reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Atan co Ty pół godziny temu wstałaś? Przyznaj się o której poszłaś spać??

Lovka proszę o pełną relację co tam się działo i co Ci robili???

A więc lekarka która tam była powiedziała, że takie skurcze są normalne. Organizm tak reaguje, bywają silniejsze i mocniejsze. Dali mi kroplówkę przeciwbólową. Pobrali krew. Wszystko dobrze się skończyło ;)

no lovka troszke smskow a w czesniej przed wiesciami od lovki z mezem gadalismy w lozku a ja i tak co 3 h wstawala siusiu i potem dalej spac ja lubie spac nawet gdy nie bylam w ciazy spałam do 13 :-)
sil daj linka do bloga poczytam chetnie :-)
lovka daj wiecej relacji z szpitala co i jak ??

A więc lekarka która tam była powiedziała, że takie skurcze są normalne. Organizm tak reaguje, bywają silniejsze i mocniejsze. Dali mi kroplówkę przeciwbólową. Pobrali krew. Wszystko dobrze się skończyło ;)
A nie mówiłam? Ale zawsze lepiej sprawdzić czym wywoływane są te skurcze, a jak wyniki krwi?

We wczesnej ciąży te skurcze mogą się zdarzyć, ale jak są takie mocne warto skonsultować to z lekarzem, bo jeśli są krótkie z małą intensywnością to szybko mijają i pomaga nospa ewentualnie. Po 20 tygodniu takowe skurcze też mogą się zdarzyć, krótkie mało bolesne, ale to są tak zwane skurcze przepowiadające czy przygotowujące powoli macicę na poród. Ale tu należy uspokoić, gdy przy takowych skurczach występują bardzo silne bądź dochodzi do krwawienia, to czym prędzej do szpitala. Po 20 tygodniu, gdy skurcze są mocne warto jechać do szpitala bo nie wiadomo czy przypadkiem nie rozpoczyna się za wczesna akcja porodowa.
No ale gdy takowe skurcze są krótkie i szybko mijają, zdarzają się co jakiś czas nie trzeba się martwić.

Ja w tamtym tygodniu zaliczyłam kilka krótkich skurczy ale już typowych skurczy bo nawet za mało jak na ból na @ przypominało, mijało dosyć szybko tak jak się pojawiło i nie były aż tak mocne, leciutkie. Taki dziwny nasz organizm jest :-)

A mnie facet od rana gwałci co chwilę nooo, nawet obiadu zrobić nie mogę... :|

ael bo on na objad chce ciebie :-)
a moj obiadek omalo cio bylby w wc ale glebokie oddychanie i nie uciekl :-)

Kasia.natka, tak to mój, ten z za młoda na dziecko w tytule. Jak ktoś chce, to na glównej Onetu nadal wisi. Jak ktoś się nie załapie, niech pisze na priv :)

Lovka to super,że wszystko skończyło się dobrze!
Atan z ciebie to centralnie generalnie śpioch jest!
Ael zaprosiłabyś na obiad..Bo ja dziś sama i mi się nie chce a póki co nto jadłam jedynie jakieś płatki fit w polewie jogurtowej. A na kolacje będzie kabaczek, cukinia?(taki długi zielony ogór to co to jest ? nigdy nie pamiętam)w kazdym bądź razie bedzie to to w panierce. Mniam:-)

reklama
Wyniki krwi dobre;) Ja Wam mówię, więcej strachu niż to wszystko było warte. Lekarka bardzo miła, powiedziała, że taki mąż to skarb ;) Co się tak zaopiekuje żoną i że bardzo dobrze, że mnie przywiózł ;D Heh pójdę się wykąpać ;)))

Do góry