reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Przeczytałam..wzruszyłam sie więc sie dzielę :-)

Pewnego razu bylo dziecko gotowe, zeby sie urodzic. Wiec któregos dnia
zapytalo Boga:
- Mówia, ze chcesz mnie jutro poslac na ziemie, ale jak ja mam tam zyc,
skoro jestem takie male i bezbronne?

- Spomiedzy wielu aniolów wybiore jednego dla ciebie. On bedzie na ciebie
czekal i zaopiekuje sie toba.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robilem nic innego tylko spiewalem i
usmiechalem sie, to mi wystarczalo, by byc szczesliwym?

- Twój aniol bedzie ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do ciebie kazdego
dnia. I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy.

- A jak bede rozumial, kiedy ludzie beda do mnie mówic, jesli nie znam
jezyka, którym posluguja sie ludzie?

- Twój aniol powie ci wiecej pieknych i slodkich slów niz kiedykolwiek
slyszales, i z wielka cierpiwoscia i troska bedzie uczyl Cie mówic.

- A co bede mial zrobic, kiedy bede chcial porozmawiac z Toba?

- Twój aniol zlozy twoje rece i nauczy cie jak sie modlic.

- Slyszalem, ze na ziemi sa tez zli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój aniol bedzie cie chronic, nawet jesli mialby ryzykowac wlasnym zyciem

- Ale bede zawsze smutny, poniewaz nie bede Cie wiecej widzial.

- Twój aniol bedzie wciaz mówil tobie o Mnie i nauczy cie, jak do mnie
wrócic, chociaz ja i tak bede zawsze najblizej ciebie.

W tym czasie w Niebie panowal duzy spokój, ale juz dochodzily glosy z ziemi i
Dziecie w pospiechu cicho zapytalo:

- O, Boze, jesli juz zaraz mam tam podazyc powiedz mi, prosze, imie mojego
aniola.

- Imie twojego aniola nie ma znaczenia, bedziesz do niego wolal: "Mamusiu".

I na nas czekają nasze maluszki;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Iwasek nie wkręcaj sobie :-)

Pao.. słuchaj co doświadczone kobiety mówią :-D mnie też zmalało libido mimo,że jestem niewiele starsza od Ciebie :-) ale myślę,że u mnie to sprawa anty i przemęczenia fizycznego ;-)

Iwasek wiele lat temu juz to czytałam ale za kazdym razem si ę wzruszam strasznie
BigCh czyli nie starankowo był seksik ale wy macie tak w temperamencie ze się kochacie prawie codziennie znaczy się tak...bo bez planu na to wychodzi...czy ze względu na mozliwosc zaciążenia zdwoiliscie działania po prostu ale z przyjemnoscią...bo cięzko zaplanowac przeciez...

Każda kobieta ma swoje sposoby
jedna stara sie codziennie,inna zakłada ze stawia na regularnosc i co drugi,trzeci dzien,inan jak sie trafi to się trafi i się nie zabezpiecza po prostu...a znam tez przypadki ze dziewczyny w dniu mniemanej owulki lub dzien przed zaczynały starania i tak przez 4 dni z rzędu i zachodziły...każdy organizm jest inny i inaczej zaskakuje...

a wiele moich znajomych i miedzy innymi ja przy pierwszej ciązy przy jednym strzale zaszłam...wiec nie ma złotego środka dagne...ty znajdziesz na pewno swój sposób...wiadomo że większosc chce juz od razu...ale cóz każda liczy po prostu na cud...:)

Ostatnia edycja:
hehe widze ze wszystkie wyczekują...a pok może nam zemdlała z wrażenia...:)

ewika wiec jak u ciebie było z zaciążeniam...wiesz kiedy??kochałas sie w okreslonych dniach...??

no kochalism się w dzień poprzedzający owu i w dzień owu a później to juz nie bo mi mąż wyjechał ;)
tak mi sie przynajmniej zdaje że wiem kiedy była owu bo nie sprawdzałam, nie mierzyłam. Po prostu 14 dc i tyle. Ale jak to sie reguła już niejednokrotnie potwierdziła dzidzia przychodzi w najmniej spodziewanym momencie wiec u nas tez to było w cyklu który spisaliśmy na straty ;D

Ostatnia edycja:
Hmmm ponoć brak światła sprzyja poczęciom ;-)
Zapytałam siostry jak to się stało ...a ona na to" awaria elektryczności dopadła nas w łazience... :-D
No jest niunio,ale ja się śmieję że moją siostrę wystarczy "dotknąć" i juz zaciążona:-D

no ja w poprzednim cyklu w którym chciałam zaciązyc tez kochałam wydaje mi sie dzien przed i dzien po owu...obliczyłam ze 15 dzien to owu...i ku mojemu zaskoczeniu nie wyszło...ale pozniej poczytałam ze jest tylko 40% szans w każdym cyklu na zagnieżdzenie zarodka i juz przestałam się nastawiac...to był mój jedyny cykl w którym na wszystko zwracałam uwagę i się nastawiałam...a juz teraz polecielismy na żywioł hehe i jak sie trafi to się trafi...

reklama
Do góry