reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Hehe Madziu ja nie marudziłam ze cykl stracony tylko ze przestajemy się starać :-D Nie zdziwię się jak Sun wpadnie tu z dobrą nowiną!

A co tam u ciebie? Jak sytuacja?

reklama
A no fakt, ale na forum to tak jest ,że albo marudzi się ,że cykl stracony albo że przestajemy się starać, Klari też dawno nie było..ciekawe co u niej ?

a u mnie bez zmian :-) widziałam się po raz kolejny z Przystoniakiem przypadkowo.. ale wiem,że to nie ostatni raz jak się widzimy :-) wprawia mnie w strasznie pozytywny nastrój, a ja chyba potrzebuje takiej pozytywnej energii :-)

Wiesz na pewno! Tylko uważaj na swoje emocje bo czasem bywają złym doradcą. Każda kobieta mimo ustatkowania marzy o takich wzlotach uczuciowych, to akurat normalne.

Ooo zgłodniałam nareszcie! W końcu mogę wstać i iść coś zjeść. (wcześniej musiałam leżeć żeby nie mieć mdłości) Mówię ci... ciąża to wspaniały ale i jednocześnie upierdliwy czas...

Smacznego Fifcia :-) ja też jem śniadanie.. bo to jedyny posiłek w ciągu dnia jaki mogę przełknąć, jestem tu prawie tydzień a jadłam raptem 2 obiady..

Witam wszystkie panie :-)
Widzę że tu bardzo aktywnie jest, aż pare minut nadrabiałąm zaległosći w czytaniu co u was :tak: , jeszcze że tak powiem was nie wyłapuje więc będę odpisywać ogólnie ;-)

no więc jeszcze mamy środeczek :) a wiec próbujemy jeszcze parę dni i zobacyzmy co z tego wyjdzie.
Badania FSH i LH miałam w normie z teog co czytalam, chciałam wam podac ale nie wczytuje mi wogóle stronki tej do dobioru wynikuów online... a nie zapisałąm wczensiej takze podam innym razem.
Rastafianka ty chyba pisałaś o badaniu drożności jajowodów, moja gin też o tym wspominała że tym bardziej że jestem po laparotomii to mogły się tam pozapychać i że jak przez te 3 cykle nic nie wyjdzie to wtedy sprawdzimy je no i pozniej ewentualnie badanie nasienia ( czego mój mąż sobie wyobrazić nie może :-) mówi że bedę musiałą mu pomóć :rofl2: hah az to faceci noo... bez nas ani rusz;p)
Wogóle to przepisala tez mojemu R witaminy Folik i Selen + Cynk na wzmocnienie nasienia.
A ja biore Falvit.
powiem wam że po tych moich przebojach ze zdrowiem troche sie obawiam jak to bedzie jak już się uda... W środe mam jeszcze wizyte u neurologa bo od paru lat juz w sumie narzekam ciagle na bóle głowy i osttanio to juz strasznie mi dokuczaja wiec trzeba to sprawdzic, z jednej strony nie chce lazic i szukac jakis chorob ale z drugiej strony nie chche sie obudzic jak już bedzie za późno...

odrazu mówię że ten weekand mam pracujący więc znowu zajrzę do was dopiero jutro ale mam wolny pon wiec ponadrabiam znowu :)

Widzę że tu duzo takich jak ja starających sie już długo więc troche sie podniosłąm na duchu że nie tylko ja mam tak pod górke zawsze to razniej jak sie w grupie wspiera :)

jeszcze chciałam was spytać czy robiłyście testy owulacyjne???
bo moja poprzednia gin cos o nich wspominała, że przy niskim progesteronie niby nie ma owulacji i że tymi testami można to sprawdzić mój ostatni poziom progesteronu był robiony w 21 dniu cyklu i wynosił 0,23 a norma to podobno minimum 4,5 teraz bede znowu robila w 20 dniu cyklu takze zobaczymy jak wyjdzie

Jeszcze któraś pisała że słuzy doradzctwem lekarzy :) narazie zmieniłąm na pania dr.Adamiak w Medis na Wolskiej i jestem zadowolona jets tak sympatyczna i dokladna że chyba lepiej trafic nie mogłam no i leczy w spzitalu w ktorym mam kardiologa wiec zawsze moze sie skonsultowac czy cosik :-)

No to się nagadałam a teraz trzeba się syzkowac do pracki także udanej niedzielki dziewuszki kochane :*

No i jeszcze cos mi sie przypomniało :-D
Co myslicie o zbieraniu ciuszków dla dzidzi przed zajsciem w ciaze? Niektorzy mowia ze to przynosi pecha a z drugiej strony ja mysle ze potem naraz wszystko kupowac to masakra ... tak myslałąm zeby pomału kolekcjonowac:zawstydzona/y: ???

myszeczka: Ja jestem w 5. tyg i na razie nie dociera do mnie, że jestem w ciąży:) Trochę się boję już kupować, chociaż kusi strasznie. Za to wczoraj widzieliśmy się z siostrą męża. Wiedziała wcześniej, że zostanie ciocią:) I dostaliśmy pierwszy zestawik dla maleństwa. Mamy skarpetki;P trzy pary taaakich słodzików i misia:)
Ja myślę, że nie ma co kupować, bo przez to się nakręcicie na dzidzie. A z doświadczenia widać, że spontany wychodzą najlepiej:)

Witam niedzielnie, na momencik jestem :)

Myszeczka, ja nie jestem przesądna, ale uważam, że do połówkowego lepiej się wstrzymać. Nie wierzę w to, że jak się coś kupi to się coś stanie, a jak nie to nie, bo to bzdura, ale jak się odpukać coś stanie, to trudno patrzeć na te rzeczy. Ja zaczęłam kupować w 19 tygodniu i powiem Ci, że spokojnie zdążysz. Jak jeszcze nie masz przeciwwskazań odnośnie ciuszków z second handów (a czasem są z metkami i naprawdę niezniszczone) to nie wydasz majątku. A zawsze możesz sobie co miesiąc jakąś kwotę odkładać. Widzisz, my się budujemy, mamy generalnie już większość rzeczy i wydaliśmy niewiele ponad 1000 zł. Bo jak planujesz mieć wszystko super nowe i wózek za 3000 to faktycznie trzeba sporo zbierać kasy. Ale pytanie, czy warto. A kupując wcześniej się nakręcasz i może Cię tak zablokować, że nic nie wyjdzie ze staranek

reklama
hej ja mialam kilka ubranek dla dzidzi od siostry i to jeszcze zanim zaszlam w ciaze lezaly w szafie i jak widac zaszlam i bez jakis wielkich pechow itp az tak bardzo nie wirze w te przesady:p ale zeby juz kupowac tak wczesnie to niebardzo ale ja bede powoli szykowac sobie wyprawke za kazdym razem kiedy bede w polsce i bede zostawiac u taty w domu narazie nie chce tego zwozic juz do szwcji a tez nie chce wszystkiego naraz kupowac na ostatni chwile

Do góry