reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Moja "krótka" historia.....
Od grudnia zeszłego roku staramy się o dzidzę. W grudniu odstawiłam tabsy i od tego czasu mam stranie nieregularne cykle (od 45 do 65 dni). Zrobiłam wszystkie badania. Okazało się, że mam za wysoką prolaktynę i TSH. Moja lekarka zaleciła mi branie Bromergonu i Euthyroxu. Po E. hormon TSH skadł i obecnie jest w normie, ale endokrynoog nadal kazał mi go brać, przez jakieś 2 miesiące, żeby znowu nie wzrósł. Bromegron wzięłam tylko raz i nigdy więcej go nie wezmę. Rano po wieczornej tabletce, było ze mną strasznie. Lekarka powiedziała, że są zamienniki, ale za ok. 350 zł i nie daje gwarancji, że po nich będę się dobrze czuć.....
Natomiast czytałam ostatnio dużo na forum na temat tabletek ziołowych Castagnus i oleju z Wiesiólka. Podobno pomaga w regulacji cykli i C. obniża prolaktynę. Po konsultacji z lekarką kupiłam i dwa dni już biorę. Obecnie mam @, więc mam nadzieję, że te tabletki podziałają i od tego cyklu będę mieć coś w brzuszku, hihi.

Oj, chyba się trochę rozpisałam..... sorki :confused:

reklama
Mają zameczek od góry do dołu, także bardzo wygodnie się zakłada... taki kożuszek jak widać na zewnątrz jest też w całym bucie w środku więc są naparawdę ciepłe i to jest skórka ekologiczna a nie zamsz... na zdjęciu może tak wyglądają

Drupi a taki lek jak Duphaston??? też wspomaga regulowanie cykli i nie jest aż tak drogi... ja go również brałam w ciąży na podtrzymania, bo ogólnie zawiera on substancję zbliżoną do hormonu żeńskiego - progesteronu...

Ostatnia edycja:
Acha, temperatury nie mierzę, bo jakoś się nie złożyło, żeby kupić termometr. Musi być jakiś specjalny? Coś polecacie? A odnośnie testów na owu..., kupiłam kilka na allegro, w sierpniu wyszło mi, że miałam owulację, więc jakąś tam mam (mimo wysokiej prolaktyny), ale powiem Wam, że strasznie się nastawiałam po tych testach, więc dobrze, że się skończyły. Odnośnie śluzu (brrrrR)- u mnie tego jakoś specjalnie nie widać, więc jak już biorę wiesółka, to może okaże się, że będzie "dorodniejszy". Zobaczymy za parę dni, jak @ minie.

Pyscek- ja sobie pomyślałam tak jak Ty.. i chyba w tym miesiącu oleje sprawdzanie wszystkiego i badanie się, tylko pójdę na żywioł..... kochanko co dwa dni i może coś wyjdzie :):)

Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie :)

Nie no Atanku nie były takie drogie bo to tylko skórka ekologiczna a nie naturalna, ja niestety nie jestem w stanie aktualnie kuppić drogich butów bo wszystko przeliczam na wyprawkę dla dzidziusia :-p

Drupi ja edytowałam ostatniego posta... jakbyś mogła się wrócic :-p
Co do termometrów to polecam cyfrowy z firmy Microlife... ma dwa miejsca po przecinku, nie jest też strasznie drogi

Ostatnia edycja:
no ja teraz czekam na @ zobaczymy czy przyjdzie jak nie to teścik a potem za jakiś czas wizyta kontrolna u gina ... a jak przyjdzie to olewam wszystko może fasolcia sama wskoczy jak nie będę jej wyliczać kiedy ma przyjść :-p

Witajcie kobitki,musze sie przyznac ze długo mnie nie było ale chyba wazniejsze ze wruciłam.
biggrin.gif

Dzis byłam na wizycie u szperaczki (czyt ginekolog) pierwsze co to mnie zjechała z gory na doł ze za duzo przytyłam bo w miesiac asz 5 kilo ale co tam czeba z zycia kozystac bo w ciazy nie jest sie całe zycie poza tym z Remikiem wszystko ok niby jest juz obrucony głowka w doł ale nie ma rozwarcia i wszystko pozamykane na ostatni spost wiec dzidzia moze jeszcze zmienic pozycje.
Wszystkie badanie krwi moczu i glukoza sa ok wiec smiac sie a nie płakac.
Dzwoniła jeszcze do szpitala bo przed porodem musze spotkac sie jeszcze z anestezjologiem i omowic wszystkie za i przeciw zaszczyku znieczulajacego do kregosłupa....
No i co jeszcze dzis sie wydazyło hmmm pozarłam sie z tesciowa ale to juz szczegoł ona tak ma
unhappy.gif

reklama
Do góry