reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

dzieki dziewczynki, mysle, ze jutro dostane @, po odstawieniu dupka mam 7 dni na dostanie...wiec zaczekam, bo nie chce mi sie patrzec na kolejna I kreseczke, to jednak doluje troche:-( gdyby jednak cos mnie natchnelo na zrobienie testu to zaraz przybede do was z wiesciami:-)
lamia...a czemu ty sie tak denerwujesz i masz lęk? bo chyba ten lek na to jest?

reklama
iwase: no dzidzius sie mocno rusza i nawet dzisiaj, chyba wyczuł że sama w domu siedze bo cały dzień z przerwami świruje mi w brzuchu.
A skoro tak, to dobrze bo sie juz przestraszyłam co to sie z tym moim brzuchem ddzieje.

mileja: no niby nie mam jakichś szczególnych stresów, tak mój rodzinny tylko stwierdzil, juz nie moge doczekac sie wizyty w środę u gina zeby mnie zbadał

lamia...hmmm...no sama nie wiem, ja bym sie chyba jednak bala brac lekow gdzie jest napisane, ze w ciazy nie zazywac...ale ja nie jestem lekarzem. kochanie dobrze, ze w srode juz do gina idziesz on cie uspokoi i powie czy nadal mozesz brac te leki. uwazaj na siebie...

Milia na większości leków masz taką adnotację bo się firmy ubezpieczają wiadomo.

Odpowiedz lekarza na forum dot. zażywania hydro.:

Szanowna Pani
Nie nie zaszkodziło to dziecku W ciąży jest przeciwwskazany bo może zmniejszać aktywność płodu ale na tym etapie to nie miało miejsca
Jacek Szamatowicz

tu masz info
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1075

Ostatnia edycja:
Iwasku Tobie też zadam to pytanie... już pytałam kilki dziewczyn ale jakoś nie uzyskałam konkretnej odpowiedzi :-p
Naszykowałaś już kącik dla swojego szkraba?? Chodzi mi tu o pranie i prasowanie ubranek i o składanie ewentualnie łóżeczka...
A poza tym czy masz już spakowaną torbę do szpitala?

Lamiav może poczekaj do wizyty u gina, a jeżeli Twoje objawy (cokolwiek niespotykane) są wynikiem nerwów to postaraj się ograniczyć stres i może na razie ratuj się meliską.
A czym TY się tak denerwujesz?

milia a może @ nie przyjdzie? czego Ci życzę ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iwasku Tobie też zadam to pytanie... już pytałam kilki dziewczyn ale jakoś nie uzyskałam konkretnej odpowiedzi :-p
Naszykowałaś już kącik dla swojego szkraba?? Chodzi mi tu o pranie i prasowanie ubranek i o składanie ewentualnie łóżeczka...
A poza tym czy masz już spakowaną torbę do szpitala?

Tak ,mam juz wszystko naszykowane:) CO do prania to używam płynu do prania Lovela bez płynu zmiękczającego. Im mniej chemii na początek tym lepiej. Oczywiście wszystko co będzie dotykało ciałka maluszka musi być wyprane i wyprasowane.
Ubranka do szpitala mam spakowane w taki zapinany worek więc nic się nie zakurzy . Troszkę tego jest a wiadomo że później będzie ciężej stać kilka godzin przy żelazku (zajęło mi to weekend;) )
Łożeczko stoi(moje szczęście nie chciało go chować:-D) Materac mam zapakowany i pościel wypraną i schowaną . Myślę że tak pod koniec grudnia wszystko naszykuję.
Poszukuję tylko lampki projektora (fizjoterapeuta poleca umieszczenie czegoś na suficie bo to widzi na poczatku maluszek) .

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :-) jak tylko przeczytałam tego posta mojemu mężowi to on już chce iść składać łóżeczko :-p ale ja w takim razie pod koniec tego tygodnia (bo tak dostanę wypłatę :-p) kupię komodę i też już wszystko wypiorę i poprasuję - proszki również mam już zakupione z Loveli. A co do tego sufitu to u mnie byłoby ciężko bo ja mam w sypialni skośny dach :-p

Lamia hydroxyzyna głównie jest lekiem uspokajającym,więc jeśli przepisał są ku temu wskazania. Mnie ginekolog przepisała na wymioty ten lek. Wiesz różne są opinie, jeden lekarz powie, że taki lek dobry drugi że nie. Zawsze będą takie opinie.

Doniu a co mój dziabąg może robić w ciągu dnia? :p
Je, śpi, sra i czasem marudzi :-D
A nosi ubrania 56-62, tych drugich więcej, ale wiadomo, różnie szyją pod daną rozmiarówkę. Mam ubranka niby na 68 a są jak na 62.

reklama
Do góry