MartOocha ja leżę niecały tydzień a już mnie nosi

mam nadzieję że nie będę musiała dłużej leżeć. W sobotę idę do Pani endokrynolog-ginekolog, ciekawa jestem czy mi zrobi USG, będzie to mój 5 tydzień + 5 dzień, 26 dni od owulacji, jestem ciekawa czy będzie widać serduszko na USG, podobno zaczyna bić w okolicy 21-24 dnia od poczęcia.
Lopop przykre, może to faktycznie jakaś blokada?
Wiesz może czy masz przodo- czy tyłozgięcie macicy? Bo wtedy zaleca się inne pozycje aby ułatwić drogę plemniczkom.
Kochająca_mama30 życzę jak najwięcej dobrego samopoczucia. Nie wiedziałam że tak się robi po odstawieniu duphastonu.
Karo01 trzymam mocno &&&&, zobaczysz, hcg nie będzie już ciążowe !! I dobry humorek trochę wróci

. Taka nasza uroda, że niektórym spada szybciej innym wolniej. Ważne że spada a teraz to już wyniki na pewno będą dobre !!
Doczekasz się też swoich dwóch kreseczek i będziesz jeszcze nam tu skarżyć się na dolegliwości ciążowe ;-) i będziesz także kupowała słodkie malutkie ciuszki dla swojego bobaska
Myszka2829 to Twój syn to odważny jak takiego zimna się nie boi

u mnie rano było -14, ale bez śniegu, sam mróz, zbankrutuję na ogrzewaniu jak tak dalej będzie

.
Ja także lubiłam przesypiać @, wtedy mi "przechodziło" trochę to samopoczucie, sen dobry na wszystko;-). Niedługo Twoja @ się skończy i co wtedy? Owulacja...
Kaso82 czasami jak są jakieś stany zapalnie to wychodzi grupa trzecia. Ale wtedy wystarczy wziąć kilka dni tabletki dopochwowe i przechodzi ;-) więc jak coś jest nie tak, to lepiej podleczyć teraz. Nie martw się na zapas.
Mgielka2008 jak kupisz te testy owu z Allegro, pamiętaj tylko że mogą wyjść pozytywne (czyli taka sama kreska lub ciemniejsza) kilka dni pod rząd, dlatego że są czułe. Zobacz na mój wykres, ja miałam testy z apteki o czułości 40 a i tak 3 dni pod rząd wyszły mi pozytywne. Pamiętaj także, że same pozytywne testy owu nie dadzą Ci gwarancji że owu była. Testy te działają w ten sposób, że wykrywają w moczy stężenie LH. Przed owulacją, organizm wysyła zwiększoną ilość (pik) LH, po to aby uwolnić dojrzałą komórkę jajową. Pomimo wystąpienia piku LH, do owulacji może nie dojść jeżeli jajeczko nie będzie dojrzałe. Dopiero sprawdzenie czy temperatura rośnie po pozytywnym teście, daje informację że owu wystąpiła. Temperatura rośnie przez progesteron, który jest wytwarzany po owulacji. Tak jak to widać np. na moim wykresie, jeden dzień miałam pozytywny test owu, ale skok nie nastąpił, dlatego robiłam w następnych dniach kolejne testy, aby sprawdzić co się dzieje. Eh, mam nadzieję że się za bardzo nie mądruję, jeżeli tak to przepraszam, staram się tylko podzielić swoimi obserwacjami.
Kruszka teraz będę cały czas myśleć o Tobie!! i trzymam kciukasy z całych sił !!!! 16 dni to już coś :-)