• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
czesc dziewczynki :-)

Aniu sloneczko przybycie @iszona "prawie" o czasie to dobry znak dlatego tez sie z niej ciesze, bede teraz lepiej zorietowana co do mojego cyklu :-D no i razem z Wami zaczynamy staranka na calego w marcu ;-) ciekawe jak M zniesie maraton :-D

Martusia no piekna zmiana az duma mnie rozpiera :-) oby tak dalej

U nas juz prawie jak wiosna na plusie okolo 10 stopni mamy, moje "male" sloneczko sie przeziebilo i jeszcze do jutra dogorywa... no ale matki to sie nie slucha bo po co :-D mu czapka czy szalik jak juz taaaaaak cieplo sie zrobilo ;-) no i ma teraz :tak: kaszle i smarka, no ale juz jest lepiej mlesio z miodkiem i witaminki pomogly.

Galwaygirl moją bratowa poszła do przychodni. LEkarz dał jej skierowanie do szpitala na badania. I tam BEZPŁATNIE zrobili jej badania + USG. Czy mogłabyś podesłać mi namiary na dobrego polskiego gin. w Galway oraz tego w Dublinie.

A ty jeszcze nie urodziłaś?

Galway kochana nie denerwuj sie, ja rodzilam tydzien po terminie. Weszlo to i wyjsc musi ;-) ciesz sie ostatnimi dniami wolnosci :-) potem juz tak slodko nie bedzie i nawet wyspac sie bedzie trudno ;-) pampki, karmienie, pranie i od nowa to samo :-D wiec odpoczywaj na zapas ;-)

galwaygirl dziękuję za namiary! O rany, czytałam że we środe jakby nic się nie zmieniło to będziesz miała wywyoływany poród. A przytulanki z mężem nic nie pomagają? Ja w pierwszej ciąży też byłam na podtrzymaniu. Dostawałam leki i tak podtrzymałam ;) że było po terminie a ja dalej w 2-paku. Wtedy mama "załatwiła" mi że dostałam prowokacje i w 4 godziny urodziłam.

A ja po wizycie u endokrynologa dostałam zalecenie zrobienia kilku badań (prywatnie oczywiście). I dzisiaj od rana dzwonie do różnych laboratoriów i powiem wam że różnice w cenie sa okropne. Przykładowo TSH kosztuje w zależności od laboratorium od 15 zł do 40zł. Przeciwciała TPO od 22 zł do 55 zł. kortyzol od 20 do 72 zł. Największa różnica cen jest w badaniu 17OHCS!!! Ceny tego badania wahają się od 50 zł do 160zł!!!!! O zgrozo jakie różnice cenowe. Dobrze że mnie coś natchnęło i podzwoniłam troche żeby się dowiedzieć na jaki koszt mam sie przygotować, bo można sporo zaoszczedzić!!! Jutro zatem czeka mnie maraton po punktach analitycznych ;)

Ostatnia edycja:
MZC, jak ja sobie robiłam, to w niektórych punktach mieli taniej własnie jak się robiło skumulowane badanie, TSH + inne tarczycowe, więc rzeczywiście lepiej się zorientować wcześniej. A Ty masz problemy z tarczycą czy dopiero szukasz?
Myszka, ja już chcę tych pieluch, płaczu, nieprzespanych nocy bo trzeba co chwila karmić, na razie nie śpię i tak, bo się zamartwiam. No i zaczęłam mieć burzę hormonów dzisiaj, do tej pory był spokój, a dziś już chyba 4 razy ryczałam ot tak, sama w domu, nic się nie dzieje, a mi łzy ciurkiem lecą.

reklama
Galwaygirl ja mam problemy z tarczycą. Teraz sprawdzam czy jest wszystko OK, i czy nie trzeba skorygować dawek Euthyroxu. Bo tarczyca może miec wpływ na ciąże/poronienie. A jak najszybciej chciałabym rozpocząć starania...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry