• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Wrocilam z zakupow, dla malego kupilam dwa kocyki, 3 sliniaki, ta torbe na butelke (taniej niz w sieci) po butelki pojade moze jutro. Tomaszowi kupilam buty (moglam wziac od razu, bo wzial te co sie im przygladalam) no i eM mi sernika rozmraza :-)
Jeszcze jutro wejde i jednak wezme dwuwarstwowy koc, bo w kwietniu moze byc roznie;-)

Suana u mnie ta butelka kosztuje 29,90 wiec wychodzi jakos okolo 120, a nie 160 jak na allegro. Jak przejde na mm to juz pewnie maly bedzie pochlanial te 170ml to wtedy moze kupie. Jak Danutaski zauwazyla niepelna moze miec rozne temperatury, o kupic i studzic to sie mija z celem. Choc jak na calodniowy wypad to bardzo przydatna...musze to jeszcze dokladnie przemyslec;-) i dotknac:-D

Kicia u nas w szpitalu te gatki siatkowe normalnie w lazienkach sa jak i podklady, moze u was tez sa na wyposazeniu?

Kupowalyscie pampersy 1 czy 2? Na poczatek? Bo zgluplam...

Danutaski wlasnie w takiej pozycji moj Tomaszek wygladal na psa i glowa walil o szczebelki:-D, nie bylo oznak, ze go to boli ale widok kiwaka do lez doprowadzal...i gdzie pies polazl tam przepelzal krecac sie w jedna strone :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Danutaski ależ ta Twoja Ninka jest słodka!!!!! Taka do schrupania!!!! Pewnie, że każde dziecko ma inne upodobania i każdemu spodoba się inna karuzelka, dla mojej Wiki była za mało widoczna. Ogólnie noworodki wyraźnie widzą tylko intensywne kontrasty (jak biel i czerń, pastele na ciemnym tle) i oczywiście nie widzą dali. Więc pewnie zależy to od dziecka, ostrości jego widzenia a może dziecko bardziej spogląda w miejsce skąd dochodzi jakiś dźwięk niż tak naprawde są jakieś zabawki. To jest trudne do ocenienia jaką karuzelkę kupić i tak sobie myśle, że wszystko zależy od naszego gustu i tego, że nasz pomysł zostanie "doceniony" przez nasze dziecie :)

Gatto dzięki Bogu, że dzieciątko ma szanse na normalną rodzinę!!!

Iza tak to jest z tymi weselami, ja w zeszłym roku miałam zaproszenia dwa a jakoś ochota na zabawę wtedy mi już przeszła, a w tym roku na jedno, ale daleko i napewno już nie będę w dwupaku, więc zobaczymy!

Mysia to zakupy udane!!! Super!!! Ja jeszcze się staram wstrzymać ale strasznie mnie korci aby chociaż jakieś drobiazgi pokupować :)

Wika ja zaczelam wczesnie, bo na raz to za duzo a znow czekac do feralnego 29 to bez sensu...co ma byc to bedzie zakupy tego nie zmienia;-) a daja tyle radosci. Musze pilnowac endorfin, bo seksu w tej ciazy to zaznalam raz:-(

Karo to moze, to latanie za autkiem sobie odpusc. Powinnas wiecej lezec i brac magnez zeby szyjke podchodowac chociaz do 3-3,5cm.

Ostatnia edycja:
Myszko nie ma tak dobrze, gaci nie ma i podpach tez nie, trza se samemu kupic. I nie ma zadnego feralnego 29!!!!!!! Wszystko pojdzie jak po masle!! Zobaczysz!!!!!

Danutaski Nina jest boska!!!!

Aaaaa Myszko pampery na poczatek polecaja Pamper New born czyli 1-ki:tak:

hehe to Myszko uważaj! dawkuj te zakupy:)

danutaski - Ninka boska!!! jak patrzę na te zdjęcia maleństw to aż mi się mordka cieszy:D

karo - cieszę się że na wizycie wszystko ok:)

ja po pracy wszamałam z S obiadek, a potem leżeliśmy do teraz.... Wstałam,zajrzałam do Was i zaraz chyba spadam do łóżka - takie dziwne kłucia/nie kłucia dziś czuję w dole brzucha... może więzadła - nie wiem...

danutaski ale Ninka boska, same oooohyy i ahhhyy :-)

myszko ale się obłowiłaś, aż zazdroszczę takich zakupów. Też jestem zdania, żeby troszkę wcześnie zacząć sobie kupować, bo później to nagle kupa kasy do wydania i sił już na tyle brak. a 29 teraz będzie dla Ciebie szczęśliwy i przelecie zanim się obejrzysz :)

Wikama a ja akurat na te baaardzo mam ochotę iśc, bo fajni ludzie :) no ale coż zrobić, w maju się wybierzemy, jedno nam odpada bo do Czech jechać nie będę z takim bandziorem :P jak będę w 37 tc to mamy kolejne, jak będę się dobrze czuła to może też pójdziemy, oczywiście razem ze spakowaną w razie czego torbą do szpitala :-p

Tak Myszka mas racje powinnam odpuscic ale niechcialam szwagra samego zostwic i w sumie tylko musialam z nim jezdzic bo niezna sie u nas tutaj a tak to siedzialam w aucie.Magnez biore i duzo wypoczywam,gin mowil ze dobrze bo jak narazie sie nieskraca tak jak ostatnio zaraz o 1cm naraz,ale trzeba uwazac.
Ja tez kupilam pampersy 1-ki na poczatek ale 2-ki tez kupilam bo byly w promocji.
Tez mam juz duzo rzeczy dla malej,duzo dostalam od siostr,materacyk kupilam,posciel.Rowniez uwazam co ma byc to bedzie.Wszystko w rekach Boga!
Danutaski Ninka jest przeslodka!

Kupie wiec 1 i 2;-) jedynek w paczce jest tylko 27szt, w dwojkach juz sa 48szt, a roznica cenowa 2 euro...no i gdzies czytalam, ze jak dziec ma dluzsze nozki to lepsze beda 2...
Te 2 z pampersa tez sa new born;-) no i pamietam, ze Tomaszowi od poczatku kladlam dodatkowo tetrowa zeby bioderka ladnie sie uksztaltowaly...wygladal jak zaba, ale problemu z biodrami nie mial;-)
Fajnie, ze wladze tak szybko wydadza decyzje o adopcji tego malucha ma ogromne szanse na normalna kochajaca rodzine...a ze sprawa glosna to pewnie szybko znajda sie chetni oby odpowiedzialni rodzice:-)

Karo a jaka dawke masz dzienna magnezu? Na siedzaco tez jest ucisk na szyjke;-) mniejszy ale jednak.

Z zakupow na ten miesiac to jeszcze butelki i jak dorwe przybory kosmetyczne w jednym etui to wezme;-) i strylizator. Na nastepny miesiac juz bedziemy brac lozeczko ze dwa dodatkowe komplety poscielowe (2 juz mam) karuzelke, przescieradla i ceratki i tetre.
W marcu wozek i w kwietniu szafe i wanienke. No i gotowe ;-)

Ostatnia edycja:
Hej!
Nie udalo mi sie dzisiaj skontaktowac z lekarzem. Rano mial wylaczony telefon a potem nie mialam czasu dzwonic. Pozniej wieczorem jak probowalam to nie odbieram. Zobacze jutro co bedzie dalej. Dzisiaj w pracy to byla masakra. Podpaska maxi starczala mi na niecale pol godziny. Teraz jest troche lepiej. Zobaczymy jak bedzie w nocy.

Danutaski jaka Ninka sliczna i jaka juz duza!!!

reklama
Karo oczywiście gratuluje, że z dzidzią wszystko ok i że szyjka mniej się skraca! Ale Mycha ma racje, musisz poleżeć... Jak zrobisz jeszcze jakiś wypad to dowiemy się gdzie mieszkasz i dopadnie Cię gang ciężarnych i przywiąże do łóżka :)

MDziewuszki ja bardzo bym chciała coś pokupować ale paraliżuje mnie strach... Tak ostatnio sobie myślałam, że jak wszystko będzie ok to coś już Maluchowi pokupuje a tu wyszła ta toxo! Jakoś nie jest mi dane za dużo radości jak na razie. Za 1,5 tyg mam powtorkè badań w zakaźnym, zobaczymy co wyjdzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry