reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
bo tak przeprowadzam wywiady i wychodzi mi na razie w 100 % ze jak mama przechodziła ciążę *(pod warunkiem ze wszystko jest prawidłowo) to i córka tak samao, i na razie sie zgadza.

Nieprawda. Moja mamuśka z naszą trójką ani nie rzygała ani w ogóle nie miała jakiejś super objawowych ciąż, tak jakby w ogóle nie była w tych ciążach. Siostra rzygała i ja rzygałam za to.

Lamiav zgadza się... ważyłam 62kg i schudłam do 55kg... przez mdłości właśnie... na razie waga stoi w miejscu.

A mi dolegliwości w ciąży się nie zgadzają z mamą... Ona miała nudności ale nie wymiotowała, miała raczej zgage. A ja jak kot haftowałam cały I trymestr i teraz w drugim jeszcze się zdarza.

Koleżanki mama nie karmiła swoich dzieci bo nie miała mleka a ta koleżanka karmiła 8 miesięcy i mogła by jeszcze ale już nie chciała.

Myślę ze ciąża to sprawa indywidualna choć mam cichą nadzieję że akurat szybkość rodzenia jest dziedziczna bo moja mama 2 godziny tylko rodziła...

I ty kochana na razie nic nie mów o zgadzaniu się dolegliwości... 6 tydzień to naprawdę jeszcze nic jeśli o to chodzi... Poczekaj troszkę to przyznasz nam rację :tak: (chociaż ci tego nie życzę... lepiej żebyś tego nie odczuła)

Ostatnia edycja:
Sleepy świetnie, bravo!

Ael łoo jak niebiesko. Bosz…te małe ubranka to wszystkie śliczne, chyba jeszcze brzydkiego nigdy nie widziałąm.

Lamia obejrzałam cały! Bardzo fajnie zrobiony, świetne wizualizacje. W ogle to dla tych rodziców jaka pamiątka.

A ja się biore za sprzątanie bo jutro najazd teściowej

Cześć dziewczonki :)
Pamiętacie mnie jeszcze? :) Dawno tu nie pisałam, chociaż od czasu do czasu zaglądam, żeby zobaczyć co u Was słychać :)
widzę, że dużo nowych dziewczyn :) ale chyba i tak więcej tutaj na forum zafasolkowanych niż starających się :p oczywiście to jak najbardziej cieszy i oby wszystkie wkrótce zaciążyły :)
Oczywiście gratulacje dla wszystkich nowych mamuś:)
Fifka Ty już prawie na półmetku! :szok: :tak: jak ten czas szybko leci :-)
a Ael to już w ogóle będzie zaraz rodzić :) i widzę, że już prawie jesteś wyprawkowo przygotowana na dzidzię :-)

Lily!!!!!!! Kochana moja!! Jak ja za tobą tęskniłam!!!! :-D Ile to już ciebie tu nie było.... WSTYD!!!! W ogóle to oprócz mnie, Magd.y, Ael, Magnety, Dagne... to mało kto tu zagląda... Czasemi jeszcze Asiol ale to raz na jakiś czas. Oczywiście ze starej ekipy mówie.

Jak ty kochana się czujesz co? Ty też już niedługo masz rozwiązanie! Jeszcze z dwa miesiące co? A ja to tak, już prawie na półmetku! A jak mały kopie już!! Szalone dziecko będzie!

Znasz płeć? :-D Czy nie chciałaś wiedzieć?

Ostatnia edycja:
hehe :) tak to ja chyba z rok temu zakładałam ten wątek :p dlatego tak jakoś mam sentyment straszny i mimo, że już nie jestem w temacie staraczek to lubię tu zaglądać :)
No u mnie już 30 tydzień :) ten czas tak zasuwa, że się nie obejrzę i już pewnie będzie mój wytęskniony listopad :D

Noooo Fifcia, Ty to dzielnego rycerza masz tam w brzuszku :) tak szybko poczuć :) super!!! Ja pamietam jakoś wlasnie ok 16 tygodnia też poczułam jakiegoś bąbelka, ale lekarz powiedział, że to nie możliwe, więc trochę mnie przygasił i już się w siebie tak nie wsłuchiwałam. Następne już mocniejsze ruchy poczułam dopiero po 20 tygodniu a to dlatego, że mam łożysko na przedniej ścianie i ruchy są słabiej wyczuwalne...
Ale teraz moja mała nadrabia i daje mamusi w kość :p
No i widzę właśnie, że mało tutaj "strarych" :)-)) dziewczyn zagląda :) szkoda, bo ciekawa jestem co u nich :)
Czytałam dzisiaj, że u Dagne coś nie tak... mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i ją tylko na IP uspokoją :)

A Ty Fifka kiedy planujesz rozpocząć kompletowanie wyprawki?:)

Ostatnia edycja:
Opowiadaj kochana co tam jak tam!

Ja pierwsze ruchy poczułam koło 15 tygodnia a teraz mały już szaleje :-D Gdybyś mnie zobaczyło to być padła... ja mam brzuch płaski.... NIC NIE WIDAĆ!! Jestem chuda i łożysko mam z tyłu. A maluszek bardzo ruchliwy dlatego czuję. :-) I to już nie bąbelki a ruchy, kopanie, smyranie i rozpychanie się maluszka (no jak on biedny miejsca nie ma bo mięśnie mi tak macice trzymają...)

A wyprawkę będę kupowała jakoś po połówkowym powolutku. Na razie mimo ze jest wszystko dobrze jakoś troszkę się boję...

Co do dziewczyn to Magenta jest znowu w ciąży (poprzednią poroniła nie wiem czy wiesz) Dagne miała jakiś skurcz ale to chyba więzadła tylko. Ma dać zanć jak wróci. Kto tam jeszcze... Asiol wzieła ślub i dalej się starają. Pok również wzieła ślub i wciąż się biedna stara... Paluszek od dawna do nas nie zagląda.... nie wiem kto tam jeszcze....

Ostatnia edycja:
reklama
No u mnie wszystko dobrze :) Płeć znamy, jest dziewczynka i nazwiemy ją Julia:)
Mnie "trochę" boli krzyż i bioderka, ale da się wytrzymać, wytrzymam wszystko dla mojej małej kruszynki, żeby tylko była zdrowa:)
Jeśli chodzi o wyprawkę, to już powoli się przygotowujemy, mamy już zamówiony wózek, który będzie pod koniec września, wczoraj zamówiliśmy łóżeczko z całym oprzyrządowaniem do niego :) No i ciuszkowo też już jesteśmy przygotowani. Ale wieeele nam jeszcze rzeczy zostało, także pod koniec miesiąca robimy wielką wyprawę do hurtowni (mamy tutaj taką gdzie większość rzeczy ma lepsze ceny niż w necie :) i już pozostanie tylko czekać :)

Do góry