reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
pok hehe jakos specjalnie wierzca nie jestem bez przesady hehe:-p wiem ze tam gdzies jest i tyle ale kosciol jakos i ksieza dla mnie to tylko chodzaca kasa zajefajne bryki itp

czyli dalej nie uzyskam odpowiedzi :)

mnie cala instytucjonalnosc koscioła mierzi. nie tylko kasa ale tez angazowanie sie w polityke, hipokryzja, brak pomocy.

najbardziej smieszy mnie zakaz antykoncepcji i pytalam na naukach przedmalzenskich ksiedza co kosciol robi, zeby pomoc wielodzietnym rodiznom lub nastolatkom w ciazy? to sie zapowietrzyl. Przeciez kurka czlowiek jest tylko czlowiekiem, popelnia bledy i ja role ksiedza widze w pomocy w trudnej sytuacji i "sprowadzeniu" na wlasciwa droge. Poznalam 3 takich ksiezy w zyciu a reszta wola o pomste do nieba. Najlepszy byl ten na naukach przedmalzenskich, ktory zrobil godzinna tyrade o "pedalach" (nie gejach, nie homoseksualistach tylko pedalach) - mowil takie bzdury, ze prawie mi piana na usta wyszla, mowil takie brednie, ze zaczynam podejrzewac, ze sam jeste gejem i takie robi scenki, zeby bylop, ze niby jest przeciwny. M. mnie trzymal za noge, zebym nie wyszla, bo juz bylam w bloku startowym.
No chcrzanił tak, ze sie niedobrze robiło...

Dagne no co widać, NO DWIE KRECHY WIDAĆ JAK BYK!!!!!

Test a i owszem powtórz ale dopiero w poniedziałek, myślę najrozsądniej, jak krecha będzie ciemniejsza to też będzie znaczył przyrost hcg :-D

GRATULUJE KOCHANA!!!!

To raczej chyba za wcześnie :) bo w sumie nie wiesz kiedy była owulacja. Ale powiem Ci, rób testa w terminie @:)
Ale kurcze dalej czuje takie kucie ja na @

A kłucia będziesz miała bo po prostu na termin @, także spokojnie, po dwóch dniach powinno minąć :-)

Idę sobie strzelić relaksacyjną kąpiel, a potem może jeszcze wpadnę na chwilkę.
Poproszę o zaciśnięte kciuki od 19.00:-) Jak będę miała siłę to zajrzę wieczorem, a jak nie to jutro jakoś :-)

Miłego popołudnia i wieczoru Wam życzę. Dagne a Tobie jeszcze raz gratuluję i życzę szczególnie miłego dzionka i wspaniałych chwil radości z mężulkiem:-)Już sobie wyobrażam jego radość:-)

pok zgodze sie z toba ksieza sa zupelnie inaczej postrzegani przez kazdego niz powinni ja znalam tylko jednego z ktoryk gadalam kiedys po smierci mojej mamy wiesz co mi powiedzial?? ze po takich przezyciach stracil by wiare w boga :tak:zdarzaja sie tacy ktorzy sluza boga ok ale sa tacy ktorzy poprostu nie powinnie wogole nalezec do kosciola ale jakos ja na ksiezy mam zlew co innego wiara a co innego pseldo poslancy ale na te tematy tak jak i polityki sie nie dyskutuje bo mozna sobie wrogow przyswoic

Dagne Jak nic widać dwie krechy gratuluję !!!!
A co do pytania z której cześci poznania jestem jestem dokładnie z centrum poznania :)ul. św. Marcin

A co do moich plamien tak sie balam ze zadzwonilam do ginekologa tego nowego co bylam raz ale nie chcieli mnie do niej przelączyć, wiec zadzwonilam do starego ginka i mnie polączyli powiedzial ze to krwawienia poowulacyjne i jesli do poniedzialku sie nie skoncza to mam przyjść do niego ;)troche mnie uspokoil bo balam sie ze cos ze mną nie tak...

A teraz zbieram sie do pracy milego popoludnia :)

reklama
Co do instytucji zwanej kościół i księzy...dla mnie temat rzeka. śpiewałam swego czasu w kościele na mszach i miałam cudownego ksiedza w podstawówce. Za to w szkole średniej katecheta połamał mi fundamenty na których tyle lat sie opierałam i wykrzyczałam mu po co nas od małego karmili głupotami skoro teraz mówi ze większośc to przenośnia i nie było potopu,Adama i Ewy itd.
Później spowiedź...gdzie w pismie s jest napisane że masz sie spowiadac przed księdzem? nigdzie.
Jest powiedziane za to żeby zmarłych pochgować...ale jak ktos jest biedny to ma problemy..bo trzeba zapłacić.
Zreszta samo to że księza nie mogą miec rodzin..głupota. PPrzeciez jest facetem..mam uwierzyć że po święceniach totalna posucha do śmierci????

Zresztą moja ostatnia spowiedz(kilka ładnych lat temu) wygladała tak ze odeszłam od konfesjonału gdy po wyznaniu "grzechu" usłyszałam pytanie-ile razy? powiedziałam ze nie stawiałam krzyżyków nad łóżkiem .!!!!

Reasumując bo sie rozpisałam Bóg tak..kościół nie :-)

Asiołku &&&&&&& :*

Ostatnia edycja:
Do góry