• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hej kobitki!

Michalina bosko! I teraz tylko dobre wieści bedą! Zobaczysz będzie extra!

Magda coś z tym Twoim meldowaniem to tak nie bardzo ;)! Hehe! Ale gratuluje dobrego samopoczucia i wizyty u Maluszka! Bardzo lubie takie malutkie dzieciaczki i one na mnie tez jakoś pozytywnie reagują, mam nadzieje, że tak samo będzie z moją Lili ;)!

Zapo daj sobie czas! Jak sie karmi piersią to często woda sie utrzymuje w organizmie! Mój M. mi powtarzał jak byłam 4 miesiące po porodzie Wiki ze jestem taka apetyczna a wagę miałam prawie jak z przed ciazy tylko te cycki i generalnie troszkę opuchnieta bylam bo wodę wszędzie miałam!

Ewcik kurcze głupio ze tego żelaza musisz tak dużo łykać, bo to zaparcia jeszcze większe beda. Mnie pomaga jak na kolacje jem owoce: dzisiaj czereśnie i pije bardzo dużo wody! Tak jak przy Wiki miałam straszne zaparcia tak teraz nic! A co do wagi Maluszka to przy porodzie sn to za komfortowo nie będzie, ale lepsza taka waga niż jakbyś sie miała martwić ze za malutka jest! Moja Lilka ważyła podobnie i teraz jest dokładnie o tydzien starsza z wyliczeń, w 36 tc ważyła 3130 :)!

ona-to-ma tak jak pizzę Myszka, jedzenie samego chleba z masłem to porażka..... Przede wszystkim zajmij sie piersiami, jak jest nawał to ściągnij odrobine i liście kapusty przykladaj. Możesz wziąść środki przeciwgoraczkowe takie jak podczas ciąży. A co do Malutkiej i jej spania to czasami trochę trwa zanim sie siebie nauczycie, moze łykać za dużo powietrza trzymając sutek za płytko. Moze jesz ciemny chlebek i na Maluszka działa lekko rozwalniajaco, przez co zbierają sie gazy a nie moze puścić bączka! Ona to ma musisz najpierw zając sie cycuchami, bo jak Ty sie źle bedziesz czuła to i dzidziuni nie bedziesz miala siły pomóc! A położna była u Ciebie? A w szpitalu tez tak Malutka cierpiała?

Myszko u Nas tez upał masakryczny! A z tymi butelkami zrobiłaś słusznie! Po co głodomorek ma sie męczyć, jak można mu umilić czas jedzenia! A spanka to zazdroszczę! Chyba to mleczko naprawde mu dopasowalo ze tak cudnie śpi! A powiedz jak Ci sie śpi na brzuchu??? Ja tego nie mogę sie już doczekać! Spanie na brzuchu to jedyne za czym tak naprawde tęsknię!

reklama
dobry wieczór :-)

widzę że u Was bez zmian :happy: nie zanotowałam wielu nowych twarzy - cieszą wieści o nowych dzieciaczkach ona-to-ma gratuluje!
mam nadzieję, że wasze pociechy rosną zdrowo - przeczytałam tylko dzisiejszy dzień więc...
życzę spokojnych dni dla was oczekujące mamusie... pomimo że Maria zaraz skończy 3 miesiąc wciąż pamiętam emocje związane z kolejnymi wizytami... Martoocha ja w któryms momencie miałam sporo wodnistego śluzu - gin mówił że to jest ok ale "wrazie czego" dał mi jakieś globulki które niczego nie zmieniły... to był już trzeci trymester

a u nas upalnie i dobrze :-) Maria rośnie pięknie, przesypia od 21 po kąpieli i ostatnim karmieniu do 4-5 rano potem wstajemy o 8 więc zasadniczo się wysypiam. jest cudownie komunikatywna i pogodna... uwielbia swój plac zabaw gdzie może spędzać sporo czasu bawiac się więc ja mam czas na siebie i swoje sprawy...

spokojnego wieczoru :happy:

Myszka to przytrafily nam sie dzieci spiochy bo Emily tez bardzo lubi sobie pospac, od dwoch tyg przesypia noce i dzisiaj ten upal tdz jej dal popalic bo bylysmy u mojen szefowej na kawce to caly czas spala a jak wrocilysmy o 20to nadal bylo 30stopni wiec szybko ja okapalam i juz na przewijaku zasypiala
Zapominajko niemartw sie ja tez karmie piersia i tez jeszcze 3na plusie a chce jeszcze dodatkowe 5zrzucic wiex w sumie 8.ale my wesele dopiero za rok ale i tak na chtzciny chcialabym juz cos zrzucic ale wiem ze odchudzajac sie strace mleko
Ona to ma.ja tez uzywalam na goraczke piersi lisvie z kapusty i polowka paracetamolu ma noc i rano bylo juz po goraczce.u mnie mala niemiala takich mocnych boli ale ja od samego poczatku wszystko jem, ale jak miala cos to mam taka ze szpitala poduszke z pestek wisni to do mikrofalowki na 20s i na brzuszek male i u nas pomagalo.i ja mala duzo klafze na brzuszku zeby sobie gazy puscila bo to ogromna ulga
Michalina gratuluje wizyty.Super ze wszystko ok
Magda dobrze ze samopoczucie dopisuje.pby tak dalej
Ewcik no to ci rosnie dziewucha
Wikama juz niefluho i bedziesz mala tulic.moja juz ponad dwa miesiace i brosnie jak na drozdzach

A my w sobote wybieramy sie na wekend do Dortmundu.taka mala proba prted polska.duza jezdze tutaj z mala samochodem i uwielbia, zobaczymy w sobote.cale szczescie w sobote ma byc chlodniej.mnie byc chlodniej.mnie by cale lato wystarczylo 25stopni.a nie takie skoki 18a na drugi dzien 30

Ostatnia edycja:
witam się
biggrin.gif

noc nieprzespana, upał niesamowity, Marcelinio też nie mógł spać od tej duchoty.. miałam nadzieję, że burza będzie, a tu raz zagrzmiało i niebo się wypogodziło
eek.gif

A ja odebrałam dziś wyniki krwi krwi z testu papa i podsumowując:
ryzyko zespołu downa (tristomia 21) 1:9587 - podobno genialny wynik!!!
zespołu ewdardsa ryzyko <1:20000 :D
zespołu patatua <1:20000 :D

dzidzia zdrowa!!!!!!!!

gratuluję, teraz pewno będziesz spokojniejsza :tak:

Michalina- gratuluję pięknych wyników :)
Ewcik- fajne rzeczy też są w 51015 chyba..

Dziewczyny mam pytanie co do śluzu.
Od 3 dni mam go troszkę więcej niż zwykle. Bywa wodnisty oraz bywa przezroczysty lub z lekkim białym zabarwieniem.
Dziś poczułam jak siedziałam w knajpie że troszke mi poleciało, poszłam do łazienki i zobaczyłam że mam dwie mokre wodniste plamki.
Myślicie że powinnam o tym lekarzowi powiedzieć?
Byłam na wizycie wczoraj i robił mi USG przez brzuch i mówił że wszystko ok..ale zapomniałam mu o tym śluzie powiedzieć..wcześniej miałam bardziej biały i troszkę bardziej lepki..

kochana, ja mam cały czas dużo śluzu, to jest związane z wysokim poziomem estrogenów w ciąży..

Ewcik kurcze głupio ze tego żelaza musisz tak dużo łykać, bo to zaparcia jeszcze większe beda. Mnie pomaga jak na kolacje jem owoce: dzisiaj czereśnie i pije bardzo dużo wody! Tak jak przy Wiki miałam straszne zaparcia tak teraz nic! A co do wagi Maluszka to przy porodzie sn to za komfortowo nie będzie, ale lepsza taka waga niż jakbyś sie miała martwić ze za malutka jest! Moja Lilka ważyła podobnie i teraz jest dokładnie o tydzien starsza z wyliczeń, w 36 tc ważyła 3130 :)!

o

kochana, a ile Lilcia ważyła w 33tc? póki co czekam na kolejne usg , 11 lipca-zobaczymy wtedy, ile Mała ma.. póki co muszę się chyba zmtywować i zmienić sposób odżywiania, skończyć ze słodyczami, sokami, COLĄ!!! no i pieczywem. nie wiem, czy dam radę

Cześć kobitki!

Ewcik ja byłam na usg w 34 i 1 dzień i Lilka ważyła dokładnie 2540 g. Wiec jest to naprawde podobnie jak u Ciebie a w 36 i 1 dzien ważyła 3130. Wiec tygodniowo ok 300 gram przybiera. Podejrzewam ze w 39 tc, jak będę mieć cc to będzie ważyła ok 3800-4000 :)! Wiesz co, czuje ze ma już bardzo mało miejsca, rusza sie tak delikatniej i często czka ;)! A co do diety to nie przesadzaj - pamiętaj ze po ciazy to wielu rzeczy nie bedziesz jadła! Ja po śniadanku już kawke wypilam i 3 pieguski zjadłam! A co będę sobie żałować! Ostatnie dwa tygodnie mi zostały :)!

Milego dnia Piękne!

a oto bezwzględny dowód na to ze pod sercem noszę Lilkę a nie Wojtusia:

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    9,8 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Michalina super wyniki :-) teraz luzik "mala" i rozkoszuj sie poki sie da ciaza :-D

Martoos ja tez mialam mokre gacie i dlatego nosilam wkladki, bo inaczej bym zostawiala slady za soba jak slimak :-D, ale dla swietego spokoju powiedz ginowi ;-)

Karo no nie do konca on taki spioch ;-) potrafi i 6-7 godzin nie spac i sie hahac do wszystkiego :-D a potem taki umeczony ze usnac nie moze ;-). Ostatnia noc spal u siebie w lozeczku do 3:20...potem matka wybudzila na zmiane pampka i flaszke... bo czuwalam jak glupia zeby czasem sie nie zachlysnal ;-) tja nie ma to jak miec pierd..ca na punkcie dziecia :-D

Wikama oj spi nam sie dobrze na brzuszkach :-D Paul spi kropka w kropke jak ja i jak tylko mu sie uda bujnac na brzuch to bedzie tak spal i 6 godzin :-D
Co ciekawe maly bardzo nie lubi przescieradel frotte i musialam powymieniac :-D bawelna tez zadna rewelacja do spania dla niego... i co? i spi na swoim ukochanym kocyku. Kocyk wedruje z lozeczka, do wozka jako przytulak (lapie i naciaga na oczy i od reki spi)
Z butelkami po zmianie... na pierwszym lyku jeszcze sie potrafi zachlysnac, ale potem juz niessie tak mocno i lapczywie. Ogolnie zmiana jak na razie na plus i wiem, ze juz nie 180 a 200 wypija.

DSCF0409.jpg

Załączniki

• DSCF0409.jpg
    DSCF0409.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 49
Cześć kobitki,
nadrobię Was po południu, bo teraz w pracy jestem.
Chciałam tylko napisać że na noc założyłam wkładkę (bo byłam mocno wystraszona) i rano było suchuteńka.
Jak dziś będzie tez tego śluzu więcej w ciągu dnia to zadzwonię do gina..

dzięki bardzo za odpowiedź na mój pościk :*

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry