• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ewikewik to kibicujemy z całych sił!!! Mam nadzieje, że będzie to dla Was bardzo przyjemny ;) i oczywiście owocny okres!!! Trzymam kciuki!!!

Ewcik tak to ikea :)!

martoocha to niesamowite doznanie zobaczyć jak powstaje taki mały człowieczek! Zobacz najpierw widziałaś pęcherzyk, później pęcherzyk i małego kropka z bijącym punkcikiem a teraz już w pełni wykształcony zarodek z rączkami i nóżkami! A niedługo to już nie będzie zarodek tylko płód! Każde nowe istnienie to najprawdziwszy cud!!!!
A z tym lewym bokiem to przy ciąży ma duże znaczenie, szczególnie przy ciąży ze zwiększonym ryzykiem! Leżenie na lewym boku nie tylko ułatwia przepływy do płodu, ale przede wszystkim ułatwia funkcjonowanie całego naszego organizmu, zaczynając od krążenia kończąc na funkcjonowaniu układu pokarmowego. Leżenie na wznak może sprzyjać np żylakom lub bardziej banalne (ale przy zagrożonej ciąży niezbyt ciekawe) zatwardzeniom. Ostatnio rozmawiałam o tym leżeniu z moją lekarkom i ona powiedziała, że w młodej ciąży zaleca sie leżenie na lewym boku, natomiast w późniejszej ciąży w zależności od dolegliwości i ułożenia łożyska jest to lewy lub prawy bok. Ale sie namądrowałam :zawstydzona/y:, ale to jest naprawde istotne i wiadomo, że nie da sie tak cały czas ale warto na to zwrócić uwagę chociaż podczas dnia :)!

a my wróciliśmy z SR, wcześniej upiekłam szarlotkę więc właśnie wszamaliśmy z kawką i jakaś padnięta się zrobiłam....

a miałam małej ciuszki posegregować - muszę te najmniejsze wygrzebać z tej masy co ją mam.... chcę kilka wyprać i spakować do tej torby przed świętami - dla świętego spokoju....
ale to chyba nie dziś już.... w sumie czasu jeszcze sporo!

Karo dzieki za info, rano podejde;-) moze jeszcze cos bedzie;-)

Ja od poczatku spie na bokach, jak sie przekrece na wznak zaraz sie wybudzam...za to w dzien sobie poleguje na wznak. Choc wygodniej na bokach;-)

Kaso sliczna coreczka!!! gratki wielkie!!

Marta twoj Wojtek to juz kawaler!!

Karo, nie, urodzila moja siorka z PL. Jest ode mnie mlodsza o 11 lat:shocked2: a dzieci z roznica miesiaca. Albo ja sie sralam za bardzo, albo ona sie pospieszyla:happy2:

Martoocha to niesamowite uczucie, co? jak dziec tak macha, zobaczysz jak zacznie kopac :tak:;-)

A ja wariatka jednak wzięłam się za segregację ciuszków i w komodzie wylądowały te do rozmiaru 62. Oprócz tego w 1 z szuflad ikeowkie pudełka do segregowania, dzięki czemu wszystko ma swoje miejsce i widać co gdzie jak na dłoni po otwarciu szuflady....
ponad 2h zabawy:P

a teraz idę spać!

reklama
Gatto-super uczucie! a tym bardziej w tak krytycznych momentach..boisz się najgorszego a tu mały ludek se macha i nie zdaje sobie sprawy ile zamieszania narobił..

Jutro wizyta między 12-13, więc trzymajcie kciuki.
Dziś popołudniu troszkę mnie brzuszek pobolewał, ale wzięłam nospę- nie wiem czy to od nerwów czy dlatego że teraz bardzo intensywnie tam wszystko się rozciąga..Po plamieniach nie ma śladu-więc to może dobry znak..chociaż nie wiem jakby było gdybym się więcej poruszała..Od 18:00 leżę jak nażarta foka i się nie ruszam (tylko na siku).
Powiem Wam,że martwię się troszkę ..teraz każda pierdółka będzie bardziej mnie stresować niż wczoraj..
Najważniejsze jednak że maluszek dziś do mnie machał i całkiem dobrze się bawił z tego co było widać;-)-tego widoku się trzymam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry