• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Cześć Dziewczyny,

Chyba wpadam w paranoję... śniło mi się dzisiaj, że robiłam bHCG i wynik był 205... jak bardzo bym chciała, żeby ten sen był proroczy i żeby @ nie przyszła za kilka dni...
Wmawiam sobie, że nie mogę tak obsesyjnie o tym mysleć, bo nie dość, że zwariuję, to jeszcze efekt będzie odwrotny - no i jak odpieram od siebie te mysli podczas dnia, to nachodzi mnie nawet przez sen :-(.
W poniedziałek byłam na wizycie u gin - dostałam skierowania na krew - wszystkie standardowe (HCV, toksoplazmozy, cytomegalie, itp) i jeszcze progesteron i PRL (cokolwiek to jest). Myślałam, że gin da mi skierowanie na jeszcze jakieś inne badania ale powiedział, że dopiero po 2-3 poronieniach kierują na kariotypy, itp. Bez sensu... :-(

reklama
Marcela - PRL to prolaktyna (przysadka mózgowa go wydziela), dobrze,że dostałaś. Często przez problem z prolaktyną są poronienia. Ja robiłam ostatnio z obciążeniem (sugeruje mocny stres etc) wzrosło mi 23 razy zamiast 5 :/ Łykam tabsy z tej okazji. Jeśli wyjdzie z PRL coś nie tak,to zacznij badać tarczycę, u mnie się okazało wczoraj,że mam lekką niedoczynność i TSH za wysokie jak na starania o bobo.

Prl to pewnie prolaktyna- badanie w 4-5dc, progesteron w w 25dc, reszta obojetnie kiedy.
Dobre badania dal, wiekszosc nawet tego nie chce dawac po pierwszej stracie.
Marcela nie mysl tak intensywnie nad tym, poszukaj sobie zajecia...moze jakis kurs, fitnes albo jogging?

Izka Kaso i Marta pochloniete maluchami;-) to nie maja czasu na internet.

Witam dziewczynki
my dalej w dwupaku.Nieodzywalam sie wczoraj bo mialam jakis zly dzien.Od samego rana zle sie czulam,brzuch twardy,i lekkie ciagniecie w dole brzucha.Wzielam popoludniu nospe i zasnelam.Dzisiaj troche lepiej ale brzuch nadal troche twardy,ide zaraz pod prysznic i jak nadal bedzie brzuch twardy to jak maz przyjedzie z pracy,bo wzial mi dzisiaj samochod bo bylo u nas o 5.30 -11stopni,to przejade sie do gin i niech zobaczy co i jak.Wizyte mam na piatek dopiero,bede musiala napewno troche czekac jesli dzisiaj pojade
Gatto to udanej wizyty u fryzjera,napewno zaraz ci sie humorek poprawi.Za mezusa i tesciowa kciuki&&&&&&&&Gattinka napewno troche pomylila dzien z noca,ale napewno za pare dni sie znowu unormuje
Martoocha ja od chyba 8tyg musialam chodzic w spodniach ciazowach do pracy i ja widzialam bardzo moj brzuch a inni w pracy nawet niezauwazyli.Dopiero chyba tak w 16,17 ze ktos cos zauwazyl
Myszka kciuki za hemoroidki,masc napewno pomoze i bedzie lepiej
Marcela tak jak dziewczyny musisz troche odpuscic bo dokladnie to co przezywasz w dzien odbija sie w twoich snach i tylko sie meczysz.Ale kciuki trzymamy&&&&&&&&&&&

Marcela - PRL to prolaktyna (przysadka mózgowa go wydziela), dobrze,że dostałaś. Często przez problem z prolaktyną są poronienia. Ja robiłam ostatnio z obciążeniem (sugeruje mocny stres etc) wzrosło mi 23 razy zamiast 5 :/ Łykam tabsy z tej okazji. Jeśli wyjdzie z PRL coś nie tak,to zacznij badać tarczycę, u mnie się okazało wczoraj,że mam lekką niedoczynność i TSH za wysokie jak na starania o bobo.

Tarczycę już badam regularnie, bo mam małe Hashimoto - TSH mam 1,78 ale przeciwciała TPO i TG przekraczają mi normę ok 5 razy, więc na stałe przyjmuję Euthyrox. Może coś faktycznie z tą prolaktyną jest nie tak - no nic - zobaczymy. Badania mam zrobić ok 20 dc, więc jeszcze musze poczekać. Na razie za kilka dni czeka mnie @.
Dzięki za pomoc :-)

reklama
Nie denerwujcie się na mnie proszę, ale mam od wczoraj małego stracha..
Tak jak od 3 tygodni codziennie praktycznie wymiotowałam i miałam silne nudności..to teraz od wczoraj jest praktycznie bez nudności:-(. Wczoraj tylko z rana troszeczkę muliło...a dziś już nic..
Jejciu..jak bardzo chciałabym puścić pawika...:sorry2::-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry