reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Dzień dobry, a raczej dobry wieczór. Jestem tutaj świeżynką, tak samo jak świeżynką w staraniu o dziecko :) 2 m-ce temu wyszłam za mąż i przyszła pora na odstwienie pigułek i postaranie się o dzidziusia. Tym bardziej, że wiek już mam odpowiedni - 34 lata, więc zegar tyka... Zrobiłam potrzebne badania i wszystko jest OK. Dziś jest 2 dc i póki co krwawienie z odstawienia i ciekawa jestem, czy normalna miesiączka pojawi się w ciągu 28 dni, tak jak to było przed tabsami. Miło by było :) Od blisko 3 m-cy biorę kwas foliowy, zdrowo się odżywiam, nie palę,a alkohol w małych ilościach piję okazyjnie, więc mam nadzieję i liczę na to, że wszystko pójdzie dobrze i niebawem będę się mogła pochwalić dwoma kreskami na teście, czego i sobie i Wam życzę.
Pozdrawiam serdecznie :)

Aventura hej, witaj! 3mam kciuki za Ciebie, mnie nadal cykl się nie uregulował po odstawieniu tabsów anty no ale mam nadzieję, że w Twoim przypadku będzie inaczej i zaskoczycie za pierwszym razem! :)

Aventura witam:) i życzę powodzenia w starankach
Ja też zamierzam zacząć brać kwas foliowy od nowego roku a staranka zaczynamy od marca:).... Własnie dziewczyny jakie badania zrobić zanim zacznę się starać??

witam Aventura i AniołkaBB :)

ja robiłam w zeszłym tygodniu i jakiś taki podstawowy standard:
mofrologia +mocz
dodatkowo glukoza i cholesterol
+ TSH

Aventura
Ja mam 32 lata i we wrześniu odstawiłam pigułki.Także to mój trzeci cykl starań.
Mam nadzieję, że Tobie uda się zajść szybciej niż mi :)

Podpowiem, że warto kupić testy owu (kosztują grosze jak się zamawia z netu)
w pierwszym cyklu, by się nie zdziwić jak ja, że nie mam owulacji w 14 dni, tylko w 20stym ;P

Dziękuję za miłe powitanie na forum. Badanie jakie zrobiłam, to była toksplazmoza, różyczka, żółtaczka, cytomegalia, chlamydia, TSH, FSH i anty-TPO, no i oczywiście podstawowe badania krwi i moczu.
Ponieważ dość krótko brałam pigułki (najpierw Yaz, później Qlaira) - trochę ponad rok, to liczę na to, że cykl będzie w porządku albo że, w razie czego, szybko wróci do normy. Z doświadczenia swojego wiem, że po odstawianiu pigułek cykl był taki jak przed, więc tym bardziej na to liczę:)
Dziewczyny, podpowiedzcie jak wstawić suwaczek do profilu:nerd:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No trochę to kosztowało, bo była to kwota ok. 350zł, ale doszłam do wniosku, że w moim wieku (wiem, wiem jak to zabrzmiało) trzeba dołożyć wszelkich starań, żeby mieć pewność, że się zrobiło wszystko, żeby było OK :)

reklama
No Kwiatuszku to faktycznie tłum ludzi! Ehhh
Magda jak Ty się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję, że wszystko idzie w dobrym kierunku!
Co się dzieje z Sat?
A Pyscek co porabia?
Aventura witamy! I życzę owocnych starań!

Do góry