• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Cześć Dziewuszki!

Zapominajko ja też ostatnio źle sypiam! I też nie mam pojęcia dlaczego, chociaż zauważyłam że budze sie koło 4 i wtedy Lili bardzo mnie kopie może przez to nie śpię... Jak sie czujecie, choróbsko mija? No i jak Twoje plecki?

Nanu incydent z udem powtórzył sie? Nie źle wtedy męża nastraszyłaś :)! Pewnie nockę to oboje mieliście zarwaną?

Co do kupna rzeczy to uważam, że tak od 18/20 tc najlepiej dla Maluszka kupować! Wtedy po połówkowym już jest taki okres, że z mniejszą obawą i większą radością to się robi. Oczywiście uwzględniając moc terapeutyczną takich malutkich ubranek to jak ktoś woli to może już wcześniej coś zakupić ale oglądać to naprawde wręcz trzeba:-D !!! Planowanie tego co sie kupi, jaki rozmiar , co jest odpowiednie do jakiej pory roku po pierwsze niesamowicie podnosi poziom endorfin a po drugie zajmuje czas niesamowicie przyjemnie! Oczywiście polecam Martoocha żebyś robiła to za pośrednictwem kompa: calydlamamy.pl lub fabrykawafelkow.pl :)!
My wczoraj byliśmy na imprezce, a dzisiaj nie mam siły sie ubrać, a tu do kościółka z palmą trza iść...

reklama
Co do kupna rzeczy to uważam, że tak od 18/20 tc najlepiej dla Maluszka kupować! Wtedy po połówkowym już Oczywiście uwzględniając moc terapeutyczną takich malutkich ubranek to jak ktoś woli to może już wcześniej coś zakupić ale oglądać to naprawde wręcz trzeba:-D !!! .

bardzo ważną rzecz napisałaś kochana!!! ja właśnie po wizycie musiałam coś kupić, żeby urealnić sobie tą dzidzię .. nie wiem, czy rozumiecie, o co mi chodzi.. nie umiem tego wytłumaczyć :-D
ja też źle sypiam,po 5 się budzę, a jak w nocy wstaje siusiać, to potem zasnąć nie umiem

Wikama chłopaki lepiej, a ja nadal zmasakrowana przez dolegliwości wszelakie.

A co do zakupów, to muszę powiedzieć, że ja bym w moim obecnym stanie nie dała rady już biegać, wybierać i decydować. Myślę, że byłoby mi szczerze wszystko jedno, byleby już być w domu i polegiwać. I też mam wrażenie, że drugi trymestr jest do biegania i kupowania najlepszy.

Hej
Anila gratulacje. Byłam w lekkim szoku- jednego dnia tu pisałaś, a drugiego łup i po wszystkim.
Martoocha brakowało mi tego określenia: "żyję w dwutygodniowych odcinkach"- mam to samo. Od USG do USG. Mogłybyśmy stworzyć nowy kalendarz- juliański, gregoriański, Majów i bab w ciąży: jednostka podstawowa- odległość pomiędzy jednym USG, a drugim; jednostka większa- trymestr.
Teraz czekam na wtorkowe USG prenatalne i podświadomie dzielę czas na przed i po.
Przeziębiłam się, kurka wodna! Nos jak bania, a nie chcę używać kropli do nosa, tylko płuczę wodą morską- pomaga jak umarłemu kadzidło.

Czesc lalunie :-)

Gaga zaaparz sobie rumianku, recznik na glowe i inhaluj rewelacyjnie dziala:-)
Ja pozniej cieply napar wypijalam bo mi szkoda bylo wylewac.
Zdrowka.

Zapo kuruj sie kochana, bo chora do porodu to nie ciekawie... Zdrowka:*

A my zaliczylismy falszywy alarm w nocy...wieczorem mnie lekko brzusio cmil jak na @, a o 3:00 bol mnie obudzil. Brzus sie napinal, plecki dawaly znac o sobie brzuch ciagnal... Wstalam i lazilam do 5:30...mowie jak to juz to sie rozkreci, a jak nie to mniej dokuczalo;-). Moj kot chodzil ze mna jak pies, krok w krok...po 4-tej przebudzilam eMa, a ten w pol snie mnie pyta i co teraz??:-D no nic spij jak sie ruszy to cie obudze;-)
Faceci:-D maja fajne akcje w takich sytuacjach;-).

Zapo poki co cisza;-) troche kosci czuje, ale spoko jeszcze nie ma alarmu:-D
Za to glodna jak wilk wstalam o 10;-) wrabalam miske platkow z mlekiem i dwie kanapki z szyneczka i ogoraskiem zielonym... Ciekawy miks co :-D

36+3 to z dzisiaj;-)
DSC_0158.jpg

Załączniki

• DSC_0158.jpg
    DSC_0158.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Hej
Anila gratulacje. Byłam w lekkim szoku- jednego dnia tu pisałaś, a drugiego łup i po wszystkim.
Martoocha brakowało mi tego określenia: "żyję w dwutygodniowych odcinkach"- mam to samo. Od USG do USG. Mogłybyśmy stworzyć nowy kalendarz- juliański, gregoriański, Majów i bab w ciąży: jednostka podstawowa- odległość pomiędzy jednym USG, a drugim; jednostka większa- trymestr.
Teraz czekam na wtorkowe USG prenatalne i podświadomie dzielę czas na przed i po.
Przeziębiłam się, kurka wodna! Nos jak bania, a nie chcę używać kropli do nosa, tylko płuczę wodą morską- pomaga jak umarłemu kadzidło.
Ale mnie rozśmieszyłaś z rana :rofl2::laugh2:

Myszko- teraz możesz mieć duzo takich fałszerzy.. bo Twoja macica chce trochę poćwiczyć-zanim się rozkręci:-p

Ostatnia edycja:
Martoos albo i nie, bo extra mam w ksiazeczce wpisane ze to drugi porod w ciagu roku;-) poza tym kazdy nastepny jest szybszy od pierwszego...a i ten byl ekspresowy;-) jak na pierworodke wtedy:-D na porodowke mnie zawiezli okolo polnocy, a o 3:00 Tomek byl przy cycu;-)

reklama
To będziesz czekać aż skurcze będą regularne, co parę minut i jedziesz? jaki masz plan? Kurcze, jak u CIebie to tak szybko to nie ma co zwlekać rzeczywiście.. JUZ SIE NIE MOGE DOCZEKAĆ!!!:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry