• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
no wiem, że ma duży wpływ, bo ja właśnie prawdopodobnie przez to poroniłam. Tylko tak sobie myślę, dlaczego musisz płacić, ja musiałam, bo nie mam ubezpieczenia w PL ale raz do roku takie badania kontrolne się należą, rodzinny nie może wypisać Ci skierowania, a chodzisz do endokrynologa prywatnie czy publicznie? Pieniążki lepiej wydać na lepszy wózek w styczniu ;)

reklama
Moje Kochane!

Spieszę Wam donieść, że jestem już po USG - uff.
Moje pierwsze badanie od momentu zajścia, przez co żyłam w ciągłej niepewności.

Ale tak:
Jestem w 12 tyg. 2 d a z USG wynika 12 tc. 6 d.
Wyniki książkowe, serce 140 uderzeń/ min.
Widziałąm głowkę, kręgosłup- wszystko już tak ładnie wykształcone....

Strasznie się cieszę....
A mój mąż jeszcze bardziej ;-)

Teraz już mogę zrobić suwaczek ;-) Tylko poproszę dokładną instrukcję, co i jak....Gdzie któy adres wkleić itp.

PS.
Galway, kochana- ty się tak nie spiesz...Jabłko samo musi oderwać się od szypułki w swoim czasie. Na pocieszenie - ja pierwsze dziecko urodziłam 2 tyg po terminie i miało ponad 4 kg i 60 cm ;-)

galwaygirl niestety w PL z badaniami i lekarzami specjalistami nie jest tak łatwo. JA w zeszłym roku zapisałam sie na państwową wizytę i mam termin na październik tego roku ;) Kpina jakaś!!!. Więc chodze prywatnie. Kasy szkoda, ale niestety co mam zrobić. No i automatycznie badania też są płatne. A rodzinny lekarza to nawet nie może przepisać skierowania na USG tarczycy bo mam juz stwierdzoną chorobę i niestety się nie należy!!! się obawiam, źe przez tarczyce poronilam. Dlatego wolę dmuchać na zimne. A do tego jakieś 2 lata temu mialam przeciwciała TPO, więc muszę tarczycy pilnować. Chociałż dotychczas cały czas pilnowałma i co?!

A Tobie już wody odeszły ? ;)

kochAjąca mama GRATULUJE!!! Co do suwaczków to ja Ci nie pomogę, bo sama nie potrzfię :( ale bardziej zaawansowane dziewczyny pewnie doradzą. Trzymajcie sie spokojnie!!!

Ostatnia edycja:
Moje Kochane!

Spieszę Wam donieść, że jestem już po USG - uff.
Moje pierwsze badanie od momentu zajścia, przez co żyłam w ciągłej niepewności.

Ale tak:
Jestem w 12 tyg. 2 d a z USG wynika 12 tc. 6 d.
Wyniki książkowe, serce 140 uderzeń/ min.
Widziałąm głowkę, kręgosłup- wszystko już tak ładnie wykształcone....

Strasznie się cieszę....
A mój mąż jeszcze bardziej ;-)

Teraz już mogę zrobić suwaczek ;-) Tylko poproszę dokładną instrukcję, co i jak....Gdzie któy adres wkleić itp.

PS.
Galway, kochana- ty się tak nie spiesz...Jabłko samo musi oderwać się od szypułki w swoim czasie. Na pocieszenie - ja pierwsze dziecko urodziłam 2 tyg po terminie i miało ponad 4 kg i 60 cm ;-)

Cudnie kochana cudnie, oby tak dalej:-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ślij fluidki dla nas starających się:tak:

Kochająca_mama no mówiłyśmy wszystkie ze będzie dobrze!!!! Cieszę się przeogromnie ze wszystko ok!!!!!:tak::happy2: a teraz instrukcja tworzenia suwaczka...
Klikasz np na mój suwak i pojawi Ci się strona BB z suwaczkami. Postępujesz według instrukcji, tj. wybierasz tło, wskazówkę, wpisujesz datę, ewentualny napis nad suwaczkiem. Na samym końcu tworzenia suwaczka wyskoczy kilka pozycji, m.in. kod bbc, kopiujesz ten kod i wklejasz na swoim profilu w zakładce edytuj sygnaturę. Zapisujesz zmiany i gotowe :tak::happy2: Powodzenia!!!

Kochająca Mama, wspaniałe wiadomości, że z Kruszynką wszystko dobrze i i wyobrażam sobie o ile kilogramów jesteś "lżejsza" po tej wizycie :-) czekamy na więcej takich pozytywnych wiadomości. A co do wagi, to ja też się tego obawiam, jak ja Go urodzę, jak mi tak urośnie:szok:
MZC, wody ani myślą odejść, dziś znów jadłam curry na obiad, a my raczej Polską kuchnię preferujemy.
Dziś dostałam kolejną paczkę z rzeczami i Sis stwierdziła, że Piotruś na nią czekał i może dziś coś się ruszy. Ale znając życie padnie na 29 bo od dziecka nie chciałam by moje dziecko urodziło się tego dnia :baffled:

Ani@k , dzięki za instrukcję - okaże się w praniu czy coś zakumałam :-) Wy to jednak jesteście w tych dziedzinach obcykane :-D

Fluidki ślę, nie martwcie się !

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Buziaki!

reklama
Czesc dziewczynki :-)

Kochajaca_mama no prosze jaka dorodna Nasza Kruszynka :-) no i serduszko bije pieknie wrecz podrecznikowo :-) oby tak dalej jeszcze tylko 28 tc , nawet nie cale ;-) zleci szybciutko no i prosze jaki piekny suwaczek:-)

Galway czemu nie 29? przy 40stce Piotrus bedzie nadal dzieckiem, bo to dopiero 10te urodzinki beda ;-) wiec wiecznie mlody... pragnienie kazdego faceta :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry