Wiesz Myszko, zaskoczyłaś mnie swoim podejściem do tematu przybierania na wadze noworodka.
Oczywiście nikt nikomu nie miał za złe i w życiu nie pomyślałabym że chcę Danusię wystraszyć (jak to określiłaś).
Większość poradników (i nie tylko) podaje że w pierwszym miesiącu noworodek powinien przybrać od 500 do 1000g. OD 500 ! To są tylko orientacyjne normy, a wiadomo że jedno dziecko przybiera inaczej od drugiego, co przykładem jest choćby moja Lidia, która przekroczyła nieco próg i przybyła więcej aniżeli powinna. Aczkolwiek pokarmem z piersi nie da się dziecka "przetuczyć". Czy dziecko jest prawidłowo odżywiane wskazuje na to jeszcze wiele innych czynników....
Poza tym jeśli chodzi o Danusię i tak chwała jej za to że codziennie odciąga pokarm dla swojej kruszyny i robi wszystko by miała najcenniejsze wartości, naprawdę podziwiam ją za to.
Sądzę że ona również nie myśli że miałam złe intencje w związku z tym co napisałam. Niech może sama się wypowie.
A ty Myszko , no cóż- teraz to muszę wyrazić, bo niestety przeginasz- chwilami zachowujesz się jakbyś pozjadała wszystkie rozumy. Wystopuj czasem i odpuść, co??
A tak poza tym - dziewczyny, macie piękne brzuszki, aż miło popatrzeć, naprawdę....