reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

pok ale Ty się starasz prawie 2 lata to chyba ta endometrioza by się już rozwinęła, poza tym ogniska endometriozy chyba nie wpływają na zajście i donoszenie ciąży? może się mylę, ale to trochę szukanie dziury w całym, a może odłóż sobie starania do wakacji i na pewno zaciążysz w najmniej spodziewanym momencie, czego oczywiście Ci życzę
ja Cię doskonale rozumiem, u nas też nie ma przyczyny, czas leci i nie można nic zrobić. Wiadomo, masz przyczynę to możesz ją leczyć i mieć nadzieję, a tak szlag Cię trafia bo jest problem a nie wiadomo dlaczego. My się staramy już dużo dłużej, może z mniejszym zaangażowaniem ale mam ciągle nadzieję, że lada dzień się wydarzy ;) zwłaszcza, że już raz zaciążyłam i to z tym samym mężczyzną, pok głowa do góry, mam dobre przeczucia co do Twojej osoby

kurcze przeczytałam tę stronkę o endo, sama mogłabym sie kręcić, że to mam, ale NIE DAM SIĘ!

dzieki za cieple slowa :)
pamietam jak moj gin po wynikach spermogramu powiedzial:"mam dobra i zla wiadomosc. dobra jest taka, ze wyniki M. sa bardzo dobre, zla jest taka, ze dalej nie wiemy co sie dzieje". :)

a endo utrudnia lub uniemozliwia zajscie w ciaze (zalezy gdzie sieogniska umiejscowia. Cholera jest cwana - nei zawsze daje jakiekolwiek objawy. Czasem nie ma nic i dopiero w czasie staran i szukania przyczyny niewystarania okazuje sie, ze jest endometrioza.

pok Ty to potrafisz pocieszyć ;-) A tak serio, to wiem, że jest jeszcze problem endometriozy, ale nie wszystko na raz :-) Teraz robię drożność i po niej robię sobie kilka miesięcy odpoczynku, bo jestem już wykończona psychicznie i wiem, że mój stan nie pomaga w zajściu w ciąże :-( Odcinam się od lekarzy, staranek na zawołanie - stawiam na totalny luz i spontan. W tym czasie skontroluję sobie stan mojego uzębienia, zajmę się naszym ślubem, potem wakacje, może jakiś mały remoncik, a starania będą tylko przyjemnością:-DA jak do września-października się nie uda to już się umówiłam z moją ginką na IUI jedną lub dwie, a jak to nie wyjdzie, to zajmę się endometriozą :-)

A teraz po poranku i wczesnym popołudniu lenistwa zbieram się na rowerek, potem obiadek, a potem chyba trochę popracuję żeby mnie lenistwo całkiem nie pochłonęło :-D

Miłej niedzieli dziewczyny. Do później :-)

to podobny plan jak ja. Tez mam zamiar zajac sie teraz roznymi projekatmi, ktore tylko czekaly i je odkladalam. Aczkolwiek nie wiem czy bede umiala sie powstrzymac od mierzenia temperatury i robienia testow owu... mam jeszcze 2 opakowania po 10 testow :)

buziulki i wielkie dzieki za wsparcie!

reklama
Ja już po obiadku i byłam w aptece i zakupiłam sobie krem na to moje swędzenie i mam nadzieję, że pomoże. A jutro idę się zapisać do gina na piątek i mam nadzieję, że przejdzie a jak nie to może on pomoże :happy2:.
Dagne to trzymam kciuki żeby staranka się teraz udały :-)

w takim wypadku gin powinien Cie przyjac szybciej jak powiesz co sie dzieje. swedzenia lekcewazyc lepiej nie ;/

HaHAAA! Zrobiłam eksperyment, nie wzięłam dziś rano hydroxyzyny. Trochę zamulało mnie ale gorąca herbata, kisiel i kawałek bułki dało radę. Godzinę później podjadałam ogórki swojemu z talerza XD

Witam

Hej Ael! Jak tam Twoje samopoczucie w ciązy. Dawno mnie tu nie było.... Nie dam rady nadrobić

A mi się okres spóźnia, miał być wczoraj i narazie nic. Nadzieja rośnie, ale penie znowu się zawiodę

Madziarka trzymam kciuki ,żeby nie przyszła ;-) a zaraz ael zaczaruje ,żeby nie przyszła :-) ona ma takie zdolności :-D

maaadziarka tak po cichu trzymam kciuki bo już dawno żadnej fasolki nie bylo ;) a tak to na swieta sie z prezentem zalapiesz ;) a kiedy teścik?

1e74be5796b1a49c33fccc2c846620ea.jpg

Ło maaatko i córko, byłam ja dziś na spacerze! CUD!
Ale żeby tak mnie napierd...ły nogi i plecy to ja nigdy nie miałam :p
Przeszłam się ze swoim, porobiliśmy parę fotek, mnie też z brzuchem, ale on wygląda na 6sty miesiąc nie 3ci XD, na koniec spaceru poszperaliśmy za drobniakami w kieszeniach i znaleźliśmy ponad 8 złotych! i kupiliśmy sobie po dwa lody XD

reklama
Do góry