reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Aaaaale se dzisiaj pospałam... :-D Hehe witajcie dziewczyny!

Ania każda z nas jest inna i ma różne objawy, innym zaczynają się później, innym szybko przechodzą, a niektóre w ogóle ich nie mają. Jakby objawy były wyznacznikiem ciąży to testy byłyby nam nie potrzebne :-p

A mnie znowu zaczynają dręczyć sutki... patrze mam nowy modny objaw na @... bo to już drugi cykl...

reklama
fifka zadzwoń do labu to powiedzą Ci jaka jest czułość testu, rozumiem Twoje obawy, a ten antybiotyk to bezpieczny dla ewentualnego dziecka?

Ael Ty to musisz być bardzo sugestywną osobą, ja juz mam delikatnie bolace piersi (raczej w środku) i kłuje mnie jajnik jeden lub drugi ;))) ale to pewnie przez czytanie Twoich postów ;)) aha i jeszcze przeziębiona jestem (a to objaw od mojej koleżanki, która ma 2 dzieci)
fajnie, że bezobjawowo przechodzicie pierwsze tygodnie
a masz już jakieś zmiany barwnikowe? na sutkach lub w okolicy pępka? (ależ ja Cię przemagluję ;) )
a z zastrzykami, to trzeba bardzo uważać, jeżeli nie masz wykształcenia w tym kiedunku to lepiej udać się na pogotowie, z tego co wiem to tylko insulinę i heparynę można sobie samemu w domu aplikować

Ostatnia edycja:
Czytałam na internecie że najlepiej zrobić ją 14 dni po owu. Bo wcześniej może wykazać, ale nie musi więc i tak będe się stresować. Więc z lekami poczekam te dwa tygodnie...

A antybiotyk? Każdy szkodzi... ale ja za 3 dni go już kończę a dziecko na początku nie łączy się z krwiobiegiem matki tylko pożywia się samo, Więc na tak wczesnym etapie nie powinno zaszkodzić. Tamte leki mnie martwią bo mam je długo brać.

kurcze zaczęłam brać luteinę i akurat na choroby mnie wzięło... szlag...

Doniu ja sugestywną? Raczej nie.
Mam przebarwienia już na sutkach, te "obrączki" :-), teraz mnie brzuch pobolewa, od nocy od czasu do czasu jajnik ale to z nerwów.... Mam powtórkę z rozrywki z moim i jego kamicą nerkową, całą noc nie spałam i co chwilę do niego łaziłam, patrzyłam jak śpi, bo dopiero po 2 godzinach zasnął spokojnie. Położyłam się po 6 spać, a obudził mnie po 9, oczywiście ból znów wrócił, to wziął ketonal. Teraz wróciłam z apteki z wodą "Jana" i się nią zalewa, jak nie przejdzie po wodzie, no to pogotowie. Nie mam już siły, nawet na zrobienie ponownego testu dla potwierdzenia.... Jestem tak cholernie zmęczona i zła....

Wiecie co, no smutno mi ale mam ochotę po prostu zamordować swojego lubego. Na szczęście zastrzyk wyszedł dobrze, bo w miejscu wkłucia nie ma ani siniaka, ani krwiaka, ani zgrubienia.
Zalał się już 3ma kubkami tej wody i zdecydowanie mu lepiej. A mnie od połowy nocy kłuje lewy jajnik i trochę boli na wysokości pępka brzuch, tak 2 cm w prawo (patrząc z mojej perspektywy na brzuch).

No te na zapalenie oskrzeli to nie. Ale od dermatologa już mogą, bo nawet jakbym dzisiaj wzięła pierwszą dawkę skończyłabym gdzieś w 39dc... troszkę za późno... a tym bardziej,ze jest jakiś tam okres gdzie leki po odstawieniu jeszcze działają...

reklama
Do góry