• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania IVF, IUI lato 2026

Zgadzam się z Mariposa. @laura_palmer ciężko przeszlas ta stymulację, organizm potrzebuje dojść do siebie. Z tego co piszesz wydaje się że trafiłaś teraz w dobre ręce jeśli chodzi o lekarza. Także wiem że to jest bardzo trudne bo człowiek chciałby już, ale ja wierzę że będzie za chwilę happy end u ciebie. I lepiej na spokojnie niż znowu miałyby być przeboje.

reklama
Prowadząca oddzwoniła. Czekamy na wyniki biopsji, bo nie wiemy co w niej wyjdzie, a w razie czego będę brała 2 antybiotyki jednocześnie. Oczywiście leczenie razem z partnerem. Dodatkowo muszę sobie w głowie ułożyć, że następny transfer raczej będzie pod koniec września, bo doktor chce sprawdzić ten nieszczęsny zespół antyfosfolipidowy, który najlepiej zrobić po 3 miesiącach od krwawienia po biochemie, co oznacza, że nie może się nałożyć z kolejną ciążą.
Środki w klinice są dla nas zamrożone, więc o nic się nie martwię.
No nic, trochę to dłużej potrwa, ale następny okruszek będzie miał lepsze warunki 🫶🏻

Prowadząca oddzwoniła. Czekamy na wyniki biopsji, bo nie wiemy co w niej wyjdzie, a w razie czego będę brała 2 antybiotyki jednocześnie. Oczywiście leczenie razem z partnerem. Dodatkowo muszę sobie w głowie ułożyć, że następny transfer raczej będzie pod koniec września, bo doktor chce sprawdzić ten nieszczęsny zespół antyfosfolipidowy, który najlepiej zrobić po 3 miesiącach od krwawienia po biochemie, co oznacza, że nie może się nałożyć z kolejną ciążą.
Środki w klinice są dla nas zamrożone, więc o nic się nie martwię.
No nic, trochę to dłużej potrwa, ale następny okruszek będzie miał lepsze warunki 🫶🏻
Wiem, że wszystkie chciałybyśmy jak najszybciej, ale wierzę że wyjdzie Ci na dobre to przygotowanie i następny transfer będzie tym szczęśliwym 💖

Dziękuję Wam za wsparcie, Dziewczyny 🫶

Dziewczyny, nie wiem czy dalej badać betę… jakiś taki stres mam w sobie, a do wizyty u lekarza jeszcze trochę czasu.
Beta 10dpt - 202
13 dpt - ok 700
15 dpt -1480
17 dpt -2221

Czy te ostatnie zbyt mocno nie spowolniły …? Pierwszy raz mam przez tyle czasu dodatnia betę, więc jestem totalnie zielona 🫣

Dziewczyny, nie wiem czy dalej badać betę… jakiś taki stres mam w sobie, a do wizyty u lekarza jeszcze trochę czasu.
Beta 10dpt - 202
13 dpt - ok 700
15 dpt -1480
17 dpt -2221

Czy te ostatnie zbyt mocno nie spowolniły …? Pierwszy raz mam przez tyle czasu dodatnia betę, więc jestem totalnie zielona 🫣
Nie powiem z własnego doświadczenia, ale słyszałam wielokrotnie, że powyżej 1000 nie ma sensu już badać dalej bety, bo te przyrosty nie muszą już być bardzo duże i można się tylko niepotrzebnie nakręcić. A wartości są od początku bardzo ładne ❤️

Nie powiem z własnego doświadczenia, ale słyszałam wielokrotnie, że powyżej 1000 nie ma sensu już badać dalej bety, bo te przyrosty nie muszą już być bardzo duże i można się tylko niepotrzebnie nakręcić. A wartości są od początku bardzo ładne ❤️
No właśnie nie wiem czy badać czy nie… serio można zwariować, jeszcze jak słyszę, że u kogoś innego danego dnia jest trzy razy więcej niż u mnie to nie pomaga…
Wpisuje w takim kalkulatorze w internecie, to już ta końcówka to poniżej normy niby …

No właśnie nie wiem czy badać czy nie… serio można zwariować, jeszcze jak słyszę, że u kogoś innego danego dnia jest trzy razy więcej niż u mnie to nie pomaga…
Wpisuje w takim kalkulatorze w internecie, to już ta końcówka to poniżej normy niby …
Kochana, wpisz sobie w ten kalkulator, można zmienić konfigurację, że jesteś po transferze i jakie masz wartości w którym dniu. Pokaże Ci gdzie jesteś na wykresie i uspokoi Cię, bo faktycznie jest tak, że przyrosty po 1000 zwalniają.
Ja bym już nie badała.

@lilka94 jak samopoczucie po insinacji? Kiedy masz kontrolna bete?
Fajnie że pytasz
Więc tak mieliśmy 2 nie pęknięte pęcherzyki
Endometrium 12 mm
Nasienie po preparatyce ruchliwość 81. % a w próbce do podania było 25mln plemników
Ogólnie sam zabieg dość bolesny
Wkładanie cewnika faktycznie przez chwilkę bolało
Później jeszcze 20 min leżałam na fotelu
Po samym zabiegu odczuwam duża tkliwość jajników i podbrzusza
Biorę no spa i magnez na wyciszenie
A od jutra progesteron 😃

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry