reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fifka ja przyszłam do Was prawie w tym samym czasie co Dagne... :-( tak tylko pisze :-p

Lilly a Ty jak się czujesz?? wyprawka już skompletowana???

Ja posprzątałam mieszkanko i nagotowałam tyle gołąbków w sosie pomidorowym, że chyba będziemy to jeść przez cały tydzień :-D

reklama
Ma_gdalena nie smutaj się, tyle tutaj dziewczyn, że ciężko zapamiętać, która kiedy dołączyła :)
i zazdrocze gołąbków :) z wieeelką chęcią bym zjadła, ale samej jakoś ciężko mi się wziąć, wydaje mi się, że to maaaasa roboty :)

Fifka, to fajnie masz z tymi ruchami, przynajmniej jesteś o dzidzię spokojniejsza, i pewnie nie wyczekujesz aż tak bardzo do kolejnego USG :)chociaż na połówkowe to się czeka z wielkim wytęsknieniem, bo to w sumie najważniejsze USG w ciąży :) mi lekarz powiedział, że jak wyjdzie dobrze to można już spać spokojnie :) i na szczęście wszystko wyszło bardzo dobrze :) także i Wam ciężaróweczki życzę udanego połówkowego, potem już można sobie spokojnie zacząć myśleć o wyprawce :)

Magdalena a ja wiem? :-D Ja tu codziennie zaglądam i z każdą z was mocno się zżyłam i czuje podziały stara-nowa. Każdą was kocham ;* Nie wiem dlaczego nie bardzo cię kojarzę z tamtego okresu :dry:

Lilly u mnie zapowiada się chłopiec ale jeszcze zobaczymy jak wyjdzie. Dziewczynkę też chciałam nazwać Julia (kocham to imię) ale zniechęca mnie jego popularność... i dziewczynka będzie Kinga a chłopiec Konrad. Choć ja czuję że chłopak będzie no i Usg tak wykazało.
Na Usg czekam, a najbardziej na 3D połówkowe :tak: ale faktycznie, ruchy bardzo uspakajają. Bo mały pare razy pokopie a ja już banan na twarzy i mogę się innymi rzeczami spokojnie zająć.

Neciuszka może zadzwoń do ginekologa? Albo nospe weź i się połóż... odpocznij.

Ostatnia edycja:
Llilyy też tak myślałam z tymi gołąbkami ale jednak wcale nie :p bo farsz to kwestia ugotowania ryżu i wymieszania go z mięsem i doprawienia a kapustkę tylko chwilę podgotowywujesz żeby liście zmiękły no i zawijasz i wszystko z Twojej pracy bo potem to już tyle pozostaje je poddusić około 1,5h + sos ;-)

Fifka no byłam byłam ale co tam... ;-)

Wzięłam nospe, dopiero wstałam ale zaraz wroce do lozka jak interesy zalatwie w spr str internetowej naszej. Mam serdecznie dość tego cyklu niech już się skończy :(

Ma_gdalena no właśnie to tak niewinnie brzmi, ale jak pamiętam jak moja mam robiła gołąbki, to zawsze mi się wydawało, że z tydzień je robi:p ale w końcu się kiedyś będę musiała wziąć bo to jedno z moich ulubionych dań :) może nie będzie tak źle :)

Fifka - no właśnie ja też zauważyłam, że Julia staje się coraz bardziej popularnym imieniem, ale mimo wszystko tak nam się podoba, że już jesteśmy zdecydowani:) a Kinga i Konrad to też super imiona, Kingi to mądre i twarde dziewczyny a Konrady to sympatyczni i przystojni chłopcy :)

Neciuszka współczuję bóli... a kiedy masz dostać @? Pamiętam to wyczekiwanie na koniec cyklu w stresie i w niepewnośći...

Przepraszam Magdalenko... Ale naprawdę wypadłaś mi jakoś z głowy... :-(

Neciuszka tak się czasem zdarza no... trzeba to przetrwać. Bierz nospę i staraj się odpoczywać. Ja jak miałam owu to czasem prawie płakałam z bólów jajnika.

Lilly mi bardzo Konrad przypadł do gustu... oznacza "niosący dobrą nowinę" To chłopcy bardzo wrażliwi i kochający przyrodę i sztukę. Więc jako mama mam nadzieję że synek będzie podzielał pasje mamy (choć to się rzadko zdarza...) A Kinga bo w przedszkolu była taka dziewczynka którą bardzo lubiłam. Ona zawsze za mną chodziła i powtarzała ze jestem jej ulubioną panią w przedszkolu. Ona właśnie do pierwszej klasy poszła ale ja już tak z sentymentu za nią :-D

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczonki :)
Pamiętacie mnie jeszcze? :) Dawno tu nie pisałam, chociaż od czasu do czasu zaglądam, żeby zobaczyć co u Was słychać :)
widzę, że dużo nowych dziewczyn :) ale chyba i tak więcej tutaj na forum zafasolkowanych niż starających się :p oczywiście to jak najbardziej cieszy i oby wszystkie wkrótce zaciążyły :)
Oczywiście gratulacje dla wszystkich nowych mamuś:)
Fifka Ty już prawie na półmetku! :szok: :tak: jak ten czas szybko leci :-)
a Ael to już w ogóle będzie zaraz rodzić :) i widzę, że już prawie jesteś wyprawkowo przygotowana na dzidzię :-)

Noż nie mogę! Kto to się pojawił! W KOŃCU!!!! Przyłaziłabyś mi tutaj częściej cooo?
Pokaż brzuch, pokaż ubranka, nooo, masz jakieś zdjęcia 3d to też pokaż :p
A ja rodzę dopiero po połowie października więc łohohoooo czasu sporo :p

Edit: kolejna paczusia tym razem z butelkami :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Lilly dwa dni temu miałam owu i potężne krwawienie wczoraj było ok byłam u gina dostałam od niedzieli duphaston, teraz znów zaczęło boleć, powinnam mieć @ 13tego ale po leku podobno się ma przesunąć na 17tego

Do góry