reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

zafasolkuje ja bym na Twoim miejscu pomyślała o L4, zadzwoń do ZUS i o wszystko wypytaj, myśl o sobie i maluszku a nie o nich, będą musieli dać sobie radę

reklama
Magdalena Fasolka ja nie mówie ze nie macie racji ... po prostu wydawało mi się ze jak z 12 to z dwunastu... ale jak widac na moim przykładzie nie zawsze tak jest.

Magdalena powiem ci ze na mnie też podobnie patrzą... a teściowie juz w ogóle ale nie robie sobie niz tego, wole mieć to wcześniej niz na ostatnią chwile albo po porodzie latać... olej wariatkę...

She dziękuję kochana :* Za ciebie też trzymam kciuki zeby lek zadziałał :tak:

Dobra dziołchy ja spadam na te Ekg! Wrócę koło 15 :*

Fasolka no to współczuje, ja wychodzę na macierzyńskim o 300zł więcej niż jak chodziłam do pracy bo pensję miałam stałą a że pracuje w państwówce to wszystkie premie i 13 też wliczają mi w tą srednią i dlatego ja od razu szłam na zwolnienie bo wiedziałam, że nie dość, że nie będę się musiała wkurzać to jeszcze finansowo lepiej an tym wyjdę

A ja zaraz dostanę szału, prawa noga tak mnie jakoś boli i w kostce takie ciągnięcie czuje.. już sama nie wiem jak siedziec. W ogóle wszystki mnie dzisiaj wkurza.
Chyba pójdę do sklepu się przejść, muszę kupić brystol i papier kolorowy bo będę dzisiaj robić grę planszową! Na początku nie wiedziałam jak się za to zbrać a w końcu wymyśliłam taką fajną, że chyba pójdę do młodego szwagra pograć jak ją skończę :-D

Fifka ale ona na mnie działa jak czerwona plachta na byka. Zawsze te jej głupie komentarze mnie dorpowadzają do szału :wściekła/y: a ja uważam, że jej po prostu żal tyłek ściska bo ona z moim bratem mieszkania nie mogą skończyć więc nie mogą sobie pozwolić na kupowanie wyprawki. A poza tym jak ktoś mówi do swojego 2-letniego syna "Ty idioto" to mi to już wszystko mówi o człowieku

Ostatnia edycja:
No jak któraś doczekała, to się doczekała. Corel mi jeszcze odmówił posługi więc musiałam restartować drania. No ale się udało :)

Zobacz załącznik 408165

Czyli jak było, jak jest i co z brzucha wylazło :-D
Ael super figurka u mnie jeszcze całkiem brzuszko nie zeszło ale to z opuchnięcia bo mam problemy z rana po cc. Na środkowym szwie mi se otworzyło (podejrzewam że przez karmienie na siedząco) i teraz ropa sie zebrała dookoła cięcia więc taki drugi brzuszek poniżej się zrobił, no ale biorę antybiotyki więc mam nadzieję że szybko zejdzie

witam a jak bylam juz na nowej umowie 2 razy na l4 po tygodniu we wrzesniu i w pazdzierniku bo bylam przeziembiona to jak wtedy to od tego mi licza ?/ boze idzie zglupiec mam tylko nadzieje ze chociaz 1000zl dostane bo zalamka bedzie... za 20 minut wychodze do pracy koncze spagetii jesc ;-) wczorajsze i zmykam :-) A ja wyjatkowo sie wyspałam ;-) oprucz 2 skurczy lydki ... ale luzik ;-)pogoda mnie do bija i chce mi sie tylko spac ;-)

Atan liczą wszystko co przez ostatnie 12 miesięcy dostawałaś na ROR! Sama mozesz sobie zrobić nawet wydruk z historii rachunku za ostatni rok liczać dajmy na to od listopada (biorąc pod uwagę, że pójdziesz na zwolnienie od 06.12) i policz sobie średnią ze wszystkich dochodów jakie otrzymałaś za ten okres ze swojego zakładu pracy.

Atan, tego nie wiem, ale mogą Ci policzyć od sierpnia... Bo ja nie pamiętam, ile dni trzeba mieć przepracowane. Ale w październiku byłaś jakoś na początku, nie? to raczej policzą jak pisałam, bo masz cały miesiac przepracowany od zwolnienia.

reklama
Fasolka no to współczuje, ja wychodzę na macierzyńskim o 300zł więcej niż jak chodziłam do pracy bo pensję miałam stałą a że pracuje w państwówce to wszystkie premie i 13 też wliczają mi w tą srednią i dlatego ja od razu szłam na zwolnienie bo wiedziałam, że nie dość, że nie będę się musiała wkurzać to jeszcze finansowo lepiej an tym wyjdę
ma_g ja w samorządowce, ale nie wiem czy mi 13 i premie liczą - nie mam pojęcia jak to wychodzi. tak czy siak na bank więcej nie dostanę.
Miq już podjęłam decyzję, ze jak mi tego nie zaplacą, to ja w styczniu wezme 2 tygodnie chorobowego, 2 tygodnie po pracuje i od lutego ide na zwolnienie , a nie tak jak planowałam od polowy marca.

Do góry