• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
nie wiem ja tam sie do przedmiotow nieprzywiazuje;-), jest to jest a jak nie ma to nie ma i juz:-).
Co innego ludzie i zwierzaki...

Normalnie nie wiem co ze soba zrobic... Jak ja nie lubie takich dni.

Nanu dokladnie tak zrobilam...poszlam spac;-)
Dzis ide do ginka, bo cos mnie skora swedzi...a w sieci mozna cuda wynalezc, wiec ide a niech sprawdzi. Normalnie dlonie i lydki to juz az mnie bola od drapania. Nie jestem alergiczka i nie zmienialam ani proszku ani plynu, nic nowego nie ma.

Fuma_foch jak zaczęłam brać leki to też się na początku źle czułam, to szybko przejdzie. W pierwszym cyklu brania tabletek też miałam spóźnioną owu o ok tydzień i zaszłam w ciążę :-)
Myszko a nie masz czasem suchej skóry? Mi się tak zdarzało, gdy się wystarczająco nie balsamowałam, szczególnie po wyjściu z wanny odczuwałam swędzenie - suchość skóry. Nałożenie dużej ilości balsamu wszystko uspokoiło, a potem pilnowałam aby się regularnie smarować.
MartOocha mam nadzieję że wszystko ok i życzę udanej konsultacji z lekarzem, no i oczywiście GRATULUJĘ !!!! Bo nie pamiętam czy to zrobiłam wcześniej.

Ciekawe jak długo będę miała czas Was czytać, oby jak najdłużej. Coś się ważnego działo? Gatto za 3 dni będzie "rozpakowana" tak?

Danutaski najbardziej mi dokucza prawa noga i prawa reka, na prawej nodze mam potwornego zylaka ktory sie caly czas powieksza i pewnie to powoduje to cholerne swedzenie...bo wciaz widze nowe zyly popekane. Prawa dlon zaczela mi sie suszyc po wenflonie i od wtedy swedzi jak cholera.
I tak po wizycie na ip, musze isc do gina to mu o tym powiem. Niby nic a moze byc sporo problemow, wiec niech lepiej je wyklucza;-) bede spokojniesza.
Zauwazylam, ze maly jest aktywny codziennie okolo 6:00, po poludniu i wieczorkiem kolo 21:00...ciekawe czy mu te godz zostana:-) moglyby;-)

Tak Kitka ma cc 15-tego, i z tego co podejrzalam na 30-tkach boi sie jej.
Ze mna na sali lezala babka po cc, wziela 2xkroplowki przeciwbolowe a pod wieczor polozne pierwszy raz jej pomagaly siadac, rano juz powoli pomagano jej wstac i zrobic po kroczku...i ona byla po jakims krwotoku, bo miala operacje wczesniej na brzuch i cos tam puscilo. Ogolnie glupi babsztyl byl jej maz wezwal pogotowie jak zobaczyl ze krwawi, bo wg niej bole brzucha w 30tc to normalne bylo...dziwne te baby tu strasznie. Do dziecka tez sie nie wybierala, a gdyby chciala zawiezliby ja z lozkiem...

Ostatnia edycja:
Hej babolki

Myszko mnie tez swedzialo, ale po balsamie zazwyczaj przechodzilo....mnie robili tez te badania sgot czy jak to tam sie nazywa na obecnosc enzymow watrobowych chyba. Zawsze to mialam w normie wiec sie nie przejmowalam, ale chyba Aniunnia z CPP miala z tym zwiazana jakas chorobe i musieli rozwiazywac ciaze, ale doczekala do bezpiecznego terminu.

U nas teoretycznie po cc po 6 godzinach pomagaja ci wstac i isc sie umyc:tak: jak nie ma zadnych przeciwskazan.

Kitus ta choroba to cholestazy i jest cholernie podstepna, wiem dlatego zanim doczekam do dzialan balsamow zrobie badania...nie zaszkodza, a wczesnie wykryte daje szanse na doczekanie do bezpiecznego terminu.

Musze z kotem biegiem do lekarza biedna zyga i sie meczy;-( dzwonilam po eM i juz jedzie do domu.

Dzień dobry;
swędzenie skóry na które nie przechodzi po balsamach to może być objaw cholestazy chyba i zawsze lepiej sprawdzić.

CC nie jest taka straszna wcale.

Martoocha &&&&& za wizytę.

reklama
Moze tez byc zatrucie ciazowe, ale w polaczeniu z wysokim cisnieniem i puchnieciem.
Nie mozna bagatelizowac zadnych sygnalow, choc czasem wydaja sie blache i nie zwiazane z naszym stanem.
Nawet gdyby nas mieli pokazywac w "nie do wiary" to warto sprawdzac;-)

Ogolnie po weterynarzu mlody pojedzie z kotem do domu a my do ginka pojedziemy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry