reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

milia: ja po wyniki jadę po pracy jak mężuś po mnie przyjedzie, pewnie wieczorem wam podam to powiecie co i jak bo ja nie wiem jak je interpretopwać :-)

zafasolkuje: a u mnie brak zachcianek tylko mnie odrzuciło od:
słodyczy - co mnie dziwi bo uwielbiam wszystkie słodycze !!!!!!
pomidory,ogórki świeże, sałata- jest dla mnie bllee, a zajadałam sie wcześniej
smażonki- bo mi strasznie ciąży na żołądku
tylko po makaronie z eyrem, ziemniakch ze smitaną i bułkach sie dobrze czuje no i jakieś tam kanapki , a ta kto mdli, mdli i mdli,
ja sie pytam gdzie te zachcianki ??????? chciałm w ciąży zaszaleć i jeść do upadłego same smakołyki a tu nic

Ostatnia edycja:
reklama
Zafasolkuję ja wierze w to, ze te zachcianki to są nasze niedobry w organizmie. Brakuję ci np. magnezu to masz zachcianki na to co ma magnez, brakuje witaminy A to jesz to co ma tą witaminę. Ja zachcianki w ciąży mam straszne!! Ale co dziwne za każdym razem inne. Jedyne co trzyma się jak na razie najdłużej to jabłka. Jem już od miesiąca prawie po kg dziennie.

zafasolkuje: a u mnie brak zachcianek tylko mnie odrzuciło od:
słodyczy - co mnie dziwi bo uwielbiam wszystkie słodycze !!!!!!
pomidory,ogórki świeże, sałata- jest dla mnie bllee, a zajadałam sie wcześniej
smażonki- bo mi strasznie ciąży na żołądku
tylko po makaronie z eyrem, ziemniakch ze smitaną i bułkach sie dobrze czuje no i jakieś tam kanapki , a ta kto mdli, mdli i mdli,
ja sie pytam gdzie te zachcianki ??????? chciałm w ciąży zaszaleć i jeść do upadłego same smakołyki a tu nic
mnie narazie nie mdli, warzywa też ostatnio omijam szerokim łukiem, chyba ze jest to mieszanka na ostro z winegretem jedyne co jem
ale u mnie to dopiero 4 tydzień to bez przesady

czy ja wam już pisałam, zę chciałm sie dzisiaj ubraćw spódnicę taka ołówkową a tu dupa, biodra się poszerzyły !!!!!!!!! szok !!!!!!!!! a na wadze stoję,
czy mi bioderka potem sie zmniejszą, bo jak ja w pierwszym miesiącu sie juz tak rozrastam to co bedzie po 9 mc???
Muszę sie w domu wymierzyć tu i tam :-)

ciążówki ile macie w biodrach w cm?????????

Ostatnia edycja:
Lamia: glukoza jest obowiązkowa własnie ok 25 tygodnia lekarz cię na nia skieruje albo dostaniesz 50g albo 75g...możesz do tej glukozy jak ci w labolatroium zrobią wcisnac cytryne(glukoze kupujesz w aptece i idziesz z nia do nich a oni ją rozrabiaja mnie glukoza 4 zł kosztpwała ta 75g)

A co do bioder kochana ja miała szerokie biodra mam sylwetke klepsydry ale w ciązy nic sie nie powiększyło oprócz piersi i brzuszka :) a jestem 3 kg na plusie

Lamiav ja mam 94cm w biodrach XD Co do tycia to różnie z tym bywa... poczekaj na mdłości wiele dziewczyn wtedy traci wagę (ja straciłam 7kg) Po ciąży zrzucisz wszystko nie panikuj...

fifka: ja bez ciąży mam 100 w biodrach, ja zygac to nie będę, a jak mnie mdłości dopadają i nie mogę nic zjeść, i zaczyna mi się chcieć jesść to muszę na siłę bo jak nie to robi mi sie jeszcze gorzej, A tak sobie tylko przemyślam o tych bioderkach ,przez spódnicę :-)
ty 7 kg schudłaś w ciąż????????

Lamiav nie mów hop... prawdziwe mdłości zaczną się dopiero koło 8 tygodnia... Nie wszytskie kobiety wymiotują to fakt, ale wypowiesz sie jak już będziesz w 10 tygodniu... Ja normalnie nigdy nie wymiotuję... jest mi niedobrze i się po prostu mecze. A w ciąży? Czasem mam problem żeby dopiec do sedesu... takiego samopoczucia jak w ciąży nigdy nie miałam...

fifcia: a ja myslałam ze mi się już kończą te mdłości a ty tu piszesz ze dopiero będą - o cholera :-(
a twoja mama zygała??
bo tak przeprowadzam wywiady i wychodzi mi na razie w 100 % ze jak mama przechodziła ciążę *(pod warunkiem ze wszystko jest prawidłowo) to i córka tak samao, i na razie sie zgadza.
A jak z waszymi mamami i wami - zgadza sie???

A ja jeszcze strasznie bekam, tak po chamsku nawet sie nie powstrzymuję - wstyd ale co poradzę:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Lamia: ja też schudłam 5 kg w ciąży teraz jestem na plusie 3 to i tak 2 kg schudłam :)
bo wiesz jak waże 70 na poczatku schudłam do 65 kg i potem przytyłam 3 kg to i tak jestem na minusie :)

Moja mama wymiotowała a ja tylko raz jak na sniadanie zjadłam jagodzianke i zrobiłam łyk coli(orginalnej) a tak to miałam uderzenia gorąca że na kafelkach w kuchni sie kładłam :) przechodizło na chwile zrobiłam szybko kanapke i zjadłam i było lżej :) a i raz w szpitalu jak do wc poszłam gwałtownie chyba spadł cukier bo aczął mnie pot oblewać że musieli mnie do sali zanosić nogi do góry i leżanko . leżenie na kafelkach zawsze mi pomaga nawet jak nie byłam w ciązy jak jakies zatrucie pokarmowe potrafiłam spac na kafelkach

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry