• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Marta-l glut a może czop śluzowy?
Ja nie byłam spuchnięta całą ciążę, dopiero na jakiś tydzień przed porodem spuchły mi nogi, i to do tego stopnia, że 3 dni przed porodem jak byłam na weselu i miałam szpilki to wystawały mi takie baleroniki z butów :-D
Dłonie mi cierpły na długo przed porodem, a pod koniec w trzech palcach nie miałam czucia, byłam nawet u neurologa bo się wystraszyłam.
To normalne, ciało zbiera płyny na zapas szykuje się do porodu, więc może wszystko puchnąć, a jak puchnie to krew gorzej przepływa i może cierpnąć.
Nanu przeczytaj całe i przestań się denerwować ;-)
Ruchy płodu - Mamopedia

reklama
Dzieki danutaski! Kochana jestes...
Ja wiem ze jeszcze mam czas na ruchy ale czasami w chwilach zwatpienia mam wrazenie ze na majowkach wszystkie juz obkopane tylko ja jeszcze nie:(
W sumie dobrze ze ta wizyta w czw bo juz zaczynam zmyslac i swirowac,wrr...
Mam nadzieje tylko ze wszystkie pomiary beda ok...

Nanu nie dziwię się Tobie bo też bym świrowała, jakbym czytała że inne już czują a ja nie. Dlatego ja nie wchodziłam wcale na swój miesiąc, bo nie chciałam się porównywać aby nie dostać bzika. U każdego jest wszystko indywidualnie i skoro tak piszą że zależy od wód płodowych i od łożyska itd to widocznie tak się zdarza, no i myślę że przydarza się właśnie Tobie. Gdyby tak nie miało prawa być, to by o tym nie pisali że się zdarza więc wyluzuj, przywitaj w spokoju nowy rok, a zanim się obejrzysz będzie czwartek i badanie na którym zobaczysz że wszystko ok. Tak jak pisałam, w dzień swoich urodzin zadam Ci pytanie o ruchy no i zobaczymy co mi odpowiesz :-p
Aha no i nie wiem co tam dziewczyny piszą, ale jak na moje "obkopanym" w 20 tygodniu raczej jeszcze się nie jest, moze co niektóe Kobiety wyolbrzymiają? Wiesz jak to czasami ludzie się zachowują, ściganie się kto ma lepiej i więcej! A tak naprawdę, w pierwszych tygodniach ruchy są bardzo delikatne, jak dla mnie ledwo wyczuwalne i nie występują na okrągło i codziennie, myślę że dużo dziewczyn które przeszły już początki ruchów, mogą potwierdzić to co napisałam.

Ostatnia edycja:
Pewnie tak jest:)
Mi wogole smiesznie sie pisze i czeka na cos,czego sie nie zna:)
W sumie nie wiem czego sie do konca spodziewacc,pisza roznie,ze motylki,ze babelki,ze pukanie,ze rybki.....
Jak widac kazdy czuje po swojemu:)
Ale prawda jest ze mam po stracie strach nie omija do konca... raz jest lepiej raz gorzej,ale gdzies tam watpliwosci sie klebia w glowie...
Mnie sie wydawalo ze jak pierwsze genetyczne przejde to juz bede spokojna a tu prosze,nie ma tak lekko:) mamy przeciez kolejne pomiary:P
Coz no,dobrze ze mnie ten strach dopada dopiero 2-3 dni przed wizyta,w pozostaly czas jest spokojniej:)

Witajcie,
gratuluję nowych ciężarnych :-)
Danutaski, odezwę się jutro bo teraz szykujemy się powoli do znajomych na domówkę, którzy też mają malutkiego szkraba.
Ogólnie co do Hippa- mogę Ci tylko tyle powiedzieć że ja stosowałam go przy pierwszym dziecku i bardzo sobie chwaliłam. Najpierw dostałam kilka próbek w szpitalu, potem kupowałam dość długo w drogerii. Nie jest może tani, ale bardzo dobrze natłuszcza i nawilża, poza tym bardzo przyjemnie pachnie. Żadnych uczuleń i wysypek po nim nie było.
Buziaki
Szczęśliwego Nowego 2013 Roku!

Cześć

ja tylko na momencik tu wpadam bo zaraz się szykuję i po południu jedziemy z Moim na imprezkę do mojego brata i jego żonki.

Życzę Wam wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku .
Żeby się spełniły wszystkie Wasze marzenia,żeby każda z nas została szczęśliwą mamą i żeby to był najlepszy rok w Waszym Życiu
:yes::tak::-D

Marta ja byłam spuchnięta w ostatnich tygodniach. Zresztą te ostatki b. źle znosiłam.

Nanu u mnie nie ma mydlarni - taka metropolia. Będę musiała przy okazji popatrzeć w Poznaniu.
A co do ruchów to spokojnie. Jak poczujesz pierwsze, to się pewnie zorientujesz, że czułaś już wcześniej delikatniejsze, tylko się nie zorientowałaś.

​Dużo szczęścia w Nowym Roku!!!

myślę że dużo dziewczyn które przeszły już początki ruchów, mogą potwierdzić to co napisałam.

potwierdzam w 100%. Ja pierwsze ruchy poczułam dopiero koło 20 tygodnia i były to delikatne smyrnięcia- bardzo nieregularne. Musiałam się bardzo skupiać żeby cokolwiek poczuć. Nanu spokojnie, masz jeszcze czas tym bardziej że łożysko na przedniej ścianie.No i niestety my kobiety w rozmiarze większym niż 34 też później odczuwamy ruchy przez warstewkę tłuszczyku tu i ówdzie.

Marta-l glut a może czop śluzowy?
Ja nie byłam spuchnięta całą ciążę, dopiero na jakiś tydzień przed porodem spuchły mi nogi, i to do tego stopnia, że 3 dni przed porodem jak byłam na weselu i miałam szpilki to wystawały mi takie baleroniki z butów :-D

Danutaski nie wiem czy to czop-miałam już tak jakieś 3 tygodnie temu i potem minęło. Ginka powiedziała, że może nadżerka produkować taki śluz a może też szyjka skracając się wypychać. Człowiek rodzi pierwszy raz i sam nie wie czy to, co widzi to zwykły glut czy może czop.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry