reklama

Starania po raz pierwszy :)

amalfi - :))) caly czas nei wiem, czy sie dobrze rozumiemy :rofl2: mi chodzi o to, ze jesli 36,4 tojest jej normalna temp w fazie lutealnej (czyli w pierwszej fazie ma np. max 36,2), to moze byc w ciazy. Trzeba by tylko wiedziec jaka ma temp przed owulacja.
Ja np. przed owu mam max 36,25 a po owu 36,6 (to byl maks zdarzyl sie raz). Wyzsza mialam tylko jak bralam progesteron ale tez nigdy nie bylo to wiecej niz 36,8. Wiec jesli kiedys w koncu zaciaze, to moja temp wcale nie mui przkreczyc 37. Wazne, zeby mi nie spadla do 36,2 tylko utrzymywala sie w normalnej temperaturze fazy lut.

reklama
Amalfi widziałabym ale niestety kart używać teraz nie mogę :P
Poza tym, ja nie mówię, że już od jutro zarzucasz starania, to może się rozegrać do 4-5 w przód :)

amalfi - :))) caly czas nei wiem, czy sie dobrze rozumiemy :rofl2: mi chodzi o to, ze jesli 36,4 tojest jej normalna temp w fazie lutealnej (czyli w pierwszej fazie ma np. max 36,2), to moze byc w ciazy. Trzeba by tylko wiedziec jaka ma temp przed owulacja.
Ja np. przed owu mam max 36,25 a po owu 36,6 (to byl maks zdarzyl sie raz). Wyzsza mialam tylko jak bralam progesteron ale tez nigdy nie bylo to wiecej niz 36,8. Wiec jesli kiedys w koncu zaciaze, to moja temp wcale nie mui przkreczyc 37. Wazne, zeby mi nie spadla do 36,2 tylko utrzymywala sie w normalnej temperaturze fazy lut.

Pok a mialas monitoring, skad wiesz ze masz owulki??? Pytam nie zlosliwie tylko tak poprostu chce wiedziec. Ja w pierwszej fazie cyklu miewalam 36,4, 36,6, a po owulce ok 37, czasem mniej. I rozumiem o co ci chodzi dlatego caly czas mowie ze tempka to sprawa indywidualna! Jak ja podawalam na tym forum tempke w pierwszej polowie to mi wszystkie mowily ze mam strasznie wysoka np. Ale poczytalam i wiem ze na to nie ma reguly. Poza tym nie dowiemy sie jaka tempke ma she, bo nie mierzy tempki wiec nie wie. A zaczelo sie wszystko od tego ze dagne ma wysoka bo 37,1 i nawet ona twierdzi ze tak nie miala nigdy, miala taka jak ja ok 37 i troche pod. Wiec mowie jej jak jutro nie spadnie rob testa bo to moze fasola. A co do she tego sie nie dowiemy, tzn dowiemy bo zrobila bete.

aerleda a czemu nie mozesz wrozyc???

Pok a mialas monitoring, skad wiesz ze masz owulki??? Pytam nie zlosliwie tylko tak poprostu chce wiedziec. Ja w pierwszej fazie cyklu miewalam 36,4, 36,6, a po owulce ok 37, czasem mniej. I rozumiem o co ci chodzi dlatego caly czas mowie ze tempka to sprawa indywidualna! Jak ja podawalam na tym forum tempke w pierwszej polowie to mi wszystkie mowily ze mam strasznie wysoka np. Ale poczytalam i wiem ze na to nie ma reguly. Poza tym nie dowiemy sie jaka tempke ma she, bo nie mierzy tempki wiec nie wie. A zaczelo sie wszystko od tego ze dagne ma wysoka bo 37,1 i nawet ona twierdzi ze tak nie miala nigdy, miala taka jak ja ok 37 i troche pod. Wiec mowie jej jak jutro nie spadnie rob testa bo to moze fasola. A co do she tego sie nie dowiemy, tzn dowiemy bo zrobila bete.

aerleda a czemu nie mozesz wrozyc???

testy owu + mierze temp + szyjka + sluz. w szwajcarii monitoring nie jest powszechny - robia badania hormonalne i jesli jest ok i hsg ok i testy owu zawsze ok i tempka skacze, to jest owu. w zeszlym cyklu nie mialam (tempka skoczyla ale testy owu negatywne. brak owu potwierdzil ginekolog), w tym cyklu owu potwierdzona usg (dziwne tylko, ze owu byla tego samego dnia, co pierwszy pozytywny test ale gin mi troche objasnil i juz sie nie dziwie), skok temp tez byl.
Kluciami jajnikow nigdy sie nie sugerowalam w kwestii istnienia owulacji, bo uwazam, ze to moze byc bardzo mylne.

co do tempki - to cos widze, ze chodzi nam o to samo tylko innych slow uzywamy :) u dagne temp bedzie podejrzana, dopiero jak bedzie na dzien przed @ i dalej tak wysoka. wczesniej nie robulabym sobie nadziei (ale kciuki zaciskam z calych sil!!!)

Amalfi, cóż, najprościej dlatego że w kartach do tarota jest skumulowana różna energia i dobra i zła i aby dziecku nie zrobić "ogon" lepiej by kart przez ciążę nie ruszać, nie dotykać. Tak jak niektóre wróżki nie wróżą kobietom w ciąży, bo nie wiadomo czy ta wróżba idzie przez mamę czy przez nienarodzone dziecko. No tarot rządzi się swoimi prawami, które restrykcyjnie trzeba pilnować.
Ale ja i bez tego wiem, że ten rok będzie dla Ciebie przełomowy :P

Jak chodzi o piekne wykresy ze skokiem itd to zapytaj dotke, to sie tez nie sprawdza bo ona miala ksiazkowy a pecherzyk nie pekl czyli owulki nie bylo. Kluciem na milion procent bym sie nie sugerowala bo ja miewalam monitoringi i kluje zupelnie ni wtedy co trzeba. Jak chodzi o testy owulacyjn to sie nie znam zrobilam 2 w zyciu moze. Jak chodzi o dagne to ona w 25 dc dzis byla wiec wszystko moze sie zdarzyc ale mysle ze jak jutro jej nie zleci to jest szansa, i tego bede sie trzymac:tak:, a niech sa miedzy nami takie co moga miec chociaz nadzieje...

aerleda to super ze we mnie wierzysz, ale ja juz nie, poza tym to prawda ten rok jest przelomowy. Pokazal mi ze tylko jedna droga mi pozostala, ale nie wydaje mi sie ze w tym roku uda mi sie zrealizowac najwieksze marzenie jakie kiedykolwiek mialam i coraz mniej osiagalne:-(

Ostatnia edycja:
aerleda to super ze we mnie wierzysz, ale ja juz nie, poza tym to prawda ten rok jest przelomowy. Pokazal mi ze tylko jedna droga mi pozostala, ale nie wydaje mi sie ze w tym roku uda mi sie zrealizowac najwieksze marzenie jakie kiedykolwiek mialam i coraz mniej osiagalne:-(
To więc mówię, że będziesz bardzo zaskoczona :P

hej dziewczyny ;) ciesze sie ze z zafasolkowanymi jest ok ;) a za testujących trzymam kciuki.... u mnie 4 d.c i ten cykl mi sie podoba ;) wrocilam do normalnego zycia..... w poniedzialek moj M idzie na badania armii a pozniej damy czadu!! ja juz poczułam wiosne... zmienilam kolor włosów, codziennie wieczorem robie ponad 100 brzuszków, dzis byłam na solarium... nie byłam juz 1.5 roku i byłam blada jak du..pa młynarza.... teraz wygladam jak rak ale jutro opalenizna bedzie git ;) dostałam dodatkowy prezent z okazji dnia kobiet.... karnet 30min na solarium z platforma wibracyjna, wiec po paru seansach nie dosc ze opalenizna piekna to i nozki umiesnione ;) jutro mam lejdis najt wiec odreagowanie po ciezkim tygodniu..... to mi sie podoba ;) jutro mam caly dzien wolny wiec bede Was obserwowac ;) milej nocki

reklama
Kobietki życzę Wam wszystkim udanego i miłego weekendu, za testujące mocno trzymam kciuki :-) W poniedziałek będę pewnie miała mnóstwo do przeczytania po całym weekendzie :-D Pewnie wrócę w niedzielę w nocy więc odezwę się raczej w poniedziałek popołudniu, przynajmniej będę już miała jakieś nowe informacje po wizycie u ginki-ciekawe czy CLO zadziałało ;-)
Trzymajcie się ciepło :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry