reklama
A
aventuraorama
Gość
Dzień dobry, a raczej dobry wieczór. Jestem tutaj świeżynką, tak samo jak świeżynką w staraniu o dziecko
2 m-ce temu wyszłam za mąż i przyszła pora na odstwienie pigułek i postaranie się o dzidziusia. Tym bardziej, że wiek już mam odpowiedni - 34 lata, więc zegar tyka... Zrobiłam potrzebne badania i wszystko jest OK. Dziś jest 2 dc i póki co krwawienie z odstawienia i ciekawa jestem, czy normalna miesiączka pojawi się w ciągu 28 dni, tak jak to było przed tabsami. Miło by było
Od blisko 3 m-cy biorę kwas foliowy, zdrowo się odżywiam, nie palę,a alkohol w małych ilościach piję okazyjnie, więc mam nadzieję i liczę na to, że wszystko pójdzie dobrze i niebawem będę się mogła pochwalić dwoma kreskami na teście, czego i sobie i Wam życzę.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
karola1986-21
Dream it. Wish it. Do it.
Aventura hej, witaj! 3mam kciuki za Ciebie, mnie nadal cykl się nie uregulował po odstawieniu tabsów anty no ale mam nadzieję, że w Twoim przypadku będzie inaczej i zaskoczycie za pierwszym razem! 
AniolekBB
Fanka BB :)
Aventura witam
i życzę powodzenia w starankach
Ja też zamierzam zacząć brać kwas foliowy od nowego roku a staranka zaczynamy od marca
.... Własnie dziewczyny jakie badania zrobić zanim zacznę się starać??
Ja też zamierzam zacząć brać kwas foliowy od nowego roku a staranka zaczynamy od marca
vinverde
witam Aventura i AniołkaBB 
ja robiłam w zeszłym tygodniu i jakiś taki podstawowy standard:
mofrologia +mocz
dodatkowo glukoza i cholesterol
+ TSH
Aventura
Ja mam 32 lata i we wrześniu odstawiłam pigułki.Także to mój trzeci cykl starań.
Mam nadzieję, że Tobie uda się zajść szybciej niż mi
Podpowiem, że warto kupić testy owu (kosztują grosze jak się zamawia z netu)
w pierwszym cyklu, by się nie zdziwić jak ja, że nie mam owulacji w 14 dni, tylko w 20stym ;P
ja robiłam w zeszłym tygodniu i jakiś taki podstawowy standard:
mofrologia +mocz
dodatkowo glukoza i cholesterol
+ TSH
Aventura
Ja mam 32 lata i we wrześniu odstawiłam pigułki.Także to mój trzeci cykl starań.
Mam nadzieję, że Tobie uda się zajść szybciej niż mi
Podpowiem, że warto kupić testy owu (kosztują grosze jak się zamawia z netu)
w pierwszym cyklu, by się nie zdziwić jak ja, że nie mam owulacji w 14 dni, tylko w 20stym ;P
A
aventuraorama
Gość
Dziękuję za miłe powitanie na forum. Badanie jakie zrobiłam, to była toksplazmoza, różyczka, żółtaczka, cytomegalia, chlamydia, TSH, FSH i anty-TPO, no i oczywiście podstawowe badania krwi i moczu.
Ponieważ dość krótko brałam pigułki (najpierw Yaz, później Qlaira) - trochę ponad rok, to liczę na to, że cykl będzie w porządku albo że, w razie czego, szybko wróci do normy. Z doświadczenia swojego wiem, że po odstawianiu pigułek cykl był taki jak przed, więc tym bardziej na to liczę
Dziewczyny, podpowiedzcie jak wstawić suwaczek do profilu
Ponieważ dość krótko brałam pigułki (najpierw Yaz, później Qlaira) - trochę ponad rok, to liczę na to, że cykl będzie w porządku albo że, w razie czego, szybko wróci do normy. Z doświadczenia swojego wiem, że po odstawianiu pigułek cykl był taki jak przed, więc tym bardziej na to liczę
Dziewczyny, podpowiedzcie jak wstawić suwaczek do profilu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
AniolekBB
Ło matko ile tych badań - a możesz podać przybliżony koszt??
A
aventuraorama
Gość
No trochę to kosztowało, bo była to kwota ok. 350zł, ale doszłam do wniosku, że w moim wieku (wiem, wiem jak to zabrzmiało) trzeba dołożyć wszelkich starań, żeby mieć pewność, że się zrobiło wszystko, żeby było OK 
kwiatuszekq20
tak panstwowe stanowisko ,była lista obecnosci po tym widzialam ile było osob a kilka juz wyszło jak zobaczyło ile jest ludzi
reklama
martuska507
No Kwiatuszku to faktycznie tłum ludzi! Ehhh
Magda jak Ty się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję, że wszystko idzie w dobrym kierunku!
Co się dzieje z Sat?
A Pyscek co porabia?
Aventura witamy! I życzę owocnych starań!
Magda jak Ty się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję, że wszystko idzie w dobrym kierunku!
Co się dzieje z Sat?
A Pyscek co porabia?
Aventura witamy! I życzę owocnych starań!
Podziel się: