• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Marta zeby pobudzic laktacje trzeba regularnie co 3h sciagac w nocy tez i pic duzo plynow. Tak mowila polozna do tej kobitki co miala cc w 30tc, ale jej zapal do wszystkiego z dzieckiem zwiazanego byl "imponujacy"... W nocy nawet raz nie uzyla laktatora, a w dzien jak polozna przychodzila lub maz jej przypomnial...biedny byl az mi go szkoda bylo.

Myszko wiem, że tak trzeba i to robię. W komórce mam nastawione alarmy co 3 godziny i ściągam regularnie. Pije bardzo dużo, czasem aż czuję jak mi ta woda w żołądku ,,chlupie''. Herbatka wspomagająca laktację to mi już uszami wychodzi.

Ja też w ciąży wszystko jadłam ale po porodzie troszkę się bałam. Nie chciałam by za chwilę mamy przyjemności mały miał się męczyć. Teraz na coraz więcej sobie pozwalam, tym bardziej że WOjtek tego pokarmu dostaje maleńkie ilości.

reklama
Gatto również życzę Tobie szybko, sprawnie i bez komplikacji przeprowadzonej operacji! Życzę cudownych pierwszych chwil z Cristiną i abyś nie odczuwała mocno dolegliwości! Trzymam kciuki i czekam na wieści!!! :*

Martoocha gratuluje!!! Bardzo się cieszę, że wszystko idzie pomyślnie! Musisz teraz dać się ponieść uczuciu euforii i robić dla siebie wiele przyjemnych rzeczy!

Dziewczynki cały czas Was czytam, ale ostatnio mam bardzo dużo na głowie i zupełnie nie mam kiedy napisać choć kilka zdań. Gratuluje dobrych wiadomości na wizytach. I mam nadzieje, że Walentynki będą owocne dla staraczek :)!

Ja jutro wizytuje, musimy sprawdzić szyjkę, ze względu na ból w podbrzuszu oraz łożysko przodujące. Według doktorki mam teraz jeszcze kilka tygodni by spokojnie zrobić wyprawkę, by później leżeć z tyłkiem w domku, więc staram się wszystko ogarnąć. Również remont nadchodzący mam na głowie no i Wiki wróciła do szkoły więc pakowanie, szykowanie, wieczorem czytanie itd. Poza tym moja mama trafiła do szpitala, choć już wszystko jest dobrze to miałam trochę zmartwień bo daleko od niej mieszkam a dogadać się z ojczymem przez telefon co ma jej zawieźć i z kim pogadać do łatwych nie należy. No ale powolutku wychodzę na prostą!

Buziaki :*

Marta a Wojtus sie przelamal do ciagniecia cyca czy nadal leci na leniwca? Bo jednak dziec najlepiej pobudza gruczoly, laktator to jak dojarka;-)

Wikama dobrze, ze sie odezwalas:*
Duzo zdrowka dla mamy no i nie przemeczaj sie. Z ta wyprawka to i z lozka da rade ogarnac temat, poza wozkiem bo to jednak trzeba pomacac.
Kciuki za szyjke i zapytaj o magnez ja biore od 18tc, rewelacja na skracanie;-) no i jak dotad nie mialam ani jednego skurczu lydek, a przy Tomku to wylam z bolu jak juz mnie dopadl...czasem po kilka razy w ciagu nocy.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny slyszalyscie cos o tych nianiach:http://allegro.pl/angelcare-ac401-monitor-niania-jedna-plytka-i3005749138.html.Ja poczytalam duzo na stronach niemieckich i maja super opinie.Wlasnie jesli chodzi o monitoring oddechu.Wiem moze przesadzam jak duzo osob mowi ale jakos boje sie tej smierci lozeczkowej
Martoocha betka super.Oby tak dalej!!!!!!!!!!!
Wikama dobrze ze sie odezwalas.Kciuki za jutrzejsza wizyte&&&&&&&&&&&
Gatto jeszcze niedawno odliczylysmy 10dni a to juz jutro.Masakra jak ten czas leci.Zazdroszcze ci ze juz jutro zobaczysz Gattinke.Czekamy na ta mala krolewne&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ja lece spac.M musze krotko po 5 zawiesc do pracy,potem przed poludniem wybieram sie do kolezanki na henne.Troche znowu trzeba sie doprowadzic do porzadku.Milych snow dziewczyny

Karo co prawda link mi sie nie otwiera, ale wiem o co chodzi. Moja przyjaciolka miala i bylo super do momentu kiedy mala zaczela sie sama przesuwac, wtedy alarm wyl co chwile bo juz jej nie lapal. Ale przez pierwsze kilkanascie dni, moze tygodni byla bardzo zadowolona:tak:

No u mnie z tego wzgledu odpadaja ochraniacze, poduszka i kolderka. Jak maly sobie siniaczka o szczebelek nabije to nic mu nie bedzie, za ktoryms razem wylapie dystans;-)
A jakby mi to zaczelo wyc to w drodze do lozeczka jeszcze bym zawalu dostala...

Zapominajko no i po co Kitke stresujesz?? Gadzino:-P

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry