• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
no właśnie mam monitorować- ale dzisiaj od rana nic, ale i tak wziełam nospę tak jak ginek mówił..no nic-pilnuję się. Najczęściej to mi się ten brzuch napina jak leżę.. a w szczególności jak leżę na plecach (oglądając tv np.).
Wizytę mam we wtorek więc jak nic się nie będzie działo to wtedy się ginka dokładnie o wszystko podpytam.

reklama
Martus na plecach to Ty za dużo nie lez :) raczej na boku i to lewym, leżac na plecach uciska się macice (czy coś tam :-p) i dlatego będzie Ci bardziej twardnieć i dzieciątko dostaje też wtedy chyba mniej powietrza, tak samo jak na prawym boku bo uciska się jakieś tam żyły/tętnice..
wiec na boczek i tak polegiwać :-)

Cześć Dziewczyny!
Nie było mnie kilka dni i ciężko nadrobić zaległości :)
Witam nowe staraczki i za wszystkie ogromne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Izka chyba Igorek zaczyna się szykować na spotkanie z mamusią? :) odpoczywaj!
Martuś Ty też odpoczywaj, takie napinania brzucha są stresujące, pognałaś mimo to do pracy?
Wikama mam nadzieję, że już w domku cieszysz się Lilianką :) CUdna jest!
kasiulekk ja w tej ciąży miałam pierwsze USG w 5t+5 i juz biło serduszko :) co prawda tylko 102/min co dodatkowo mnie zestresowało, że tak wolno ale lekarz uspokoił, że serduszko dopiero się rozpędza. Dzidzia miała całe 2,3 mm :) Natomiast nawet jesli na USG nie zobaczysz jeszcze serduszka, to też się nie denerwuj, bo na tym etapie wystarczy dzień/dwa różnicy. Głowa do góry! Beta przyrastała ładnie, trzymam &&&&&&&&&&&

Aha... byłam na usg pęcherza i nerek - okazało się, że wszystko ok, więc to zatrzymywanie moczy wynika z ułożenia macicy podczas leżenia. Przy okazji podejrzałam malucha :) Wyczyniał takie akrobacje, że zastanawiam się jak on się tam nie poplącze? :)

Ostatnia edycja:
ja dzis w domciu bo krzywa curkowa mialam i hormony badane :) a teraz grzecznie leżę:)
Izka- czasami nie moge tylko na lewym boku bo skurczy w półdupku dostaję:-p- tak przy połączeniu nogi i pupy:-D

to fajnie ,że mnie pamiętacie ;) tak udzielam się na cpp tu też się udzielałam ,ale na czas oczekiwania jakoś tak się oderwałam od tego wątku , no ,ale niedługo staranka i będę tu częstym gościem u kobitek , które staranka mają też w toku czy też już są w ciąży czy też mają już bąbelki na świecie bardzo optymistyczny jest ten wąteczek dlatego wrócę do Was jeszcze tylko troszkę ,a na razie będę zaglądała do Was żeby być w temacie we wrześniu jak już zaczniemy z M;)

Witaj Kobietko! Staraczek to za wiele nie zostało, albo tak cicho siedzą. Zrobiłam niedawno listę, kilka nas zostało. Mam nadzieję że i z listy ubędzie w najbliższym czasie.

malgonia witaj :) no to ja niedługo dołączę do grona starających się trzeba będzie pobrać fluidki od zaciążonych i działać pełną parą hehe:)

Hello

Izka , Magda świetnie wygladacie w ciązy.:tak:
Wikama napisz co tam U Ciebie w wolnej chwili jak sie malutka ma? Moja Różyczka tez dużo traciła na wadze w szpitalu z 3050g zeszła na 2800g, lekarz straszył że jak nie zaczne dokarmiać MM to bedzie konieczne podłaczenie kroplówki. Niestety u mnie pokarmu w piersiach było bardzo mało nawet po tygodniu ze wzgl. na poród przedwczesny i dikarmiałam ją potem w domku 1X MM a resztę odciągałam. Ostatecznie karmie tylko piersia nie odciagam i nie podaje MM. Małą dostała powera do ssania w wieku 6 tyg dopiero. Super że Lilinaka przybiera!!!
Karo ja też czasem panikuje jeżeli chodzi o moją córcię to jestem bardzo przewrażliwiona i latam z każda pierdoła do lekarza (tak twierdzi małżon mój):tak: ale wole lecieć i byc potem spokojna niż maja mnie dreczyć myśli róznego rodzaju.
Dziewczynki staraczki trzymam kciuki za wasze staranka.
Myszko widze że Twój synus silny chłopak::-) a dopiero co o brzuszkach pisałałyśmy tutaj. Szok jak ten czas leci.
Danutaski Kochająca mamo Wasze pociechy juz takie duże nie wierze.

Moja Róża ostatnio mało przybrała bo tylko 300g/miesiac zawsze było po ok 800-1200 g i lekarka kazała badanka porobić wg niej są ok. Moze to na ząbki taka niechec do cysia. No i jak nic sie nie zmieni bede musiala dokarmiac:-(mm w sumie nie mam nic przeciwko martwi mnie raczej jak Mała zatrybi butelkę bo póki co już jej wogole nie toleruje. Cieszę sie że załapałam sie na roczny macierzyński, nie wyobrażam sobie teraz wrócić do pracy i zostawić malutką zwłaszcza ze nie mam co liczyć na pomoc tesciów, rodziców. na dzien dzisiejszy Młoda waży ok 6500g i mierzy 68cm::-)
To forum jest "szczesliwe" kazda z nas w koncu sie doczekała malucha, każdej tego zycze i przesyłam fluidki pozytywne~~~~~~~~~~~~~~

Kaso super ze sie odezwalas.Ja bym normalnie tak niepanikowalam, tylko ze dzisiaj wyjezdzamy do Polski a pozniej nad morze i przez to troche spanikowalam.Ciesze sie ze u was wszystko ok.U nas mala tez rosnie, dawno jej niewarzylam ale mxsle ze bedzie tak miala kolo 5800 musze ogolnie ja zwazyc dzisiaj przed wyjazdem.Ka dokarmiam mala czase wieczorem jak ma malo cycusia.chyba robi znowu skok rozwojowy bo wczoraj mi np wypila 210ml wieczorem.Ja np od samego poczatku podaje jej przegotowana wode w butelce i niemialam problenu zeby mi butelke chycila, ale napewno sobie plradzicie, trzymam kciuki.
Myszko, Zapominajko, Nanu, Wikama co u was? Co tu tak cicho na forum
Gdzie nasze staraczki????????
My dzisiaj w nocy wyjezdzamy, wszystko przygotowane

reklama
Dziewczyny obudziłam z takim kującym bólem na dole brzucha po lewej stronie. Czy to może być więzadło od macicy, czy powinnam iść do lekarza? Wciąż to czuję.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry