• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam sie niedzielnie! Co prawda jeszcze z łóżka, ale za raz idę na herbatkę! Dzisiaj jadę po wykładziny do pokojów dziewczynek!

Karo nie mam pojęcia czy jest sposób aby Maluszek zszedł do kanału rodnego! Podejrzewam, że jedynie można dużo chodzić i na tej piłce fikać. Moja Wiki też długo była wysoko, jak sie poród zaczął to również, a pod czas porodu zaczęła źle sie układać i miałam nadciśnienie i dlatego zdecydowano o cesarce. Ja wiem, że cesarka nie jest idealnym rozwiązaniem, ale mi sie wydaje, że lepiej mieć ją z góry zaplanowaną niż gdy w trakcie porodu wychodzi, że trzeba zrobić. Wiadomo że są różne sytuacje ale to jest chyba najgorsza (moim zdaniem ) opcja dla rodzącej. Po pierwsze kobieta jest strasznie zmęczona bólami porodowymi (u mnie trwały 7 godzin) a po drugie boi sie o dziecko. Jak są jakieś przesłanki do cesarki to lepiej wcześniej sie na nią nastawić, zaplanować z lekarzem. Oczywiście rozumiem Ciebie, że wolisz rodzić naturalnie bo sama jestem w podobnej sytuacji, tez wciąż jest ta groźba cesarki nade mną więc mocno trzymam kciuki aby Tobie teraz a mi za trzy miechy udało sie rodzić sn.

Miłej niedzieli Lasencje!!!!

reklama
Cześć kobietki, Karo Wikama ma rację-wydaje mi się, że lepiej od razu nastawić się na cesarkę jeśli coś jest nie halo bo potem zmęczenie i dodatkowy stres że coś złego się dzieje. Ja jechałam z marzeniem o porodzie siłami natury ale w myślach byłam pogodzona z cesarką.
My wczoraj byliśmy w Gnieźnie i wróciliśmy z nowym autkiem :-D jest co prawda innej marki niż ta po którą pojechaliśmy ale jestem bardzo zadowolona. Teraz tylko rejestracja i OC a potem mogę śmigać.

Odkąd małemu zaklejamy pępek to jest nie to samo dziecko :szok: pięknie śpi w dzień, jest radosny i uśmiechnięty. Skończyły się płacze i marudzenie. A przepuklina już się zmniejszyła. Drogawy biznes z tymi plastrami ale warto... dam znać jak się całkiem zarośnie ale ten spokój i dobre samopoczucie maluszka są warte każdej kasy.

Przyjemniej niedzieli

O Marta to super, że znaleźliście sposób! Najważniejsze, że przepuklina maleje i że Wojtuś mniej płaczliwy (pewnie bidulka pobolewało)! Przy dzieciach to tak chyba jest, że zawsze na coś trzeba wydać pieniądze... W końcu ktoś przeprowadzał badania i z nich wynikało, że do osiągnięcia pełnoletności na dziecko wydaje sie tyle co na średniej klasy Mercedesa :/!

Dzień dobry;
Karo z tego co wiem, to skakanie na piłce pomaga dziecku sie wpasować i takie robienie na niej takich okrężnych ruchów.

Marta super, że Wojtusiowi już lepiej.

Ja dzisiaj jadę na imieniny do taty. Miłej niedzieli.

Dzień dobry z rańca :)

Wikama a wykładzinki już upatrzone? czy będziesz wybierać na miejscu? :) udanych zakupów w takim razie, żebyś zadowolona wróciła :-p

Marta czasem troche grosza trzeba poświęcić i dla siebie i dla spokoju maluszka, więc wcale się nie dziwię, że na tym nie oszczędzacie skoro dziecko zadowolone, no i wy o nie spokojniejsi :) aaaa no i gratuluję autka :-) teraz będziesz mogła z Wojtusiem się bujać

Zapo udanej imprezki!!

a ja się pochwalę, bo o 5 rano zostałam ciocią, kuzynka urodziła śliczną córcię :-) to + słoneczko z aoknem pozytywnie mnie nastrajają :) a poza tym jedziemy dzisiaj odwiedzić znajomych i ich dwumiesięczną już Zuzię :-) a później do teściów i wracamy dopiero jutro więc ja od razu życzę udanej niedzieli i poniedziałku :-p

heh na tvn24 właśnie przeczytałam, że kobiety kombinują jak przenosić ciążę do jutra, żeby dostać już roczny macierzyński :) ojj tej mojej kuzynce się nie udało :-p

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny:-)

Marta gratuluje zakupu i oby chodzi bez sensacji:-)
Z chlopcami tak jest jak sobie pepka nie wykrzycza, to znowu im w jajka pojdzie...dlatego tez u nas bedzie ile tylko wlezie na brzuchu lezec. Przy placzu przeponka nie bedzie jelitek wyciskac, zmeczy sie to usnie;-)
Ciesze sie, ze te plastry pomogly a kasa...no coz dziecko to jak stary samochod...ciagle wkladasz i malo. Z ta roznica, ze inwestycja w dziecko przynosi pozniej niewymierna satysfakcje:-).

Izka wcale nie jest powiedziane, ze kuzynka sie niezalapie...z tego co czytalam kobiety z pierwszego kwartalu walcza o swoje. Maja wydluzyc trwajace juz urlopy rowniez, ale jak to sie skonczy...trza by bylo isc do wrozki;-)
No i gratulacje dla kuzynki i cioteczki:-)

Cześć,
mój Ignac też miał przepuklinę pępkową. Na początku te plastry wydawały mi się upierdliwe bo ciężko się je odklejało, a młody wiecznie był cały w kleju, który trudno było usunąć. Ale w pennym momencie przepuklina zniknęła w bardzo szybkim tempie, tak nagle i było z głowy.
Ale pogoda!!!
Jedziemy dziś kupować młodemu rower na urodziny.

dzień dobry :-)

dużo się tu u Was dzieje :happy2:
Wiki -gratuluję udanej wizyty, cieszę się że z Lili wszystko dobrze
Martoocha, Gaga - wytrwałości w końcówce pierwszego trymestru! :tak: dziś mi się zdaje że każdą z tych chwil się potem wspomina z uśmiechem...

kto testuje na dniach? &&& za wszystkie testy, staranka, wizyty...

u nas cisza i spokój... skończyłam wyszywać pieluszki (4 zrobiłam), pieluszka.jpg wózek przyjechał Zobacz załącznik 545721 bardzo fajny...), skurcze przepowiadające pojawiają się co jakiś czas, a ja cierpliwie czekam....

Karo a tą herbatkę z liści malin to lekarz pozwolił Ci już pić? też się nad tym zastanawiałam ale jak skończę 38 tydzień... w sumie to mam wrażenie że brzuch mi się odrobinę już obniżył, ale to mogą być tylko wrażenia...

miłego dnia dziewczyny :-)

Załączniki

• pieluszka.jpg
    pieluszka.jpg
    3,3 KB · Wyświetleń: 82
Gaga Ignac jedzie z Wami? Czy to bedzie niespodzianka?
My Tomkowi zrobilismy taka niespodzianke, ze pol dni zachowywalismny sie jakbysmy zapomnieli o urodzinach i dopiero po poludniu byl tort, rower i cala przyjemnosc urodzinowa. Mlody byl najpierw smutny, no bo jak to urodziny a tu nic...mama zapomniala, babcia nie dzwonila, ojciec w pracy...chodzil jak struty...za to potem az latal ze szczescia. To bylo ladnych pare lat temu, a do dzis pamieta;-)
Teraz to juz biore liste potencjalnych prezentow i cos z niej wybieram, na gwiazdke porownuje listy i wiem czego chce naprawde, a co bylo chwilowa zachcianka;-) trzeba weryfikowac, bo ceny prezentow z roku na rok rosna wraz z zyczeniami;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Anila super te pieluszki.Ja tez mam takich 10wyszytych.Jedne z imieniem drugie bez.A na herbatke to lekarz powiedzial ze moze spowodowac tylko zmiekczenie miesni miednicy co moze w mojej sytuacji pomoc zejsc dziecku w dol ale mowil tez ze na duzo kobiet to wogole niedziala.Dzwonilam jeszcze do mojej poloznej i pytalam jak to z ta herbatka to tez mowila od 36tyg mozna ja pic bez przeszkod.Zaszkodzic niezaszkodzi a pomoc moze ale niemusi.Ale to sa tylko wiadomosci od lekarza i poloznej.
Zapominajka od wczoraj skacze na pilce i robie cwiczenia ktore nam pokazywali na SR.Takze narazie wyprobuje co sie da a efekty zobaczymy jakie beda.
Dziewczyny z ta cesarka macie 100% racji,lepiej isc na zaplanowana cesarke niz cierpiec wiele godzin a potem i tak zrobia cesarke.Jak tak czytalam na lutowkach i marcowkach to ponad polowa dziewczyn urodzilo przez nieplanowana cesarke bo wielu godzinach cierpien wlasnie.Ide w srode do gin na kontrole tej mojej nerki i zobaczyc czy jest to zapalenie pecherza,potem ma niestety 2tyg urlopu wiec jesli do tego czasu nieurodze na co sie niezapowiada to mam sie zglosic 02.04 i wtedy napewno gin zadecyduje co i jak.Ale i tak w srode popytam jeszcze dokladnie wszystko.
Gaga udanych zakupow.To maly sie bedzie cieszyl
My dzisiaj mamy gosci na kawke.Zrobilam karpatke bo juz caly tydzien chodzila za mna.
Milej niedzieli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry