reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Dagne wielkie gratulacje.!!!!!!!!!!!

Mam do was takie pytanie bo ja dziś też robiłam test (nova test) i jak wcześniej patrzyłam to nie była 1 krecha i poszłam spać i później do szkoły a teraz jak spojrzałam bo nie wyrzucałam to widać, że jest ta druga krecha taka bladziutka ale jednak ją widać. Co myślicie o tym? I o tej marce Nova i nie wiem czy iść po drugi test. A wy jakie polecacie testy?
test sprawdza sie od 3-5 minut potem może byc fałszywy

tak moze byc falszywy ale mi nigdy nawet po miesiacu bladziocha nie pojawila sie :D a przewaznie zawsze tym co wychodzi potem bladziocha to sa zafasolkowane

Paob wrzuc zdj ocenimy !!!

Dagne suuper ale się cieszę !! No widze że coraz więcej z nas będzie mamuśkami ;) Jakoś mnie to pociesza i dzięki Was wierzę że ja też niedługo będę miała fasolinkę :) :*

Ewika powiem tak, wiem ze z tym obecnym chcialabym miec dziecko. Wiem ze to ten, Ale jeszcze nie teraz.. nie mam dobrej pracy, nie jestesmy małżeństwem..

Hej dziewczyny
A ja już nie usnę bo zrobiłam nie potrzebnie test i się załamałam. Wyszedł negatywny.. Ale do @ jeszcze dzień dwa to jest taka mała nadzieja ale cycochy już bolą więc zobaczymy..

nie robic testu przed terminem :) wlasnie dlatego, ze sie mozna tylko zestresowac a i tak nie rozwiazuje sprawy. Zdarza sie, ze testy wychodza pozytywne po 2 tygodniach. Na spokojnie :)

kochane robiłam bete w zeszły piątek i lipa. zrobie test w wielkanoc ponownie
Magemta: mnie sie okraz 6 dzień spóźnia

jesli beta negatywna, to w ciazy nie jestes. Jesli do niedzieli nie dostaniesz @ umow sie do lekarza. chociaz z tego, cop amietam to po tabletkach jestes, wiec... wszystko sie moze dziac.

chociaz pamiętacie jak wam mówiłam że po odstawieniu chormonów miałam plamienie a potem za dzień dwa wygladało jka okres i po obliczeniu moż tak być że 20 kwietnia bede miała @. nie wiem sama nie wiem . juz tak bardzo nie wyczekuje fasolki chce ale nie popadaM W PANIKE podobno pomaga

moze tak byc, ze to byla wredna małpa :) ale czemu popadasz w panike? w ciazy nie jestes (negatywna beta). Kwestia tylko czy to plamienie to byla @ czy nie.
Jedno co wydaje mi sie, ze blednie robisz, to obliczanie cyklu - po tabletkach nie wiadomo jak dlugi masz cykl. Ja przed braniem tabletek mialam 26 w trakcie brania wiadomo a po odstawieniu 31-32. Na spokojnie! Daj swojemu organizmowi 3 miesiace na ogarniecie sprawy i nie panikuj, bo wtedy prolaktyna skacze :)

Wiecie łatwiej by mi było gdybym zarabiała tyle ,żeby było mnie stać na utrzymanie się. Żeby nie być na łasce swojego faceta.. no ale jak widać nie jest mi to pisane. A jednak za tą mała istotkę będę odpowiedzialna do końca życia.. i na mnie teksty " ze Bóg da dziecko to da też na dziecko " nie działają. Ja lubię wiedzieć ile mam ile mogę wydać itp.

mam dokladnie tak samo. Poza tym przeraza mnie, ze obecnie caly stres zwiazany z pieniedzmi, odpowiedzialnoscia, utrzymaniem lezy na M. wazam to za niesprawiedliwe... Mam nadzieje, ze uda mi sie znalezc prace kiedys w koncu i bedzie lepiej :) Ja sobie zawsze mysle, ze trzeba byc samodzielnym w tej sprawie, bo wszystko sie moze wydarzyc: M. moze stracic prace, firma moze zbankrutowac, z powodow zdrowotnych moze przestac byc zdolny do pracy, moze sie kiedys rozejdziemy (kij wie...)... no i gorsze scenariusze. Nie chce w razie czego obudzic sie z reka w nocniku i nie chce czekac az cos sie stanie. Jak teraz wypadne z rynku pracy to za 10 lat wrocic bede mogla pewnie jako sprzataczka a to juz nie te pieniadze... Mnie tak rodzice uczyli, zawsze jak sie zdarzaly jakies lepsze czasy mowili: teraz pieniadze sa ale jutro moze ich nie byc, klienci dzis sa, a jutro nie wiadomo. Trzeba oszczedzac i pracowac :) poza tym moja mama mi wbila do glowy, ze trzeba dbac o swoj rozwoj, ze trzeba ze swoim zyciem cos robic, ze nie mozna tylko byc pania domu i dzieci chowac, ze trzeba miec cos poza tym, cos swojego. No i taki jestem teraz dziwologa co chce miec dziecci i pracowac ;-) na innym wtaku na forum dostalam za to kiedys prawie zlinczowana :)

Witam Was wszystkie:) zacznę od początku... Wczoraj stałam z mężem z kolejce do kasy w Raelu, zaczął mnie boleć brzuch (jak na @), i mówie mu: oho, ciocia niedługo przyjedzie! a on stoi, syoi i pyta mnie na ucho, Daga może ja pójdę się przebadać, może ze mną coś nie tak... no i zaraz po przyjściu do domku położył się spać smutny. Więc ja pomyślałam, że zrobię wcześniej test (11d po owulce powinien ten ulraczuły 10 coś wykryć chyba). Myślałam o mężusiu, że a nóż coś wyjdzie i uspokoję go, że wszystko gra z jego skarbami :) no i wstałam i zrobiłam i teraz powiedzcie mi co o tym sądzicie:

a co mamy sadzic?!!? wyrazne II krechy!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE!!!! lec na bete, umow sie do gina na za 2 tygodnie i git malina :)
SPOKOJNYCH 9 MIESIECY!

hmm fiona powiem ci tak nie boju sie ja sadze ze wszystko jest w rekach boga i nie mamy na to wplywu zadnego moj byl mial rowniez wade po mamie wzroku jego straszy brat nie mial za to oboje niestety odziedziczyli po tacie i bracie ich matki alkoholizm ale rownie dobrze to ich wybor

alkoholizm w takich wypadkach to pol wybor, pol uwarunkowanie genetyczne. osoby majace w bliskiej rodzinie alkoholikow nie powinny nigdy naduzywac alkoholu, bo maja predyspozycje genetyczne. Tak samo jest z papierosami...
Rozumiem, ze jestes osoba wierzącą... ja to raczej nie. Tzn w cos tam sobie swojego wierze ale nie znosze Kosciola z cala ta otoczka, gadaniana i dorabianiem niepotrzebnych tresci... Istnienie Boga jako takiego mnie nie przekonuje, bo jeszcze nigdy nikt wierzacy mi sensownie wytlumaczyc jak w kontekscie wiary i istnienia Boga milosiernego (bo przeciez Kosciol Katolicki bazuje na II testamencie, nie na I) wytlumaczyc martwe dzieci w lonie matki, jak wytlumaczyc istnienie dzieci smiertelnie chorych, jak wytlumaczyc nieplodnosc i bezplodnosc...
moze to nie temat na forum.. i ja nie chce nikogo obrazic tylko licze, zemoze w koncu ktos mi wytlumaczy, bo odpowiedzi w stylu "takie sa wyroki boskie" itp., to dla mnie bzdura i nijak sie nie ma do tego, co o Bogu slyszalam jako dziecko w Kosciele i na religii.

Ja po teście :-) po 3 minutach od zrobienia testu jedna kreska w polu kontrolnym :-)
Też miałam Acon 10 mlU/ml
Magda w pupe oberwie ostro! Test przed terminem@ robi sie nie w poludnie tylko z pierwszego porannego siku (ulotki czytac!) :)
test tenagtywny przed terminem @ to zadna odpowiedz - dalej nie wiesz czy jestes w ciazy czy nie :)

Dagne wielkie gratulacje.!!!!!!!!!!!

Mam do was takie pytanie bo ja dziś też robiłam test (nova test) i jak wcześniej patrzyłam to nie była 1 krecha i poszłam spać i później do szkoły a teraz jak spojrzałam bo nie wyrzucałam to widać, że jest ta druga krecha taka bladziutka ale jednak ją widać. Co myślicie o tym? I o tej marce Nova i nie wiem czy iść po drugi test. A wy jakie polecacie testy?

do kazdego testu jest ulotka i w niej jest zawsze napisane po jaim czasie juz nie wypatrywac. z reguly jest to max 30 minut - po tym czasie to, co sie nowego pojawi na tescie nie ma zadnego znaczenia. Tam po prostu dalej caly czas zachodza jakies reakcje chemiczne ale nie maja one juz nic wspolnego z bHCG. z moczu sie dalej wytracaja rozne ohydztwa itd.
Czyli to, co widzialas rano to jest nic na co nalezy zwracac uwage. Powtorz test np. jutro. A kiedy masz termin @?

iwasek - a czy myslisz, ze mozna by dodac liczbe cykli do lasek wystaranych (po ilu cyklach udalo sie zajsc?)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry