• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Starania po raz pierwszy :)

pyscek: ja nie brałam tego leku, wiec nic o nim nie weim

miq: piekne żonkile , uwielbiam te kwiaty , ja koszyczek juz ozdobiłam tylko brakuje mi w nim jajeczek, ale później dojdą .
Współczuję sytuacji z teściem

natkusia: nie panikuj, neciuszka tez miała za wysoki cukier i jakoś z tym wlaczy, poradzisz sobie, zresztą nie masz jeszcze wyników, więc spokojnie

fasolka: e to ze mna nie było tak xle bo ja po 3 nieudanych cyklach zaczęłam panikować;-)ale na szczęście wystarczył tylko test na owulacje. Udanych zakupów

Ostatnia edycja:
reklama
Truskawcia: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Teraz będzie już tylko lepiej!!

Lamiav: jesteś uspraiwedliwiona, ale jak tylko ubierzesz pościel to od razu chcę tu widzieć sesję zdjęciową bo ja zboczuch kącikowy jestem;P A na ozdoby świąteczne ja bym wzięła bukszpan i powsadzała w to żonkile, ew. jakaś kokarda żółta, lub jajko na patyku.. A jak nie masz obrusu żółtego, to ja bym dała jakiś bieżnik biały np, i na to jakąś chustę żółtą, szal nawet, jakikolwiek kawałek materiału w tym kolorze i poukładać w niej króliczka albo stroik. Ja mam takie planu w każdym razie:)

zafasolkuje: Łał, jaka łucja już duża:) Tak przynajmniej po zdjęciach widać różnicę. Super!! Gratuluje postępów i trzymam &&& żebyście już po świętach byli razem. Widzę że już powoli wracasz do nas?:)

Sun: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Żeby się już udało...:zawstydzona/y:

natkusia: może te paski nie są miarodajne? W końcu po coś pobierają ci krew tradycyjnie a nie robią tylko badanie glukometrem. Nie przejmuj się na zapas. A nawet gdyby to popatrz na iwaska. Ina chyba miała cukrzycę i proszę jaki piękny synek:) I necia też walczy dzielnie i jest ok. Nawet mandarynki może jeść jak nam się chwaliła ostatnio:) A ja trzymam &&& za wyniki

slyp:no własnie zastanawiam sie czy dzisiaj pościeli nie prasować bo juz tak mi się chce żeby lóżeczko ładnie stało :-), dam fotki dam;-)
A co do dekoracji stołu to własnie sobie przypomniałam ze mam taka imitację skorupki jajka zaszadzę tam rzeżuszkę i postawie na takiej tacce co sie układa jajka w majonezie a na miejsce tych jajek położe jajeczka czekoladowe :-), obrus to chyba nie ominie mnie kupić bo nie mam nic co by sie nadało.

Ide grzać zupe pomidorową bom już głodna :-)

chyba dzisiaj męża skusze na bara bara, bo juz mam kosmate mysli i już tyle mamy przerwę a skoro już jestem donszona to może nie zaszkodzi :-p

Kochana po co Ci pędzić dzieciaka, jak chce jeszcze w brzuchu siedzieć? Matka ogarnij się, delikatnie pogłaszcz brzuszek i powiedz maleństwu, że zobaczycie się jak dziecko uzna już za stosowne ewakuować się z brzuszka :-)

Hej Kobietki!!! :-D oto i ja pojawiam sie jak fenix z popiołów :-P mam nadzieję,że tęskniłyście za mną i jeszcze o mnie pamiętacie :-D
Pisać mi ładnie, co u której słychać (?) :-) widzę, że następne szykują się do wypakowania już niedługo :-)
Ja mogę zakomunikować, że 7 dni temu zaczęłam kolejny, juź 12-ty cykl (i dlatego teź spory czas mnie nie było, nie chciałam Wam truć tyłków moimi zmartwieniami) w tym miesiącu stuknie nam rok starań :-( przykro mi trochę, że to już rok bez rezultatów... Ale cóż... Jakoś trzeba z tym żyć ;-)

Kochana :*** uwielbiam Twoje podejście, zawsze optymistyczne :-)
Trzymam kciuki by w końcu się udało :***

a co tu tak pusto ?????:szok:

Ja wpadłam na pomysł że może by ozdobił dom na święta i tak siedzę i tworzę, ale czekam na mame bo ma przyjechać i pójdziemy razem do piwnicy bo tam mam jakieś jajeczka kolorowe i jakieś pierdółki :-)
A wy macie jakieś pomysły na dekoracje?? Ja nie mam obrusu żadnego ładnego więc coś muszę pokombinować

Kochana może te jajka karczochy? Porozwieszać w kilku miejscach, tak jak Miq udekorować dom kwiatami :-)
Widziałam w sklepie niedaleko mnie takie fajne filcowe wiszące ozdoby :-) w sam raz na wielkanoc :-)

No mi kochane minęło 12 m-c starań o dzidzie... dość długo...

Mam nadzieje, że inne z Was szybciej zaciążą - tego właśnie życzę :tak:

Oj baboooo, uda Ci się! Na pewno, ja w to wierzę.
Uda się Tobie Truskawci, Pysckowi i każdej która czeka na dzieciątko :*

A ja mam mega doła i od rana ryczę.. Dzisiaj byłam na badaniach i zrobiłam m.in test obciążenia glukozą.. Co prawda wyniki są jutro ale od razu po badaniach byłam u mojej mamy (mieszka blisko ośrodka) i u niej zmierzyłam sobie cukier bo mamcia moja ma cukrzycę.. Jak przyszłam to miałam 243 a po 15 minutach odczekania 181.. Norma jest do 140.. :-( wiem, że nie powinnam ale się załamałam.. a jeszcze poczytałam o cukrzycy ciążowej, o powikłaniach to już w ogóle..

Babo póki wyników do ręki nie dostaniesz nie panikuj. Widzisz jak u Netki cukier może podnieść się z nerwów. Cukrzyca ciążowa przy dzisiejszej medycynie to pikuś. Netka ma zdrowe dzieciątko i nosi je spokojnie, Iwasek urodziła cudnego i zdrowego Igorka, to myślisz, że Ty się wyłamiesz?
Będzie dobrze, przestań uprawiać czarnowidztwa!

l

ja też uwielbiam dekoracje na stole, mąż też już się tak przyzwyczaił, że jak przez parę dni nie ma to sam kupuje kwiatki, na zdj wczorajsze żonkile, pięknie się otworzyły przez noc:-) a na święta pewnie sama uplotę jakiś koszyczek z gałązek z brzozy, włożę np bratka, jajeczka... coś się wymyśli

Ależ śliczne, może ja się skuszę kupić parę żonkili do domu, jakoś rozświetli dom :-)

Sil wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :-)
Ja z Pawłem 8 kwietnia będziemy obchodzić 3lecie związku :-)

Ja chciałam podziękować, choć nie pamiętam, zabij mnie, ciotce która przesłała mi cudne śpiochy polarowe, niebieskie z motywem kosmosu i gwiazdami.
Właśnie młodego pierwszy raz w ten ciuszek ubrałam, troszkę za duże, ale 2 tygodnie i będą dobre. Myślałam, że założę te śpiochy Wiktorowi jak będzie miał 7-8 miesięcy :-)
Więc oficjalnie dziękuję ciociu (ale nie wiem która!!!!)

Zobacz załącznik 452438

Miq mówisz, że w Biedronce? A dziś akurat będę po mleko i pampersy za kilkanaście minut wychodzę :-D

Już wiem, której dziękować cioci. DZIĘKUJĘ CIOCIU LAMIO :*****

Cześć kobietki

na wstępie natkusia Ciebie to przez kolano to przełożę (choć z brzuchem ciężko będzie) i cię spiorę. po pierwsze norma którą podałaś jest dla obciążenia 50tką po godzinie te 140 a powinnaś mieć 75tkę zrobioną nie wiem comiałaś, po drugie glukometry odrobinę zawyżają wyniki dla porównania ostatnio miałam badania z krwi i między innymi cukier z żyły a tuż przed mierzyłam glukometrem i miałam na glukometrze 86 a z żyły 60, po trzecie jak ci kobiety piszą patrz na Iwaska, ja też sobie radzę bez problemu nawet czasem zjem jakiegoś pączka jak mam niższy cukier i nic się nie dzieje.

lamia ja nie robię nic żadnych ozdób bo tutaj święta to nie święta siąść do stołu zjeść zupę i każdy w swój kąt, dlatego jedziemy w tym roku na niedzielę do moich rodziców, mąż lubi święta u nich bo tam się siedzi cały dzień w kupie śmieje je i co tylko.

Sun i ty się doczekasz :* tego samego życzę Pysiorkowi i Truskawci i każdej :-)

Truskwacia a witojcie :) zarażasz jak zwykle optymizmem

Nie doczytałam że co w biedronce jest fajnego?

Ja dziś szok przeżyłam rano mierzę cukier przed śniadaniem a tu 75 nosz takiego jeszcze nie miałam nigdy niskiego :-D a nadmienię że wieczorem zgrzeszyłam jajami nadziewanymi, a potem i tak zjadłam na drugą kolację jogurt jak zwykle. Ubolewam bo mi się te pyszne mandarynki skończyły. Dopiero się ogarniam dziś bo wstałam o 9 ale jakaś taka słaba i poszłam spowrotem po śniadaniu na łóżko.

no i jeszcze teściowa mnie zeźliła odrobine bo kurcze złożyli pita po nas 2 tygodnie i dostała dziś zwrot a ja nadal nie, jeszcze do mnie się pyta czy ja mam ten zwrot swój bo wie że część kasy z niego dla niej na konto naszego długu dostanie. jestem nadwrażliwa więc uznałam że sobie pomyślała że skoro ona ma to ja pewnie też ale jej nie dałam działki.

reklama
Hej :)
Kurczę jaka tu cisza od godziny...aż dziwne :szok:
Natkusia zobaczysz będzie dobrze :) Nie takie rzeczy się omijało :)

Kurczę właśnie zjadłam budyń czekoladowy z bitą śmietaną :) tak się najadłam, ze chyba zaraz urodzę :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry