reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witam dziewczyny :)
ja jestem po wizycie u gina :) byliśmy razem z mężem i ogólnie jesteśmy meeeega zadowoleni :) ciąża potwierdzona, z usg parę dni młodsza niż z OM, ale lekarz powiedział, że i tak będziemy liczyć z OM :) następną wizytę mam dopiero na 12.04 :(

Co do tej temperatury wskazującej na fasolkę, to np ja miałam tak, że moja była poniżej 37 :D więc to nie jest reguła... dopiero parę dni temu wskoczyło na ok 37... także she, głowa do góry :D :D :D

A ja mam lekkie zaległości w prowadzeniu mojej listy, a ponieważ obiecałam sobie ograniczyć włażenie na forum ( bo za dużo czytam i wmawiam sobie jakieś poronienia :crazy: ) to może któraś z Was miałaby chęć przejąc prowadzenie tej listy ? :-)

reklama
lilly a gdzie mierzysz???? W pochwie??? I jakim termometrem???
aerleda nie sadze zebys byla dobra wrozka heheheheheheeh, nie zaplacilabym ci za wrozbe ani grosza hahahahahahahahaha

Ja mierzę w pochwie :-p termometrem elektronicznym, zwykłym z jednym miejscem po przecinku, i w tym cyklu miałam przed terminem @ i parę dni po 36,8-36,9, także nie sugerujcie się jak wysoka jest temp, tylko ile dni się utrzymuje na podwyższonym dla danej osoby poziomie :)

lilly to jestes pierwsza ktora nie przekroczyla 37 ! Ale pisalam ze to trzeba ze 3 cykle sprawdzic zeby wiedziec jakie tempki sa nam odpowiednie, ja mysle ze gdybym ja byla zafasolkowana to moja tempka musialaby przekroczyc 37, ale tez niekoniecznie;-)!!

aerleda hehheeh nie wrzeszcz! Poprostu do doopy wrozka jestes, ale to nic, wybaczam

amalfi - to 37 to naprawde nie jest regula. Tempka, tak jak lilly napisala, to sprawa indywidualna. I akurat w tej sprawie czys ie mierzy 3 cykle czy 15 czy jeden, to nic nie zmienia. Bo Tobie chodzi o to, ze nawet laski, ktore nie mierza, jak w terminie @ zrobia pozytywny test, to maja ponad 37 (do tego nie trzeba mierzyc cykli kilka, wystarczy zmierzyc raz jeden). Ale nie jest to regula.
A znacie Fertility Friend? Taki portal do prowadzenia wykresow i zapisywania wszelkich dolegliwosci i oznak plodnosci - na podstawie ponad 100 tysiecy kont uzytkownikow badali czy sluz i tempka daja sie ulozyc w jakis schemat, zeby dalo sie stwierdzic ciaze przed @ i co im wyszlo? Ze sie nie da! Ze niektore kobiety sluzu maja wiecej w cyklu zafasolkowanym ale sa takie, ktorym raz na 3 lata tez sie zdarzy cykl z duza iloscia sluzu pod koniec a dzidzi nie ma. Sa takie, ktore zawsze maja mokro a w ktoryms cyklu sucho i niektore sa w ciazy, inne nie.
Z temperaturami tez nic im nie wyszlo. Musi nie spasc i tyle. A czy to dla kogos jest 37,5 a dla innego 36,6 to nie wazne. Jesli np. dla mnie norma w drugiej fazie jest 36,5 to jak mi potem nie spadnie, to bede mogla myslec o fasoli. Wcale nie musi podniesc sie wyzej.
Moze akurat mialas do czynienia z kobietami, ktore mialy wysoka BBT i juz :)
Lilly wcale nie jest pierwsza :)

lilly - to sa wlasnie wkresy z FF :) ale zeby cos na ich podstawie powiedziec, to trzeba by zobaczyc poprzednie cykle tych pan, bo moze sie okazac, ze u tych zaciazonych norma byla temp kolo 37 pod koniec cyklu.

Ostatnia edycja:
Ja wiem wiem :) chciałam tylko pokazać, że jest sporo takich jak ja, które w zafasolkowanym cyklu miały temp poniżej 37. Więc jeśli jakaś dziewczyna ma przeczucie, że tym razem się udało, a mierzy tempki i temp nie jest 37 i wyżej, to się nie załamywać :)
Ja się załamywałam i się potem zdziwiłam :-p

reklama
pok mozliwe ze nie jest pierwsza ale z tych ktore ja tutaj poznalam i mierzyly tempke to tak mialy, prezciez nie chodze po kolezankach i nie wypytuje jaka tempke mialy bo przypuszczam ze nie maja o tym pojecia wpadaly i juz. I mialam na mysli wlasnie to ze skoro she jest po terminie @ to musi miec tempke wysoka a nie 36,4 np. Ale i tak nie potrzebnie sie klocimy skoro zrobila bete i tak czy siak sie dowie.
aerleda ale przeciez mi kart nie stawialas jeszcze, poza tym nie napisalam jeszcze ze ja sie juz nie staram, dlatego mowie ze jestes wrozka do doopy, bo powinnas to widziec w tych kartach, nie???:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry