reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witam, tak wczesną porą :-) nie wiem czy tylko ja nie umiem już spać o takiej porze :-D
Mój TŻ pojechał na mecz.. i jakoś tak pusto bez niego :-(

reklama
ojej ale się rozpisałyście w sobotni wieczór ;) ja byłam na przyjemnym wieczorku ze znajomymi, pogoda sprzyja ;)

dagne ja chcę bransoletkę "noc kairu", pamiętasz prawda? ;) proszę o informacje za ile, kiedy i jak ;)

pok a endometriozy o nie widać na USG?

Ael pyszczku kochany jak dobrze Cię widzieć, ale ta Twoja hydroxy przeraża mnie nadal ;)

solgam to chyba Ty pytałaś o dietkę, tak dokładnie to moja własna modyfikacja Dukana, wiem, że po 17 IV przylatuje mój mąż więc nie dam rady jej pociągnąć, a przez 2 tyg. zgubię zimowy tłuszczyk ;). Ja rozmawiałam z lekarzem i powiedziała, żeby starać się nie przejadać się białkiem zwierzęcym i pić dużo wody i nie powinno zaszkodzić ;)
ja już kiedyś byłam na tej dietce i rzeczywiście trochę osłabia, ale parę dni wytrzymam

pao dobrze, że już ok z menem, ale utemperuj chłopaka, bo takie coś u mnie by nie przeszło (ale Wy jeszcze młodzi ;) )

donia ogniska endometriozy, z tego co wiem, widac jedynie przy laparoskopii
dagne to Ty robisz te blyskotki?? A tj srebrne???

pok ale Ty się starasz prawie 2 lata to chyba ta endometrioza by się już rozwinęła, poza tym ogniska endometriozy chyba nie wpływają na zajście i donoszenie ciąży? może się mylę, ale to trochę szukanie dziury w całym, a może odłóż sobie starania do wakacji i na pewno zaciążysz w najmniej spodziewanym momencie, czego oczywiście Ci życzę
ja Cię doskonale rozumiem, u nas też nie ma przyczyny, czas leci i nie można nic zrobić. Wiadomo, masz przyczynę to możesz ją leczyć i mieć nadzieję, a tak szlag Cię trafia bo jest problem a nie wiadomo dlaczego. My się staramy już dużo dłużej, może z mniejszym zaangażowaniem ale mam ciągle nadzieję, że lada dzień się wydarzy ;) zwłaszcza, że już raz zaciążyłam i to z tym samym mężczyzną, pok głowa do góry, mam dobre przeczucia co do Twojej osoby

kurcze przeczytałam tę stronkę o endo, sama mogłabym sie kręcić, że to mam, ale NIE DAM SIĘ!

Ostatnia edycja:
nie chce Cie martwic ale HSG to jeszcze nie wszystko. Ja jak szlam na hsg to juz mialam nadzieje, ze cos znajda, ze sie w koncu wyjasni dlaczego nie wychodzi. "Niestety" wyniki byly piekne. Wszystko piekne: spermogram, moje hormony, hsg.

No i ja jestem na etapie, ze zostalo jeszcze tylko wykluczenie endometriozy za pomoca laparoskopii i chyba jesienia zmecze lekarza o laparo. chociaz pewnie najpierw sprobujemy w lipcu/sierpniu IUI. :)

i badz tu czlowieku madry :)

pok Ty to potrafisz pocieszyć ;-) A tak serio, to wiem, że jest jeszcze problem endometriozy, ale nie wszystko na raz :-) Teraz robię drożność i po niej robię sobie kilka miesięcy odpoczynku, bo jestem już wykończona psychicznie i wiem, że mój stan nie pomaga w zajściu w ciąże :-( Odcinam się od lekarzy, staranek na zawołanie - stawiam na totalny luz i spontan. W tym czasie skontroluję sobie stan mojego uzębienia, zajmę się naszym ślubem, potem wakacje, może jakiś mały remoncik, a starania będą tylko przyjemnością:-DA jak do września-października się nie uda to już się umówiłam z moją ginką na IUI jedną lub dwie, a jak to nie wyjdzie, to zajmę się endometriozą :-)

A teraz po poranku i wczesnym popołudniu lenistwa zbieram się na rowerek, potem obiadek, a potem chyba trochę popracuję żeby mnie lenistwo całkiem nie pochłonęło :-D

Miłej niedzieli dziewczyny. Do później :-)

donia masz rację najgorzej to się wkręcić w te wszystkie przypadłości i choróbska :-( Ja też czytałam o endo już jakieś pół roku temu i też stwierdziłam, że na pewno mam, że problem dotyczy mnie, ale nie można się dać zwariować dlatego po drożności robię sobie wakacje na kilka miesięcy żeby złapać znowu formę, przede wszystkim psychiczną:-)
I pok rozumiem Cię jak mało kto, ja staram się jeszcze dłużej niż Ty więc doskonale wiem co możesz czuć i przeżywać co miesiąc, ale głowa do góry niedługo wszystkie będziemy poginać z pięknymi brzuszkami :-D
Buziaki dla wszystkich :-)

Hej, hej :) Ael, wiedziałam po prostu, że nas tu "obserwujesz" :D łapie fluidki :)
Pok, kurczę to było na którejś stronie, chyba 1136 :) takie tam błyskotki;)
Donia, pamiętam, pamiętam :) myślę, że w pon będzie gotowa ta z nocą kairu :) myśle, tak na oko, że coś 8,50- 9zł :) zależy ile mi pójdzie elementów :)
A któraś się pytała, czy to srebro, otóż ja robię z elementów posrebrzanych i antyalergicznych (przynajmniej tak reklamują mi towar sprzedawcy) :)
A ja laseczki działałam z rana :) chłop wrócił ze służby i wlazł mi do łóżka :)

reklama
donia endometrioza baardzo utrudnia zajscie w ciaze, ale nie jest to niemozliwe.
aerleda mozna latwo sprawdzic czy jestes czy podgladasz;-). Super ze juz nie zwracasz pokarmow.

Ja spadam zaraz do pracy, jak zwykle, ale jeszcze jeden dzien i weekend, juppiiii

Do góry