reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Któraś pytała o rozpakowanie Dziurki. No ona ma bliźniaki, więc pewnie szybciej pójdzie, ma założony pessar.

Neciuszka, gratuluję 5 cm szczęścia:-D

reklama
no a juz myslelam ze cos sie stało to wiadomo ze predzej

mam dziwny sluz jakis brudnawy ale nie jest taki jak zwykle jakby szarawy nie wiem od czego juz po wizycie taki mialam ugin ale myslalam ze to po tym jej zelu od usg wczoraj go nie było dzis znow jest

Sun martocha pisała do mnie ostatnia wiadomośc jaką mam od niej to że dostała tabletki na wywołanie poronienia i czeka ale nic się nie dzieje. I że nie będzie pisać bo nie chce nas obciążać coś w tym stylu. Kazałam jej wybić sobie to z głowy ;) i ściska was wszystkie.

A teraz idę bo fiknę zaraz ze zmęczenia

Ja tez zmykam dobranoc kochane ide cos obejrzec w tv bo plecy mnie bola od siedzenia przy kompie juz buziaki słodkich snów

miq trzymam kciuki mam nadz ze jutro beda dobre wiadomosci z rana zaraz

hej dziewczynki
Ewika rozkoszna ta Twoja córcia, a jaka malutka:-D

Ael Twój Witkorek też fajniutki, taki do wyściskania. A napisz nam troszkę więcej jak Ci się żyje, co Cię zakskauje przy malutkim, jak on je i co ile się budzisz i dlaczego piszesz, że nie masz czasu się porządnie wykąpać. Mały nie chce zostawać z tatą? czy ma taki lekki sen, że jak Cię nie ma to się budzi? Ja zielona jestem w tych kwestiach. A czujesz się ciężko? jak połóg? Ale mam pytań :-)
A i jeszcze jedno, widzę, że Wiktorek często mosi niedrapki, nam na szkole rodzenia mówili, że niedrapki tylko w szpitalu, a po wyjściu z do domu należy obciąć pazurki jak małe śpi (albo się same wykruszą) i że nie należy nakładać niedrapek bo to zaburza odczucia w dłoniach.

A mi mówią, że mam duży brzuch i chyba zacznę kąsać ze złości...
powiedzcie same czy duży?

Zobacz załącznik 406640

Doniu wiesz, nie masz co się martwić na zapas. Po porodzie na pewno poradzisz sobie z opieką nad dzieciątkiem :-)
Żyję się nam dobrze, poznajemy siebie to naturalne ale idzie nam coraz lepiej (tak sądzę, ale wg położnej i tak mały ładnie wygląda). Co mnie zaskakuje? Prócz jego niesamowitych min, zaskakuje mnie czasem ładunek pampersowy, bo młody potrafi niezłą bombę zrzucić o_O
Jak mały mnie wczoraj zajął tak nie mogłam się za siebie zabrać. Nie chciał po umyciu i karmieniu spać, wierzgał i wierzgał. A tato musi zostawiać z małym, szansę na mycie mam jak mały naprawdę mocno śpi, bo jak co chwilę się rusza w czasie snu czy wydaje swoje dźwięki to trzeba go pilnować bo może się łatwo wtedy obudzić, a wtedy do cyca.
Ciężko w ogóle się nie czuje, z połogowych rzeczy, to bardziej w szpitalu podczas karmienia odczuwałam obkurczanie się macicy, zwykły skurcz czasem bolesny. Poza tym leje się ze mnie przy najmniejszym wysiłku. Tracę tą wodę aż w nadmiarze.
Młody niedrapki nosi, bo bardzo sobie mocno czasem obija buźkę, rączkami często przy buzi majstruje (w łapkach) a uścisk ma dosyć mocny jak na noworodka. Paznokietki ma obcięte ale ze względu na to, że rączki niemiłosiernie często latają mu przy buzi zakładamy. Strasznie rączkami macha.
Zakładamy takie niedrapki, które nie mają gumek w przegubach, nasuwamy tylko na rękawy ubranek i to starcza.
Jak będziesz miała jakieś pytania wal spokojnie do mnie, w miarę wolnego czasu odpowiem :-)

A brzusio masz śliczny, nie słuchaj tych co mówią że masz duży, w końcu taki tydzień. I dzieciątko pewnie duże. A inni co tak gadają po prostu zazdroszczą.

Ewika serdecznie gratuluje Ci prześlicznej córeczki! Gratulacje dla Ciebie i dumnego tatusia :* :* :*

Atanku śliczne te ubranka, i ta koszulka ze Snoopim :-)
Ale zdjęcia ciasta Ci nie wybaczę :p

Dziurka wypoczywa i leży. Lenia ma bo nie chce jej się zdjęcia brzucha robić a pisze, że rośnie w zastraszającym tempie.
Młody coś nam zasnąć nie chce, która ciocia chce ululać?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry