• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Zahira bardzo mi przykro, wiem jakie to trudne...niestety wszystkie wiemy....:-(
Ja wczoraj odebrałam wyniki badań i jestem załamana - morfologia jest straszna, mam znacznie podwyższone leukocyty na 19,1 a norma wynosi do 10, dodatkowo podwyższone neutrofile, a obniżone limfocyty.... czy któraś z Was tak miała albo słyszała o podobnym przypadku... tak strasznie sie boje nie wiem co robić nie mogę znowu w żaden sposób pomóc mojemu dziecku...

reklama
Witam, ja po stracie miałam już 1 okres i byłam wczoraj na wizycie u mojej pani dr a ona do mnie to co już się staracie? byłam w szoku ale ona stwierdziła że jeżeli to była sprawa genów to możemy próbować , na usg pokazało że właśnie zaczyna się owulacja więc dziś można się starać . Byłam w małym szoku ale jak to usłyszał mąż to bardzo się ucieszył i zabrał do roboty :) więc nie wiem ale może właśnie w tej chwili tworzy się nowe życie :) za 2 tyg będę wiedzieć :) boję się i cieszę . Ale bardzo pragniemy mieć dzidzię :)

U mnie chyba skok temp był zaczynam więc duphaston 2x1
Czytałam, że stara szkoła mówiła o tym, żeby po starcie dłużej poczekać, a nowa mówi teraz,że jezeli kobieta czuje się dobrze psychicznie to można szybko zacząć staranka i ja w to wierzę.:tak:

Ani@k dzięki za wskazówkę, właśnie udało mi się podejrzeć wykresik MartOochy.
Trzymam kciuki za Twój nowy cykl i nowe staranka &&&&&&&&&&&&&&&&&
Myszka2829 smaruję smaruję...już się nie mogę doczekać ogromnego bebzola i ruchów dzidzi!! Podobno w 5 miesiącu brzusio ładnie wybija a u mnie to już tuż tuż :cool2::-)
Waga na razie mi stanęła raczej w miejscu, po ciuchach też nie widzę aby zrobiły się ciaśniejsze, tylko to co kilka tygodniu temu "przybrałam" to tak się nadal trzymam. Czytałam trochę na necie, bywa i tak że po niektórych kobietach widać że są w ciąży dopiero w 6/7 miesiącu, a potrafią chodzić w swoich ciuchach do 7 miesiąca! Wierzcie mi, jak się ubiorę to u mnie prawie nic nie widać, tylko jakbym się trochę "najadła" jak mam obcisłe ciuchy, w lekko luźniej bluzce nic mi nie wystaje.
MartOocha widzę że przyszła owulka. Pewnie za ok 14 dni dostaniesz @. Masakrycznie długi cykl, skoro bez starań to życzę żeby jak najszybciej się skończył i rozpoczął się nowy, taki w którym owulka rozpocznie się o normalnym czasie! A także abyś szybko odebrała wyniki na które czekasz i aby były dobre &&&&
Zahira witaj kochana, zapalam
[*] dla Twojego Aniołka. Przykre to co Ciebie spotkało, teraz najważniejsze żebyś wyzdrowiała i żeby wszystko Ci się tam zagoiło. Nie raz będzie Ci ciężko, moja rada jest taka, że jeżeli potrzebujesz się wypłakać to płacz, i nie ukrywaj przed najbliższymi swoich uczuć - nie będą wiedzieć co czujesz jeżeli im nie powiesz, nie przeżyli tego co Ty. Ja uważam że warto rozmawiać. Pisz tutaj jeżeli czujesz że może Ci to pomóc - mi pomogło, a na wątku zostałam na stałe. Także zaraz po stracie chciałam być od nowa w ciąży - nie jesteś sama z takimi uczuciami - kiedy życie wyrywa nam nasze marzenia, chcemy je i nadzieję odzyskać z powrotem jak najszybciej. Co kazał zrobić lekarz? Ile kazał czekać? Pisałaś że masz usunięty jajowód, ale jajnik został, tak? Nie wiem czy to prawda, ale czytałam, że pomimo jednego jajowodu, kobieta jest w stanie mieć owulację co miesiąc, bo jajniki nadal produkują jajeczka, a jajowód jest w stanie "przechwycić" gotowe do zapłodnienia jajeczko nawet z drugiej strony.
Ewelka10
ja na Twoim miejscu jak najszybciej zadzwoniłabym do ginka zapytać się co z tym zrobić, czy jest się czym przejmować czy nie. Próbowałam znaleźć jakieś informacje w necie(na temat podwyższonych leukocytów), podobno w ciąży normy są nieco inne niż te "normy laboratoryjne" które dostajemy na karteczkach, wyczytałam że wynik do granicy 14-15 jest normą w ciąży. Ty masz jednak 19 więc próbowałabym jak najszybciej skonsultować się z lekarzem. Czytałam inne forum, niektóre dziewczyny miały stwierdzoną infekcję wewnątrzmaciczną, na które dostały antybiotyk. Niektóre musiały pójść do szpitala bo były zagrożone przedwczesnym porodem. Jest jednak wiele takich, u których nie znaleziono przyczyny podwyższonych leukocytów i urodziły zdrowe dzieci w terminie. Więc dlatego konsultowałabym się z lekarzem, aby rozwiał wątpliwości. Nie martw się na zapas, są kobiety takie które miały na poziomie 70-80 więc nie masz aż tak mocno przekroczone. Dogadaj się z lekarzem. Pamiętaj że normy dla kobiet w ciąży są inne niż te laboratoryjne, nie piszesz jaki miałaś wynik neutrofili i limfocytów, może jakby porównać do norm dla kobiety w ciąży to Twoje wyniki wypadają w normie?
Matik2012 witam Ciebie, przytulam do serduszka Ciebie i Twoje Aniołki
[*]
[*]. Jeżeli lekarz nie widzi przeciwwskazań, to można się starać, jeżeli jesteś gotowa na to psychicznie. Życzę powodzenia w starankach i będę trzymać kciuki &&&&. Strach już zostaje nieodłączną częścią starań o ciążę u kobiety po przejściach. Warto jednak wierzyć że tym razem wszystko się uda!

Martoocha jak jest mozliwe wyhodowanie takiego dlugasnego cyklu??

Ja zaczelam mierzyc temperature z glupia i moze za wczesnie, ale jako, ze zostal mi termometr przy wyrku (bo moj mial goraczke), to wykorzystalam fakt:happy: Teraz zobaczymy jak sie bedzie zachowywac, jak nie zapomne zmierzyc :) Czyli tak dla pewnosci, ze dobrze skumalam: jak temperatura sie podwyzsza to znaczy, ze owulka, trzeba dzialac i wtedy modlic sie, zeby juz nie spadla, dobrze rozumuje????

Gatto działać trzeba przed owulką. Więc jeżeli przypuszczasz że może ona wystąpić ok 14 dnia cyklu, to warto działać już od 7-8 dnia cyklu. Działać cały czas do wzrostu tempki, a jak wzrośnie to jeszcze z dzień-dwa po wzroście jest szansa. Potem już zaczyna się czas niepłodności. Jedni mówią, że powinno się przytulać co drugi dzień, żeby plemniczki były silniejsze, ja natomiast z moim M szaleliśmy codziennie jeżeli mieliśmy tylko na to ochotę :-) i jak widać z szalejących zabaw udało się wykombinować Kropka :-D.
Po przytulankach, warto też poleżeć z nogami 15 min do góry, ale to też jak kto woli - niektórych to krępuje, ja jeden dzień leżałam z nogami wyciągniętymi, inny nie, też jak miałam na to ochotę. Powodzenia !!
Aha, i nic nie szkodzi że zaczęłaś dosyć wcześnie - spójrz ma mój wykres - też mierzyłam jak mi się chciało, czym więcej tempek tym łatwiej idzie potem przeanalizować :)

Ok, rozumiec. Ja zawsze mialam cykle regularne i faktycznie zawsze wiedzialam kiedy mam okres plodny po sluzie. Teraz mi sie troche pomerdalo po poronieniu, ale odczekalismy jeden cykl tak zapobiegawczo i mysle, ze ten juz bedzie regularny.
Fajnie, bo jutro nam przyjda montowac sypialnie, to moze juz na nowym wyrku skonstruujemy malego szkraba:happy: A jak ty sie czujesz??? wszystko ok?

Ja też myślę że nie ma na co czekać. Moja gin powiedziała niby, żeby wstrzymać się troszkę z następną ciążą ale jak się stanie to będziemy potem myśleć ;-) poza tym nie ma gwarancji, że od razu się uda a jak już będziemy mogli z moim A. znów sie ,,przytulać'' to nie chcę się niczym zabezpieczać.

Zapominajka, mój nastrój też taki do dupy ...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry