• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziewczyny, czy możecie mi poradzić gdzie w Warszawie mogę zrobić badania p/TPO, p/TG, 17 OHCS, kortyzol - oczywiście chodzi mi o dobre laboratorium (badania muszę zrobić na własny koszt)

reklama
Hej dziewczyny
u mnie dzisiaj troche lepiej,ale gdy tylko troche wiecej pochodze czuje zaraz w dole brzucha lekkie ciagniecie wiec musze sie znowu polozyc.Jeszcze napewno troche potrwa az sie bede znowu czula dobrze.
Wiem ze te trzy miesiace gdzie musze brac tabletki zleca szybko ale i tak jakos mi smutno bo raczej zostane sama ktora musi tak dlugo czekac,ale ciesze sie z tymi ktore zafasolkowaly i bede sie cieszyc z tymi ktore dopiero zafasolkuja.

Karo chyba o mnie zapomniałaś..my możemy się starać dopiero od końca maja :tak:. A ponieważ mam po dziurki w nosie badań krwi, usg i szpitali to nawet w to mi graj ! :) Jutro wychodzę ze szpitala!!!! :-D:D

Mart0ocha rzeczywiscie zapomnialam o tobie.To bedzie nam razniej we dwie tak do maja.Ile masz lat jesli moge wiedziec?Ja bede w pazdzierniku miala 26,zawsze sobie obiecalam ze do 25 bede miala dziecko,gdyby bylo wszystko ok z ta ciaza zostalabym jeszcze mama w wieku 25 lat.No ale nie ma co narzekac,zostane mama tylko ze troche pozniej.
Dzisiaj zauwazylam ze mam troche problemy ze wzrokiem tzn ze zlewa mi sie gdy chce cos przeczytac na telewizorze.Nigdy nie mialam problemow ze wzrokiem,takze moze to byc wynik po narokzie.Ale w grudniu tez mialam pelna narokze i nic takiego nie mialam.Ale moze i to minie.Bo jak czytalam prawie organizm po pelnej narkozie dochodzi okolo tygodnia do siebie.

I zapomnialam dodac tez mam po dziurki w nosie szpitali,pobierania krwi,wlkowania werflonu itd.Przez ostatnie dwa miesiace mialam pobierana krew co tydzien,takze bylo tego duzo za duzo

dzien dobry dziewczynki :-)

witam sie dzis z Wami w kolorze czerwieni ;-) @ przyszla prawie planowo -1 dzien, to dobra wiadomosc bo wiem, ze moj organizm dochodzi do siebie i juz sobie zaczyna wszystko regulowac. Nie nastawialam sie na zaciazenie to i nie jest mi przykro. Zobaczymy teraz ten cykl czy tez juz bedzie normalnie 27-29 dni (plus minus jeden dzien to byla moja norma z przed ciazy;-))

Dziewczyny,
Kończe urlop macierzyński (po urodzeniu martwego dziecka). Pracodawca chce odwołać mnie ze stanowiska kierowniczego (obecnie zajmowanego). Czy ma takie prawo ze wzgledu na urlop. Co powinnam zrobić aby uniknąć odwołania? Oczywiście automatycznie chodzi też o obniżenie wynagrodzenia. Dajcie znać jak któraś z Was orientuje się w tym problemie ... będę ogromnie wdzięczna ...

Mzc nie ma prawa Cie odwolac z powodu urlopu macierzynskiego !!!, choroby czy ciazy. Poszlabym do inspekcji pracy na Twoim miejscu. Zaraz zerkne w necie ktory dokladnie art. o tym mowi.
U nas na forum sa eksperci z prawa pracy rowniez, napisz do nich to poradza Ci w 100% co zrobic i jak sie uchronic przed cwaniakiem pracodawca... az sie wlos jezy co oni wyprawiaja.

masz tu linka do dzialu prawnika

https://www.babyboom.pl/forum/porady-prawnika-f344/

a to jest to co znalazlam w necie

Jaka ochrona w zakresie miejsca pracy przysługuje pracownicy po powrocie z urlopu macierzyńskiego?Co do zasady, ochrona stosunku pracy związana z przebywaniem pracownicy na urlopie macierzyńskim kończy się wraz z jego zakończeniem, czyli z momentem stawienia się pracownicy do pracy po zakończeniu urlopu.Jednak z mocy nowego (obowiązuje od 18 stycznia br.) art. 1832 Kodeksu pracy, po zakończeniu przez pracownika urlopu macierzyńskiego lub urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego, pracodawca jest zobowiązany dopuścić go do pracy na dotychczasowym stanowisku. Jeżeli nie jest to możliwe, wówczas pracownik powinien zostać dopuszczony do pracy na stanowisku równorzędnym z poprzednio zajmowanym lub na innym stanowisku odpowiadającym jego kwalifikacjom zawodowym, za wynagrodzeniem, jakie otrzymywałby, gdyby nie korzystał z urlopu.

Moze Twoj pracodawca nie za bardzo jest na bierzaco z prawem pracy, albo mysli ze Ty nie znasz swoich praw.

a to z kodeksu pracy...
http://www.pip.gov.pl/html/pl/doc/k0000008.pdf

Art. 183
2
. Pracodawca dopuszcza pracownika po zakończeniu urlopu macierzyńskiego,
urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego, dodatkowego urlopu macierzyńskiego
lub dodatkowego urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego do pracy na dotychczasowym
stanowisku, a jeżeli nie jest to możliwe, na stanowisku równorzędnym z zajmowanym przed
rozpoczęciem urlopu lub na innym stanowisku odpowiadającym jego kwalifikacjom zawodowym,
za wynagrodzeniem za pracę, jakie otrzymywałby, gdyby nie korzystał z urlopu

Ostatnia edycja:
reklama
myszka dziękuję Ci. Siedzę włąśnie od rana w necie w sprawie tego odwołania. NApisałam też do tego prawnika. Ale wyczytałam też że odwołać ze stanowiska mnie może tyle że przy zachowaniu dotychczasowego wynagrodzenia. Zobaczymy co będzie. Strasznie się denerwuje....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry