka następna w kolejce

Kobiety dzis prymaaprylis i własnie męża nabrałam że mi wody odchodza hihihih, ale spanikował :-Dale zaczą udawać ze sie nie dał nabrać hihihiihhn

natkusia : no próbowałam sobie badać szyjkę ale jakoś nie czaje o co chodzi :sorry2:

reklama
lamiav: jesteś okrutna! Biedny mąż pewnie przeszedł z dwa zawały;P

Słuchajcie.. Ja wiem że się o to z piąty raz pytam, ale same rozumiecie.. zwężone szare komórki.. nadal nie rozumiem.. Otóż. Chcę iść do szpitala w którym bym chciała rodzić. I jak wyście to załatwiały? Szłyście bez skierowania i bez umawiania na oddział położniczy mówiłyście dzień dobry, ja tu bym chciała rodzić, zbadaj mnei pan?:P Wiem że głupie pytanie, ale nie wiem co ja mam tam powiedzieć i gdzie;P IP? Oddział? Dzwonić i się umawiać, czy udawać że mnie boli? No nie mam pojęcia;P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry