reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

dziurko kochana :* niezamartwiaj sie stres fasolce moze zaszkodzic... kochanie moje bedzie dobrze badz optymistka :* wierze ze bedzie dobrze :* <przytul> a rodzicami bedziecie wspanialymi bo bedziecie kochac dzidzie lub 2 dzieci calym serduszkiem ;-)

dobranoc kochane :*

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny znów się smutasam i mam łzy w oczach ... a to wszystko przez to,że mój P powiedział,że "ciekawe jak będę wyglądała z brzuszkiem" a ja już tak bardzo chcę mieć w sobie fasolkę mój jest kochany bo odrazu mnie pociesza ... buuu ... :-( sorki że Wam tak smucę na noc ale muszę się wygadać ... zawsze jak ktoś wspomni o dziecku u mnie pojawiają się łzy w oczach i smutek na pyszczku :-(

Ostatnia edycja:
Dobry Wieczór :-)

Mam pytanko. Ostatnią @ miałam 17 sierpnia (bardziej było to plamienie a nie @), zrobiłam wtedy 3 testy- wyszły negatywnie. Plamienie trwało około 5 dni. Z narzeczonym kochałam się bez zabezpieczenia 26,28,29. 29 sierpnia strasznie bolały mnie jajniki(chyba to była owulacja). Cykle zazwyczaj mam dość regularne ale mogło mi się coś pozmieniać. Teraz czekam na @, ale czy nadejdzie to nie wiem. Pobolewa mnie podbrzusze, i mam taki twardy brzuch, piersi zrobiły się troszkę bardziej wrażliwe. No i moje pytanie to: Czy mogę być w ciąży?

Dziękuję za odpowiedź. :-)

Fifcia tulę mocno...

Monolog se walne...

Boziuniu kochana, nie dożyję do jutra. Tak się strasznie boję czy serduszko ok czy się rozwija ok. O matko...a jak coś w labku pomylili albo ja ta bete wysoka mam z innego powodu? Jezusie....umre do jutra.Matko a może ja chora jestem bo schudłąm ostatnio i jeść nie mogę. I objawów ciążowych nie mam . Kurde, przecież już powinno mnie coś dopaść. łooo matko. Niech dopadnie, przynajmniej poczuję, że w ciąży jestem. O ile jestem. Jezu....nie dożyję do 7, kuźwa, jakiej 7. Wynik będzie o 10. a potem ten radiolog. Boziu...a żeby on się chociaż poznał/ A jak się nie pozna, jak to jakiś fuszerniak. Pojadę do kKielc do Guzika. No ale kużwa, do niego trzeba się zapisywać. To padne na kolana i ubłagam, żeby sprawdził. Boże jaka ja walnięta jestem. Matko wstyd taką matke mieć. JUż się wstydzę Mało tego. To jeszcze ten głupi Rybak nie miał kiedy pojechac tylko teraz. Tak to grzał dupsko w domu koło żonki a jak trza mnie za rękę trzymać to go ni ma. Latawiec jeden, poczuje wiatr i juz go nie ma. Skubany..Ja mu dam. Ale to dziecko głupich starych bedzie mialo. O jezu...nie dożyje do jutra.Boziu, ja ostatnio to zapalenie miałąm. I może to sfałszowało wynik. A ta maść....kurde ja się wysmarowałam połową tubki. No nie zdzierże.

Kobito......mam ochotę wyleźć Ci z ekranu komputerowego i Cię udusić! Patrz norma na 5 tydzień ciąży od ostatniej @
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
I ile miałaś? Ponad 1200, prawda?! No to kurde kobito! Zamiast się cieszyć z bardzo ładnej bety to pewnie czytałaś jakieś durnotę w necie i teraz panikara! Ty się nie stresuj bo dziecko też zestresowane się urodzi przez mamusię!!!!!
To normalna beta, wskazuje tylko, że fasola jest silna, czemu na siłę doszukujesz się problemów tam gdzie ich nie ma? Poczekaj na badania to się wszystko okaże. Ciesz się ciesz!
2,5 roku starań o dziecko, a jak już jest to Ty uprawiasz czarnowidztwo! Widocznie TAK MUSIAŁO BYĆ! TAKA BETA MOCNA! I ZDROWA FASOLA!
I kurna pasem masz ode mnie po dupie! Grrrrrr, normalnie się wkurzyłam.... $^$%&$%U&$%$%U&%^%^#$@@#$%$%^$%^%^&%^#$%#$
Widzisz Dziuro do czego mnie zmusiłaś? Taka wiązanka!!!

dziewczyny znów się smutasam i mam łzy w oczach ... a to wszystko przez to,że mój P powiedział,że "ciekawe jak będę wyglądała z brzuszkiem" a ja już tak bardzo chcę mieć w sobie fasolkę mój jest kochany bo odrazu mnie pociesza ... buuu ... :-( sorki że Wam tak smucę na noc ale muszę się wygadać ... zawsze jak ktoś wspomni o dziecku u mnie pojawiają się łzy w oczach i smutek na pyszczku :-(

Oj kochana, Ty mi nie płakaj, faceta masz dobrego, jak pociesza. A teraz nawet jak Ci łza się pojawi w oku gdy usłyszysz o ciąży jakiś koleżanek no to co, ciesz się z nimi, podziel się ich szczęściem ze sobą. Jak niedługo do Ciebie fasola zawita, to one będą się z Tobą cieszyć, my też a Ty ze swoim najbardziej. Przyjdzie czas kiedy i na Twojej buźce będzie gościć miesięczny uśmiech z powodu braku @. No nie smutaj mi się już, buzi w czółko :*

Dobry Wieczór :-)

Mam pytanko. Ostatnią @ miałam 17 sierpnia (bardziej było to plamienie a nie @), zrobiłam wtedy 3 testy- wyszły negatywnie. Plamienie trwało około 5 dni. Z narzeczonym kochałam się bez zabezpieczenia 26,28,29. 29 sierpnia strasznie bolały mnie jajniki(chyba to była owulacja). Cykle zazwyczaj mam dość regularne ale mogło mi się coś pozmieniać. Teraz czekam na @, ale czy nadejdzie to nie wiem. Pobolewa mnie podbrzusze, i mam taki twardy brzuch, piersi zrobiły się troszkę bardziej wrażliwe. No i moje pytanie to: Czy mogę być w ciąży?

Dziękuję za odpowiedź. :-)

Wiesz na pytanie Ci nie odpowiemy, nie wiemy czy jesteś czy nie w ciąży. Sęk w tym, że objawy na @ i na fasolę są niemal identyczne, i tak naprawdę póki nie wykonasz odpowiedniego testu, nie warto gdybać.
Podbrzusze także pobolewa na @, piersi również stają się pełniejsze i wrażliwsze na @. A to, że poprzednia @ była skąpsza to też nie można od razu nazywać plamieniami, normalna @ tylko słabsza tyle, więc całkiem normalna.
Testy ciążowe wykonaj po 15 września, a najlepiej zrób betę hcg w laboratorium, wtedy zobaczywszy wynik będziesz wiedzieć 100 % co i jak.
Ale wcześniej niż planowany termin @ testów nie rób, najlepiej 2-3 dni po planowanym terminie.

Ostatnia edycja:
Haaah pierwsza czyżby dziś?
Kurna obudziłam się bo chce mi się pawiać jak nie wiem, na co mi wczoraj ta pizza była :-( Ael nabroiłam ale żeby tak mnie karać? :p

reklama
Neciuszka no jeszcze kilka dni i sama się przekonasz na mdłości chyba za wcześnie :-)) ale z całego serca życzę Ci tej fasoli :-)

Do góry