reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

milia witaj! Miło widzieć nową staraczkę.
Ja stosuję testy owulacyjne, mierzę temperature i ogólnie obserwuję swój organizm. Owulacja występuje zazwyczaj 13 dnia po wystąpieniu @ ale to zalezy od długości cyklu. Tu masz to przedstawione Ciąża - Dni płodne i niepłodne u kobiety
poza tym ja w dzień owulacji czuję w dole brzucha lekkie kłucie, troszkę podobne jak na @
No i trzymamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Milija a powiedz robiłaś jakieś badania, byłaś u dżina?
laura jaki chochoł!? Po dupie dostaniesz za takie gadanie!:wściekła/y: Ten mikroskop owulacyjny mnie odradzono. Zastanawiałam się nad nim no bo tyle kasy co poszło na testy to kilka takich mikroskopów by było.

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki dziurka za mile przyjecie :) tez od konca @ zaczelam mierzyc temp i mam caly czas 36.4 (mierze termometrem elektronicznym w ustach) juz sie nie moge doczekac kiedy wzrosnie, tym bardziej, ze to moj pierwszy cykl staran ;) szkoda tylko, ze to wszystko nigdy nie dzieje sie tak jak chcemy, wydaje mi sie, ze im bardziej sie chce tym gorzej sie blokuje :( jakbym miala jakies pytania jeszcze to moge was pomeczyc?:p

Wybaczam :p

Ooo kolejna skryta nimf..... :p:p:p Jak nasza Madzia :-D XD

spieprzaj dziadu !

Ło matko jaki obrót spraw! Kochana a co Ty na to? Że ciąża? Jak Twój zareagował na tą wieść?
Co do zazdrości tej gorszej, sama wiem coś na ten temat. Powiem Ci, że warto się zmienić i trzeba zaufać facetowi. Bo gdy on jest z Tobą i mówi, że Cię kocha, to przecież nie mówi tego ot tak sobie. Trudno będzie o tą zmianę ale warto. Ja swojemu też kiedyś kiedyś robiłam awantury o koleżanki, ale w końcu po kilku poważnych rozmowach powiedziałam, co mi się podoba a co akceptuje i żeby moje decyzję akceptował w niezmiennej wersji. Autentycznie sytuacja u nas się zmieniła na lepsze, bo mój od razu wie, jak coś mi się nie spodoba co mogłoby wywołać zazdrość. Poza tym pomyśl sobie, co Twój Ci dał będąc z Tobą i czy zapewniłby Ci to samo gdyby Cię zdradzał. Mój to zrobił, wziął mnie do siebie do domu, gdy z moją rodziną sytuacja była nieciekawa. Pomaga mi bardzo. Dbamy o to ale rozmawiamy, wychodzimy z założenia by druga połówka wiedziała o wszystkim.
Pomyśl o tym kochana, jeśli swojego naprawdę kochasz, i kochasz tą swoją fasolkę zmień się dla tej dwójki. Wyjdziesz na tym z wygraną. On się o ciąży dowiedział, chce być z Tobą i Cię kocha to już jest ważny powód do zmiany.
Jeśli się na to zdecydujesz, pisz do mnie na priv, postaram Ci się jakoś pomóc, poradzić, dać ważne wskazówki z własnego doświadczenia.
No i gratuluje fasolki :-)

Słoneczko powiem Ci coś, co mam nadzieję że Cię rozśmieszy.
Ja jestem gruba i brzydka (no chyba, że się umaluje), ma piekielny charakter i kilka dziwnych nawyków, ale ta moja franca mnie kocha i za chiny nie chce mnie zostawić. Ja wiecznie do niego spadaj, daj mi spokój, a on nie! Więc mówię mu, że jest ******* nięty zdrowo bo mnie kocha i ze mną jest. A on co? No i co z tego, ja od dawna nienormalny jestem ale i tak Cię kocham.
Taka ładniejsza i zgrabniejsza może mieć pusto w głowie i dawać mu tylko dupy, ale nie zapewni mu miłości jaką Ty mu dajesz. Pamiętaj o tym.

dzieki dziurka za mile przyjecie :) tez od konca @ zaczelam mierzyc temp i mam caly czas 36.4 (mierze termometrem elektronicznym w ustach) juz sie nie moge doczekac kiedy wzrosnie, tym bardziej, ze to moj pierwszy cykl staran ;) szkoda tylko, ze to wszystko nigdy nie dzieje sie tak jak chcemy, wydaje mi sie, ze im bardziej sie chce tym gorzej sie blokuje :( jakbym miala jakies pytania jeszcze to moge was pomeczyc?:p

Ael nawet dlatego,że jesteś w ciązy dostaniesz kopa w dupe, Ty brzydka ? chyba się z ch**em na mózgi pozamieniałaś !!

mila witam serdecznie :-) powiedz mi jak długie masz cykle ( od okresu do okresu) :-)

a teraz uwaga ciocia Magda będzie przemawiać :-))))

Marudzicie,że jesteście grube brzydkie i w ogóle, to powiedzice mi czy Wy myślicie ,że Wasi Panowie to oczu nie mają? Myślicie ,że każdy facet leci na blond tipsiare z duzymi cyckami ?
To tak jakby o nas kobietach powiedzieć,że jesteśmy blacharami i lecimy tylko na kasę :-)
Umawiałam się z róznymi facetami, poprzez facetów 150 w kapeluszu, po faceta który miał 2 metry, od chlopaka którego moi rodzice ochrzcili mianem Shrek, po faceta który wyglądał jak Cristiano Ronaldo i śmiało móglby być na rozkładówce Vouge'a reklamując męską bieliznę :-)
( szkoda tylko,że uroda nie szła na równi z inteligencją :-D)
Teraz ja 160 wzrostu, 55 kg żywej wagi jestem z facetem 190 wzrostu i 120 kg wagi i co? Kocham go na zabój !

Przerabiałam już też związek na odległość a w szpiegowaniu byłam mistrzem, każde hasło do gg poczty itp. złamałam, telefon potrafiłam w przeciągu 5 sek przetrzepać, kieszenie wszystkie też były przetrzepane, ale wkońcu znalazłam to na czym mi zależało ( i nie był to pierścionek zaręczynowy i tomik poezji miłosnej w wykonaniu mego lubego) dowód zdrady, w ciągu kilku minut był spakowany przeze mnie i wszystkie jego rzeczy znalazły się na wycieraczce, sama wymieniłam zamki w drzwiach.. do tej pory przy M. mam ochotę mu przetrzepać telefon gg pocztę kieszenie itp.. ale umiem to kontrolować, przy każdej okazji np. gdy dostaje bez okazji kwaiatka czekoladki itp, pytam co zrobił i będzie dla niego lepiej,żeby mi powiedział nim sama się dowiem.. Ale tego nie da się tak łatwo zmienić więc podziwiam Słoneczko ,że ona się na coś takiego zdecydowała, ale gratuluje serdecznie , popłakałam się przy Twoim poście, będziecie fajną rodzinką :-) a dziecku papierek nie jest potrzebny,żeby było szczęśliwe.. dla niego będzie się bardziej liczyło,że jego rodzice są szczęsliwi, a czy będą małżeństwem to najmniej istotne :-)

theee ennnddd :-)

Ostatnia edycja:
u dzina bylam, bo mam endometrioze, wiec jestem pod stala kontrola. lekarz pozwolil mi sie starac naturalnie ale pomoc ma mi duphaston, biore go raz dziennie od 5-25d.c.

magda.a... od ok 2 lat nie mialam @ z powodu endometriozy, wiec ciezko jest mi stwierdzic jak to bedzie wygladac i jak dlugie bede miala teraz cykle. przed choroba mialam co 28, 29 dni...moze teraz bedzie tak samo :)

Witaj Milia. gratuluje podjęcia tak ważnej decyzji i zyczę powidzenia w starankach. a moge zapytać co to jest ta endometrioza? co to za choroba i czemu przy niej nie ma @?

Madzia ja tam wcale nie ukrywałam nigdy, że jestem jak to mój R mówi... zboczuch... hehe wiec może byc i nimfomanka hehe

No jestem już z powrotem.

Hej milia, witam na forum. Z owulacją jest tak, że najlepiej znać długość cyklu. Jedne dziewczyny mają bóle podbrzusza i kłucia inne tego nie odczuwają. Więc najlepszym wyjściem byłyby testy owulacyjne. A znając długość cyklu łatwo można mniej więcej wyliczyć dni kiedy mogłaby owulka mieć miejsce :-)
Z resztą dziewczyny wyżej już Ci napisały co robią, wiec pytaj się nie krępuj się :-)

Boziu tak dawno dobrze się czułam nie pamiętam kiedy :-D Poczekałam sobie trochę przy zamkniętych drzwiach bo kancelaria, która dzieli kawałek korytarza z naszą gin, ma urlop i całość zamknięta. Ale byłam pierwsza więc gicio. Dżin popatrzyła na wyniki, że bardzo dobre, że szkoda, że nie mam tej krzywej cukrowej ale mówię, jak wygląda u mnie sytuacja z rana co po prostu by wykluczało u mnie zrobienie porannych badań. Porozmawiałyśmy na temat moich mdłości, o szpitalu, jakieś tam bóle w podbrzuszu (niegroźne jelitowe sprawy). Powiedziała mi, bym spróbowała tych granulek co mi poleciła przy pierwszych tygodniach ciąży Ipeca 9ch i zobaczy się jak zadziałają. A wtedy po prostu miałam ostrzejsze mdłości to przerzuciła mnie na Hydroxyzynę. A wtedy po tych granulkach zobaczy się co i jak. Wymacała brzuch, maca maca i mówi "no rośniemy bardzo ładnie i widać, że mamy wszystko i wszystkich w nosie". Ooo tak :-D
Porozmawiałam sobie z nią jeszcze nt. tego usg sprzed tygodnia, że tatuś dumny był i jak wstałam z leżanki, że z bananem siedział na buzi. No i opowiadałam jak mały kopie, że czasem mam wrażenie, że skopuje mi dziurę. No to powiedziała, że za miesiąc tylko mocz, bo ja wiecznie morfologię mam dobrą, z resztą jak i mocz. A z tą krzywą spróbować kiedy indziej. A, że tak normalnie wszystko jest dobre, mały ładnie rośnie, nie ma się czym martwić :-) Powiedziałam, że tłustego, smażonego, ciężkostrawnego jeść nie mogę, jadę na warzywach i mięsku lekkim, mniej owoców, powiedziała że bardzo dobra dieta, waga stoi. Ni drgnie w górę tylko od czasu do czasu w dół. Ale i tak martwiłam się, że po szpitalu mogłam przytyć kilka kg ale nie.
No i pytanie zasadnicze, co z porodem. Doktórka uświadomiła mnie, że przy mojej tarczycy i wadze nie ma mowy o rodzeniu naturalnym. Są bardzo małe szanse wręcz w ogóle. Na co z resztą i tak się nastawiałam. No to tyle :-) Nudna rutynowa wizyta kontrolna :-)

Ael nawet dlatego,że jesteś w ciązy dostaniesz kopa w dupe, Ty brzydka ? chyba się z ch**em na mózgi pozamieniałaś !!
ALe wiesz, że Cię LOFFCIAAAM!... No i wiesz, ze to prawda XD

Ostatnia edycja:
mila to powinnaś od 14 dc stosować testy owu :-) tylko nie rano, i nie pić przed testem ,żeby nie rozcieńczać moczu :-) im bardziej ciemniejsza kreska od kreski kontrolnej tym bliżej owu :-)

milia polecam mierzenie temperaturki termometrem owulacujnym ale na pewno kochana nie w ustach:p
Ciociu Madziu no kuźwa ja nie narzekam także wieszzzzz.... Piękna jestem, młoda i baaardzo skromna...zapamiętać mi to raz na zawsze!:-D
Ael no i tak ma być!Luksusowo!:-) Że co, że niby cc?:szok: łoo kużwa no ale nie wiedziałąm, że co do tego ma znaczenie waga.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja właśnie słyszałam, ze te mikroskopy nawet niezłe są...no i właśnie na dłuszy czas cenowo by się opłacało...zobaczymy jak mi się uda z tym termometrem, może coś wyjdzie :D a jak nie to jeszcze będę kombinować :D a właśnie gdzie moje wychowanie miliaa witaj i powodzenia w staraniach :D ja też niedawno do dziewczyn dołączyłam :)

Do góry