• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Izka i Celta, ja uuuuuuwielbiam wszystkie ryby, łososia w szczególności.:)))

Maqa mam ten sam termometr. Napisz mi pls jak sie dczytuje ostatni wynik? Bo ja nie umiem z pamięci odczytać, np. Po 2 godzinach od ostatniego wyniku. Musze pamiętać każdy ranny wynik od razu po zmierzeniu. I czasem sie zastanawiam, czy dobrze zapamiętałam.

Gatto, odzywaj sie częściej jak znajdziesz chwile. :laugh2:

Właśnie dowiedziałam się, że moja siostra jest w ciąży. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdy nie fakt,że ma 21 lat, ojcem jest mój dobry kumpel (do czasu), ale mega nieodpowiedzialny łajdak. W październiku zaczyna 3 rok, "tatuś" oczywiście nie garnie się do konkretnego planu działania, chociaż ma 27 lat. Ja to wykrakałam rok temu, ale satysfakcji nie mam z okazji "a nie mówiłam". Szkoda mi dziecka, bo Młoda nie pracuje, więc nie zapewni mu wszystkiego, a tatuś nie czeka na bobasa. Jestem też wkurzona, co dziwnie zabrzmi, ale moja Zosia przestanie być już tak wyczekiwaną wnuczką. Urodzi się w grudniu, a siostry dziecko w kwietniu. Wiem, że to egoistyczne, może teraz tak się czuję, bo wiem od 2h? najlepsze jest to, że sis jeszcze 1,5 roku temu była mega katolicka i jedną z zasad było zero seksu do ślubu. Miała przed sobą karierę artystyczną, występowała... Nie wiem co o tym myśleć. Jest mi mega dziwnie. I powiedziała mi to, jak mój mąż jest w delegacji, a ja się denerwuję, ciśnienie skacze. Masakra.

dzien doberek dziewczynki;-)

Ja bylam dzisiaj na dodatkowej wizycie, poprosilam przy okazji wynikow badan, wszystkie wyniki super no i tetno sprawdzil kochany jest ok 140:-):-D))))))powiedzial, ze drugi trymest, wszystko na medal, pora sie zrelaxowac-
takze juz mu obiecalam, ze nie bede uzywac dopplera dopiero pozniej:tak:

i nawet nie zaplacilam za wizyte, tylko mnie zeskanowal z medicare karty tylko!

co do gotowania, to moi sa biedni, bo ja w ogole dalej nie mam smaku i mnie odrzuca od roznych rzeczy, miesa glownie , lubie ser bialy i makarony, teraz zielone duze oliwki ubostwiam i np. My mamy w zwyczaju lososia jesc raz w tygodniu, ubostwiam generalnie- grilowanego z sosem z Ikea, no ale teraz......to mnie tak odrzuca:baffled:...tak tak mdli na sam zapach...niestety, ze chlopakom tylko robie hihi, weny tworczej zero, takze kawal to o mnie- podpisuje sie !!!:tak:

a tu musisz, bo uczacy sie wielki nastolatek, jak nic nie zrobie, to sie zapcha cola i chipsami hehe,
no ale sie musze pochwalic , ze m jest cudny i pomaga i w gotowaniu i sprzataniu, a b. duzo pracuje, wiec jest kochany....

eska dobrze, ze juz zdrowa, mnie dalej czesto odrzuca od niektorych rzeczy, czasem nie mam w ogole apetytu, mdli mnie tez dalej, ale to dobry znak!

madzorek ​moze zrob spontaniczny wypad na kolacje i winko+ kino;-)
wylacz sie na chwile , choc to trudne.

madzia bedzie dobrze, ona dojrzeje przy dziecku , tatusia trudno...olac, jest pelno samotnych matek i nie mozna ich tak calkiem potepac, ze nieodpowiedzialnie postapily, maja odwage zachowac ciaze i czesto sa bardzo dobrymi matkami, ktore i tak pozniej sobie ukladaja odpowiedzialnie zycie i wszystko pozostaje w rownowadze-pomysl, bedzie towarzystwo do zabawy, im rodzina dookola maluszka wieksza tym lepiej, ja w kazdym razie mam syndrom jedynaka i zagranicy, kocham moja rodzine i Bogu bede wdzieczna jezeli moj syn bedzie mial brata lub siostre kolo siebie pozniej, ja zawsze sie otaczalam 4 kuzynkami i kuzynem, na szczescie mama byla blisko rodzenstwa, wiec traktowalam ich jak rodzenstwo:-)-ja przynajmniej bede wiedziec, ze kiedys moje dziecko nie bedzie samo na swiecie;-)

​celtus co do termometru jeszcze, to o tej samej porze, ale jak nie wyjdzie raz, czy dwa, to za kazda godz. wczesniej +1 kreske, a pozniej godzine -1 kreske:-)- ja mam elektroniczny dopochwowy, polecam, bo na prawde warto tanim kosztem sprawdzic swoje cykle, tempka nie klamie:cool2:

buziaczki i milego dnia!

Ostatnia edycja:
Ozila ja jej nie potępiam. Jestem po prostu w szoku. Spałam 3h, bo wciąż o tym myślę, a dzisiaj są moje urodziny i czuję się przez to jak kupa. Ja chcę jej pomóc i jakbym nie była w ciąży, czułabym się bardziej na siłach. A tak wiem, że sama będę miała malucha na głowie i nie będę miała ani kasy, ani czasu, żeby odpowiednio pomóc. Martwię się, bo to moja młodsza i jedyna siostra. Ona akurat nie jest osobą, która mogłaby ciążę usunąć, więc dla mnie to naturalne, że zachowała dziecko. Żeby wydarzyło się to wszystko jak ja urodzę, a tak jest o wiele trudniej. Nie umiem tego wszystkiego wytłumaczyć, martwię się. Chyba traktuję ją w tym momencie jak swoją córkę, a nie siostrę.

P.S. Gratuluję serdecznie udanej wizyty :*

Ostatnia edycja:
madziu , ​nie mozesz sie tak martwic...ja wiem, ale sie stalo juz...a Ty bedziesz mogla duzo pomoc oparciem, wiedza- starszej mamuski, 4 miesiace to roznica na tyle fajna, ze ciuszkow czesc bedzie mogla odziedziczyc, bedziecie mogly na zmiane kiedys odciazac sie i zajmowac dziecmi i mysle, ze jak studiuje, to tez sie jej macierzynski nalezy i wszystko sie pouklada w dobra strone;-)zobaczysz!

a i z okazji urodzinek wszystkiego co najpiekniejsze w zyciu 100lat!!!:-):-D:rofl2:

Ostatnia edycja:
Ozila ona studiuje dziennie na wymagającym kierunku, nie pracuje, a macierzyński należy się tylko kobietom zatrudnionym na stałe. Żadnych socjalnych świadczeń nie dostanie, bo studiuje i zameldowana jest z rodzicami, więc liczyć będą od zarobków rodziców, a oni zarabiają nieźle. I to jest mega plus, z tym, że studiuje w stolicy, a nasz rodzinny dom jest 200km dalej. Ona oczywiście nie chce wrócić do rodzinnego miasta, ale wątpię, że da radę się utrzymać. Wiem, że jakoś to ogarnie. "Tatusiowi" dała czas do końca miesiąca na podjęcie decyzji co chce z tym wszystkim zrobić, zobaczymy czy koleś się ogarnie. Powiedziała, że jeśli ma być sama, to do końca, a nie on będzie zmieniał ciągle zdanie lub pokocha dziecko po 2 latach jego życia.

Magda, życzę Ci wszystkiego co piękne i dobre :-) Dużo zdrówka i SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!!

A co do siostry... No muszę przyznać, że taki trochę hard core... ale myślę też, że ona chyba najbardziej potrzebuje Twojej akceptacji, nie pomocy finansowej. Ozila ma rację, później będzie naprawdę fajnie jak dzieciaki już będą na świecie. Wspólne zabawy itd. Nie wiem jakie masz relacje z siostrą, dobre, czy takie raczej na dystans. Zobaczysz wszystko się ułoży! Szok jest na pewno spory, ale w ogóle się nie denerwuj. Wszystko i tak potoczy się swoim torem. I Zosia na 100% nie będzie przez to mniej oczekiwaną wnuczką! :tak:
Swoją drogą nie kumam czemu mają miejsca takie historie. Gościu jakiś palant, po cholerę iść z nim do łóżka i to na żywioł?? No ale nic. Stało się. Mam tylko nadzieję, że jeszcze znajdzie sobie fajnego faceta z biegiem czasu ułoży sobie życie, bo ten to chyba lepiej byłoby żeby jednak zniknął....
Ty się moja droga NIE MARTW!! Masz teraz dbać o siebie, o małą którą nosisz. Szok jest na pewno, ale oswoisz się z tym wszystkim szybciej niż Ci się wydaje. Ściskam mocno!

Ozila, o dzięki za wskazówki. Chodzi Ci chyba o 0,1 stopnia, co???
Czyli np. jak mierzę codziennie o 5.30, a sobotę chcę pospać do 7.30 to co? Zamiast 36.6 jakie będzie na skali, odejmuję 0,2 stopnia za dwie godziny??? Czyli mam wtedy 36,4. Dobrze rozumiem? Ja dopiero raczkuję w tym wszystkim, więc chyba jednak wole póki co nastawić sobie budzik, żeby wszystko było tak jak trzeba.
I moja Kochana - GRATULUJĘ WEJŚCIA W II TRYMESTR :-):-). Cieszę się bardzo, że wszystko z maluchem dobrze, że serduszko bije żwawo, a wyniki wszystkich badań są super! Biedna jesteś tylko z tymi mdłościami, ale umówmy się taką niedogodność można znieść w imię ważnej sprawy ;-), prawda?
Super, że udało Ci się załapać na ta nieplanowaną wizytę, bo widzę, że doprawiła Ci niezłych skrzydełek :-).
Tak trzymaj, a i męża gratuluję. Staje chłop na wysokości zadania.

reklama
Ozila :-)
Duży buziak i dla Ciebie i Twojego malucha!!!!
Miłego.... eeee.... U Ciebie chyba wieczoru?... ;-)

p.s. Już sobie sprawdziłam. Miłego popołudnia a takim razie!! ;-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry