reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

no to fajnie dziewczyny, ze moge na was liczyc:-)czekam tylko na potwierdzenie testow od prof i dzialamy:-) jakbyscie mialy jeszcze jakies kolezanki, ktore staraly sie dluzej niz 6mcy to poproscie ich tez o wypelnienie tych tescikow:-) dobra ide gotowac, chyba sphagetti bedzie dzis...jakby ktoras wiedziala co z Aelka to dajcie znac szybko

reklama
Lamia poczujesz szybciutko kochana! Zobaczysz jak z dnia na dzień ruchy zaczął się zmieniać! Mój na przykład od jakiegoś czasu rusza się zaledwie 2-3cm pod żebrami po bokach! :szok: Mało mu już brakuje żeby mamie w żebra przyłożyć :-D

Chwilę się przespałam i już są jakieś wieści :) rzeczywiście długo ją trzymali, ale najważniejsze, że w końcu podjęli taką decyzję i na pewno teraz wszystko już szybko i ładnie się skończy :) ehhhh.... to pewnie Ael jest wyczerpana, nie przespana noc i teraz jeszcze cesarka, więc na pewno pośpi sobie na pooperacyjnej...

Jeśli chodzi o ten ostatni trymestr ciąży, to ja osobiście uważam, że pod względem fizycznym był najcięższy.... a szczególnie ostatnie ok 6 tygodni... ale nie będę opowiadać szczegółów, to już niech każda sama doświadczy bo czasem się można niepotrzebnie źle nastawić ;-)

lamiav
krew z nosa, z dziąseł to norma w ciąży, nic się nie martw :) Twój organizm potrzebuje teraz po prostu duuużo więcej krwi, żeby maluszkowi niczego nie zabrakło :)

Ja idę chyba dalej spać ;P jak się obudzę od razu przybiegnę poczytać co u Ael :) a z tym spaniem/leżeniem, to właśnie w tych ost tygodniach można tak całymi dniami :p

Ostatnia edycja:
Lamiav połóż się i na twarz połóż zimny i mokry ręcznik, Zaraz przejdzie! Ja sewgo czasu długo zmagałam sie z tym przykrym problemem, a tak jak pisze Lilly w ciąży to normalka...

dzieki dziweczyny, bo już zaczęłam sobie wmawiać ze to coś nie tak, od wczoraj te niby bóle niby kłucia trwające krótko moze do 3 sekund, dzisiaj ta krew, wcześniej to omdlenia to przyspieszone bicie serca i telepiace ręce. Powinien być wykaz przewidywanych dolegliwości w czązy zeby sie tak nie stresować każdą nową rzeczą która sie w organizmie pojawia, a

Kochana w twoim organizmie zwiększa się ilość krwi. Stąd krwotoki i omdlenia. Z czasem się przyzwyczaisz. :-) Ja pamiętam jak po wstaniu z łózka można było fiknąć... nie martw się... takie uroki stanu brzemiennego ;-)

no niby jestem przygotowana że coś się będzie ze mną działo, dobrze ze mam was bo inaczej to bym pewnie w koło dzwoniła do lekarza z byle czym, a tak pisze i od razu mam wyjaśnienie stanu rzeczy :-)
Czyli ten niby ból niby kłucie to tez normalne, ??

Kochana mnie do teraz wszytko boli kluje ciągnie itp.... Moja gin mówi ze to wszytko normalne w końcu tam w środku macica się rozciąga, uciska narządy wewnętrzne a mięśnie się przegrupowują i przygotowują na poród. Jak boli weż nospe. Niepokojące są bóle na kształt skurczów które pojawiają się w niedługim ostępie czasu po sobie i po nospie nie ustępują. Ale to też nie oznacza że coś złego się dzieję.

reklama
Do góry